24 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 32.595,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Naturen er i fokus i dette kør-selv-forslag. Men du kommer også forbi Australiens to største byer, Sydney og Melbourne.

Rejsen begynder i Australiens største by Sydney, hvor der er god tid til at opleve Operahuset og byens dejlige stemning. Derfra går turen videre til Tasmanien, som du oplever i egen lejet bil. Tag på sejltur i et af de mest ufremkommelige hjørner af Australien og hold udkig efter den tasmanske djævel i Cradle Mountain National Park.

Efter store naturoplevelser på Tasmanien venter civilisationen igen i Melbourne, hvor du har et par dage til at nyde byen.

Derefter henter du igen en lejebil og tager mod Mornington halvøen, hvor der venter hyggelige lokalmarkeder, smukke vingårde og lækre badestrande. Fra Mornington kan du også nemt tage til Phillip Island, hvor du hver aften kan opleve pingvinerne gå i land. Fra Mornington begiver du dig afsted langs Australiens mest berømte kyststrækning, Great Ocean Road. Flere store naturoplevelser venter i Grampians National Park, hvor der igen er gode muligheder for vandring, inden du fortsætter til den smukke Fleurieu halvø. Herefter venter der fantastiske dyre- og naturoplevelser på Kangaroo Island. Her har du tre dage til at udforske øen inden turen går mod Adelaide.

Overnatningerne er en kombination af hyggelige hoteller og charmerende lodges.

Få information og fakta om Australien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Australien her

Bedste rejseperiode

Årstiderne i Australien er omvendte i forhold til de danske. Når det er vinter i Danmark, er det sommer i Australien. Men Australien breder sig over så mange klimazoner, at der både kan være sne og hedebølge på samme tid forskellige steder i landet. Det betyder også, at man kan besøge Australien året rundt alt afhængigt af, hvor man skal hen. Tal med din rejsekonsulent og få den bedste vejledning til, hvornår netop din rejse kan finde sted.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Sydney.
2. dag: Ankomst til Sydney
Ankomst til Sydney. Du finder selv til dit hotel, hvor du har tre overnatninger.
3.-4. dag: På opdagelse i Sydney
Du har de næste dage til rådighed til at udforske Sydney. Sydney er hovedstad i New South Wales - og Australiens største by. Her bor mere end fire millioner mennesker - byen er en fortryllende og fantastisk oplevelse. Operahuset er naturligvis en stor oplevelse for de fleste, som besøger Sydney, og er et absolut “must see”. Tag på en guidet rundtur herinde og hør om opførelsen af dette arkitektoniske vidunder. I samme område ligger Harbour Bridge. Her fortæller et lille museum om opførelsen af broen, og man kan tage de 200 trappetrin til toppen og kigge ind over byen. For de eventyrlystne kan broen bestiges. Ved siden af Operahuset ligger Botanisk have, hvor ivrige motionister løber eller cykler dagen lang. Lav en madpakke og nyd frokosten herfra i skyggen af et træ med udsigt over havnen, operahuset og broen. Det er helt fantastisk.
5. dag: Sydney - Hobart
Afrejse fra Sydney om morgenen mod Hobart. Ved ankomsten til Hobart venter din lejebil i lufthavnen, og du kører til dit hotel, hvor du har en overnatning. Du har resten af dagen fri til at opleve Hobart. Gå en tur i gaderne og nyd de gamle huse, hvoraf mange er smukt sat i stand. Hobart er Australiens næstældste by, og især de gamle pakhuse ved Salamanca Place er et besøg værd. Hvis du er i Hobart en lørdag, er her et fantastisk marked. Du kan også køre op på toppen af Mt. Wellington, som tårner sig op bag byen. Her er en fænomenal udsigt og gode muligheder for vandreture. Eller brug dagen på et besøg ved Port Arthur - den tidligere straffefangekoloni, hvor de fanger, som var for farlige til at være i Sydney, blev sendt hen.
6. dag: Hobart - Strahan
Nyden dagen i Hobart inden du sætter kursen mod Strahan på vestkysten. Turen fra Hobart til Strahan tager godt fire timer, så du har god tid til at gøre stop undervejs. Lake St. Clair er et “must”. Du bør også køre forbi Mt. Field National Park, hvor der er flere vandreruter og et smukt vandfald. I Strahan har du to overnatninger.
7. dag: På opdagelse i og omkring Strahan
Du har hele dagen til at udforske området omkring Strahan. Byen er udgangspunkt for ture i Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, som udelukkende kan opleves fra vandsiden - terrænet er totalt ufremkommeligt, og naturen enestående og uberørt.
8. dag: Strahan - Cradle Mountain National Park
En tredjedel af Tasmanien er udlagt som nationalpark, og hele 20% af øen er på UNESCOs liste over bevaringsværdig natur. En af Tasmaniens mest kendte nationalparker er Cradle Mountain National Park, som er målet for dagens køretur. Det tager kun et par timer at køre hertil fra Strahan, så du har tid til at starte dagen med en halvdags sejltur på Gorden River og opleve det ufremkommelige vildnis på tætteste hold. Vi anbefaler, du reserverer bådturen hjemmefra, da der ofte kun er én daglig afgang og begrænsede antal pladser ombord.
9. dag: På opdagelse i Cradle Mountain
Høje, forrevne klipper, dybe kløfter, krystalklare floder, dybblå ferskvandssøer og ægte vildnis - dét er, hvad du finder i Cradle Mountain National Park. Dagen bruges i området, og her er masser af enestående en-dagsvandreture. (M)
10. dag: Cradle Mountain - Launceston
Det tager godt tre time at køre fra Cradle Mountain til Launceston. Du kan vælge at bruge det meste af dagen i nationalparken eller køre en omvej til Launceston via Tasmaniens nordkyst. Vælger du at bruge eftermiddagen i Launceston, kan du besøge Cataract Gorge, der er et ganske imponerende syn med sine stejle klippekanter og den brusende flod, der løber i bunden af kløften. Kløften ligger i gåafstand fra byen og er et yndet udflugtsmål for de lokale indbyggere. (M)
11. dag: Launceston - Melbourne
Bilen afleveres i lufthavnen i Launceston og du flyver til Melbourne, hvor du har to overnatninger.
12. dag: På opdagelse i Melbourne
Dagen er fri til at udforske Melbourne. Melbourne er Victorias hovedstad og Australiens 2. største by med 3,5 mio. indbyggere. Det er en moderne storby, hvor skyskrabere, kontorbygninger og indkøbscentre er mikset sammen med de gamle bygninger i den smukke victorianske stil. Den blandede arkitektur afspejler godt Melbournes indbyggere. Her er nemlig en god blanding af folk fra hele verden. Der har specielt været stor indvandring af grækere og asiatere, hvilket bl.a. afspejles i maden - der er fantastiske restauranter i Melbourne.
13. dag: Melbourne til Mornington halvøen
Du henter påny en lejebil og sætter kursen mod Mornington halvøen, som ligger under en times kørsel syd for Melbourne. Her har du to overnatninger på en lille hyggelig hotel i den hyggelige kystby Flinders Hotel.
14. dag: Markeder, vin, strande og vilde delfiner på Mornington halvøen
Du har hele dagen på egen hånd til at udforske vingårde, slappe af i de varme kilder ved Peninsula Hot Springs og tage på lokale markeder. Mornington emmer af god stemning, dejlig mad, smukke strande og god vin. Der er mulighed for at tage på hesteryg mellem de forskellige vingårde og mikrobryggerier eller svøm med vilde delfiner og sæler ved Sorrento. (M)
15. dag: Mornington - Great Ocean Road
Vi anbafeler at du kommer tidligt afsted, for der venter dig en dag fuld med oplevelser langs Great Ocean Road. Fra Monington går turen med Searoad færgen til Queenscliff - undervejs kan du spotte vilde delfiner. Herfra går turen langs Australiens måske smukkeste kyststrækning. Great Ocean Road snor sig over 300 km langs Australiens voldsomme sydvendte kyst med enorme bølger og spektakulære klippeformationer til den ene side og frodige lysegrønne bakker overstrøet med eukalyptustræer til den anden side. Torquay og Bells Beach er et par af Australiens mest berømte surf-strande. Gå en tur ud til vandet og se de frygtløse surfere ride på de vildeste bølger. Efter Bells Beach kører du helt tæt på vandet næsten hele vejen til Apollo Bay. Kenneth River er et godt sted at spotte vilde koalaer - gå en tur op af Grey River Road, hvor der er gode muligheder for at se koalaer. Nyd den fantastiske udsigt udover Twelve Apostles og gør et stop ved Loch Ard Gorge inden du rammer Port Campbell, hvor du overnatter. (M)
16. dag: Great Ocean Road - The Grampians
Der venter dig mere af Great Ocean Road mens du sætter kursen mod Grampians. Gør bl.a. stop ved London Bridge og Bay of Islands. Fra Warrnambool drejer væk fra kysten med kurs mod The Grampians National Park, hvor du har to overnatninger.
17. dag: Vandring i The Grampians
The Grampians National Park er en af Australiens mere oversete - men meget fascinerende - nationalparker. Her er de mest fantastiske klippeformationer og dyrelivet er meget rigt. Området byder på virkelig gode vandremuligheder, og du må ikke snyde dig selv for turen til McKenzie Falls og husk også at nyde udsigten fra The Balconies.
18. dag: Grampians - Fleurieu halvøen
I dag krydser du grænsen til South Australia og et ganske andet landskab. Du har godt seks timers køretur foran dig til Victor Harbor. Undervejs kan du vælge en d-tour som tager dig forbi den lille by, Naracoorte, hvor du bør stoppe og besøge det enestående hulesystem. Du overnatter på et lille hyggeligt B&B i Victor Harbour og kan nyde stranden eller de skønne vinområder udenfor byen.
19. dag: Fleurieu halvøen - Kangaroo Island
Fra Victor Harbor kører du mod Cape Jervis, hvor du skal med færgen til Kangaroo Island. Her har du tre hele dage til at udforske øen. Kangaroo Island er et af de bedste steder i Australien, hvis du vil se det unikke australske dyreliv i den vilde natur. Her kan du se både kænguruer, koalaer, oposumer - og hvis du er rigtig heldig måske endda en echidna (myrepindsvin). Ved Seal Bay kan du komme tæt på de enorme sæler, som huserer stranden. Mod vest finder du Flinders Chase National Park, som byder på fascinerende klippeformationer ved Remarkable Rocks og Admirals Arch.
20. dag: Udforsk og oplev Kangaroo Island
Du kan frit udforske øen i din lejebil.
21. dag: Kangaroo Island - Adelaide
Fra Kangaroo Island går turen nu til hovedstaden i South Australia; Adelaide. Undervejs hertil passerer du flere vingårde. Ankommet til Adelaide aflleverer du din bil og har to overnatninger.
22. dag: På opdagelse i Adelaide
Adelaide føles på mange måder som en mindre provinsby. Storbyen er spredt over så stort et areal, at du næsten ikke opfatter, du faktisk befinder dig midt i en by med over 1 mio. indbyggere. Jordbunden er desuden ikke solid nok til, at der kan bygges skyskrabere, så de højeste bygninger er ikke særlig høje. Byen er nem at finde rundt i, og de brede veje skaber et indtryk af masser af plads og luft. Adelaide har en god beliggenhed med de smukke Adelaide Hills i øst og gode badestrande i vest, bl.a. ved Glenelg.
23. dag: Afrejse fra Adelaide
I dag påbegynder du din hjemrejse mod Danmark.
24. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark efter et fantastisk eventyr i Australien.

Overnatninger

3 overnatninger på The Tank Stream Hotel i Sydney
1 overnatning på Wrest Point Hotel i Hobart
2 overnatninger på Risby Cove i Strahan
2 overnatninger på Lemonthyme Wilderness Retreat i Cradle Mountain
1 overnatning på Hotel Verge i Launceston
2 overnatninger på Batmans Hill on Collins i Melbourne
2 overnatninger på Flinders Hotel på Mornington Peninsula
1 overnatning på Southern Ocean Villas i Port Campbell
2 overnatninger på Halls Gap Lakeside Tourist Park i glamping telt i Grampians Nationalpark
1 overnatning på McCracken Country Club i Victor Harbour
2 overnatninger på Kangaroo Island Seafront Holiday Park i glamping telt på Kangaroo Island
2 overnatninger på Majestic Minima Hotel i Adelaide

Det er muligt at op- eller nedgradere standarden på hotellerne i dette rejseforslag. Tag kontakt til en rejsekonsulent for at få skræddersyet rejsen efter dine ønsker og budget.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse har afgang hver dag.

November - marts

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Evt. vejkort over Australien
 • Evt. guidebog
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Sydney / Sydney - Hobart // Lauceston - Melbourne // Adelaide - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 7 dages billeje fra Hobart - Launceston inkl. kasko- og ansvarsforsikring og 0 kr. i selvrisiko (forsikringsbetingelser gælder - kontakt din rejsekonsulent for nærmere information).
 • 9 dages billeje fra Melbourne - Adelaide inkl. kasko- og ansvarsforsikring og 0 kr. i selvrisiko (forsikringsbetingelser gælder - kontakt din rejsekonsulent for nærmere information).
 • Færgebillet mellem Sorrento - Queenscliff
 • Færgebilletter Kangaroo Island t/r
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Udgift til brændstof
 • Envejsgebyr på billeje mellem Melbourne og Adeliade (cirka AUD 220,-)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top