KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Perth er hovedstad i staten Western Australia og er den mest afsideliggende statshovedstad i verden. Faktisk ville det tage lige så lang tid at flyve fra Sydney til Perth, som fra Sydney til Bali, i Indonesien.

Perth er en utrolig livlig by med en glad og let stemning. Her er spændende restauranter, barer og shoppingmuligheder, og så er byen hjemsted for den største bypark i verden, nemlig Kings Park. Trænger du til at komme ud af metropolen, kommer du heller ikke til at kede dig. Lige syd for byen ligger Fremantle, som er en blomstrende og afslappet forstad til Perth, lige ved kysten. Yderligere syd for Perth, og blot en 25 minutters køretur væk, finder du det smukke vinområde, Swan Valley. Kigger du mod vest, ligger den lille ø Rottnest Island lige ud for Perths kyst. Rottnest Island er blot en kort færgeoverfart væk fra fastlandet, men på trods af det, føles øen som en helt anden verden. Øen er specielt et hit hvis man rejser med børn. Her er ingen biler, men til gengæld masser at se og lave, som f.eks. at leje cykler og udforske øen på to hjul. Her finder du også golf, tennis og andre aktiviteter, og så er det på Rottnest Island at du kan komme helt tæt på en quokka, som er blevet kaldt det gladeste dyr på jorden.

Som du kan læse, er det ikke oplevelser du kommer til at mangle i Perth. Eller i resten af Vestastralien, for den sags skyld. Langs den vestaustralske kyst finder du nemlig både smuk og unik natur, muligheder for snorkling (endda med hvalhajer eller mantarays hvis du rammer de rigtige sæson) imponerende nationalparker, lækre vinområder og meget, meget mere. Men husk solhatten og solcremen, da Perth er den by i Australien, med absolut flest solskinstimer om dagen. Hver dag. Året rundt.
Indbyggere: ca. 2.20 mio. (2017)

Areal: ca. 6.428 km2

Klima: Middelhavsklima

Highlights: Kings Park og Perth Botaniske Have, Elisabeth Quay, Aquarium of Western Australia, Cottesloe Beach, Rottnest Island, Swan Valley
Cottesloe Beach ved Perth
Quokka på Rottnest Island ved PerthPerth skyline og Swan RiverUdsigt over Perth fra Kings Park
Til top