Stå på midten af Grand-Place og kig op på tårnhøje, smukke gamle bygninger eller søg ind i bymidtens lækre butikker og hyggelige cafeer. Byens mange grønne parker tager sig godt ud på alle tider af året, og EU’s spændende, travle hovedkvarter arbejder derud af, så Bruxelles er altid klar til et besøg.

Grand-Place og St. Michaels Katedral
Grand-Place kaldes på nederlandsk Grote Markt, og er som navnet antyder en kæmpestor plads. Den ligger i hjertet af Bruxelles og på UNESCOs verdensarvsliste. Pladsen er omringet af cafeer og butikker placeret i høje bygninger med fortryllende, gammel arkitektur. Cirka en halv kilometer herfra byder den storslåede St. Michaels Katedral også på smuk arkitektur.

Parc de Bruxelles og Jubelparken
Bruxelles mange smukke parker er perfekte til en afslappet gåtur eller picnic. I bymidten ligger den rektangulære Parc de Bruxelles med sine nydeligt anlagte stier og vandfontæne. Ved parkens ene ende ligger det belgiske parlament, mens Bruxelles kongeslot (Royal Palace of Bruxelles) ligger i den anden. Lidt væk fra bymidten ligger den endnu større Jubelparken eller Parc de Cinquantenaire. Her er rigeligt med græs at boltre sig på og en overdådig triumfbue, som vil imponere selv de mindst arkitektur-interesserede.

EU’s hovedkvarter
På en ferie i Bruxelles er et smut forbi EU’s hovedkvarter næsten obligatorisk, hvad end man blot vil se det udefra eller ønsker et besøg i EU’s maskinrum. Det ligger godt 20 minutters gang fra bymidten eller en kort tur med undergrundsbanen. Europa-Parlamentet har gjort meget for at gøre deres arbejde forståeligt, håndgribeligt og spændende for besøgende ved hjælp af bl.a. interaktive displays og rollespil.

Tilnavn: Europas hjerte

Indbyggere: 1.175.000

Areal: 161 km²

Klima: Tempereret kystklima

Highlights: Grand-Place, Parc de Bruxelles og Jubelparken, EU’s hovedkvarter og St. Michaels Katedral
Parc du Cinquantennaire i Bruxelles, Belgien
Til top