Melbourne er Australiens andenstørste by, med små 5 mio. indbyggere. Byen er hovedstad i staten Victoria, på den australske sydkyst.

Melbourne har i mange år haft den uofficielle titel som Australiens sports- og kulturhovedstad. Og det er bestemt ikke uden grund. Sport er nærmest en religion, ja, faktisk udløser de mange forskellige sportsbegivenheder næsten lige så mange officielle fri- og helligdage som de religiøse af slagsen.
De lokale er selvsagt ekstremt dedikerede sportsentusiaster, og så er det næsten ligemeget om det drejer sig om cricket, hestevæddeløb eller den altoverskyggende sport af dem alle, australsk fodbold (Australian Rules Football) eller bare 'footy', som det kaldes i Australien. Desuden lægger Melbourne hvert år kulisse til to af Australiens helt store, internationale sportsbegivenheder, nemlig Australian Open (tennis) og Australian Grand Prix (Formel 1), som altid tiltrækker en skare af besøgende til byen.

Melbourne er desuden et mekka for mad- og kaffeelskere. Du er sikker på at finde lige præcis dét måltid du lige har lyst til, uanset om du er til en moderne, traditionel, eksotisk eller nytænkende smag. Byen bugner desuden af små, hippe kaffebarer og lidt ligesom sport, så er kaffe noget nær en religion og noget, som de lokale tager meget seriøst.

Et typisk ophold i Melbourne varer en to-tre dage. Og når du ikke drikker kaffe eller spiser et gourmetmåltid, kan du passende tage på sightseeing til nogle af byens smukke og imponerende seværdigheder. Af større highlights kan vi nævne Melbourne Cricket Ground, Melbourne Botanical Gardens, en tur til St. Kilda (hvis ikke du allerede har overnatning derude) og så kan det kraftigt anbefales at tage på en guidet gåtur rundt i byens små gader og gyder, for at opleve smuk og inspirerende gadekunst og graffiti, samtidig med at du får set byen fra en anden vinkel. Fra Melbourne er der desuden mulighed for at komme på rigtig mange spændende dagsture, bl.a. til Philip Island, Yarra Valley og en tur ud på Great Ocean Road.
Tilnavn: Europe of Australia

Indbyggere: 4.82 mio. (2017)

Areal: ca. 9.997 km2 inklusiv forstæder

Klima: Subtropisk kystklima

Highlights: Melbourne Cricket Ground, Melbourne Botanical Gardens, St. Kilda bydelen, Yarra Valley

Melbourne
Melbourne er en hip by med masser af små restauranter, cafeer og gyder, som man oplever bedst med en lokal på en byrundturFlinders Street Station, Melbourne, AustralienStrand, Melbourne, AustralienSporvogn i Melbourne, AustralienSmuk udsigt over De Tolv Apostle, ved Great Ocean RoadPhilip Island syd for Melbourne
Til top