24 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 42.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag på en uforglemmelig rejse til tre nabolande, der byder på vidt forskellige eventyr.

I Nepal oplever du de store forskelle mellem hovedstadens charmerende kaos og den landlige idyl. Du vandrer mellem lokale landsbyer og bor med en vidunderlig udsigt til Himalaya-bjergene i bjergbyen, Nagarkot. I den historiske by, Panauti, overnatter du hos en lokal familie og lærer om deres daglige liv i Kathmandu-dalen.

Rejsen går videre til Bhutan, hvor du besøger de store seværdigheder, som Tiger’s Nest og Punakha Dzong. Du kommer dog også helt ind under huden på det lille land, når du udforsker små lokale klostre og charmerende vandreruter langt væk fra hovedvejen. Med en overnatning hos en bhutansk familie, lærer du om landets lykkebegreb, og hvordan de måler deres velstand i lykke fremfor penge.

Rejsen slutter i fantastiske Indien. Her drikker du te i Darjeeling med udsigt til Himalaya-bjergene og oplever de største seværdigheder i landets ’Gyldne Trekant’ ombord på landets charmerende toge. I Jaipur oplever du den lyserøde bys største seværdigheder, og i Agra besøger du det majestætiske Taj Mahal-palads.

Få information og fakta om Bhutan, Nepal og Indien.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Bhutan, Nepal og Indien.

Bedste rejseperiode

Bedste rejsetidspunkt i Nepal og Bhutan er fra slutningen af september til slutningen af november, hvor luften er klar og bjergudsigterne flottest. Den næstbedste sæson er foråret fra marts til maj, hvor alting blomstrer, men der er flere skyer og regn end om efteråret. Regntiden er fra juni til og med august.

Du kan rejse i Indien året rundt, men klimaet veksler meget fra Himalaya i nord til Thiruvananthapuram (også kendt som Trivandrum) i syd. April og maj er generelt de varmeste måneder, og i de nordlige provinser omkring Delhi kan temperaturen komme helt op over 45 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal, Bhutan og Indien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i disse lande kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nepal, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet vil der være en eller to mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst til Kathmandu
Ved ankomst til Kathmandu vil du blive hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, der ligger i det hyggelige område, Thamel. Kathmandu er Nepals kaotiske, farverige og charmerende hovedstad. Byen ligger i en dal omringet af Himalayas høje bjergtinder og byder på tusinder af års historie. De gamle handelsruter mellem Tibet og Indien gik gennem Nepal, og Kathmandu emmer af kunstnerisk og arkitektonisk indflydelse fra både nord og syd. Fra hotellet kan du bevæge dig ud i Kathmandus travle gader, og du kan godt forberede dig på at blive mødt af nye duft-, syns- og smagsindtryk. Om aftenen inviteres du til en velkomstmiddag med forskellige lokale retter samt underholdning med nepalesisk dans og musik.
3. dag: Kathmandu og Patan
Du starter dagen med et besøg i Patan, der også kendes som ’byen med de tusinde gyldne tage’. Engang lå Patan adskilt fra Kathmandu, men byernes vækst har i dag smeltet dem sammen. Patans rige historie mærker du, når du bevæger dig rundt i bykernens smalle gader og ser de oldgamle arkitektoniske vidundere. Du besøger også Patans hovedtorv, Durbar Square, som huser mere end 50 templer og 600 stupaer. Patan er kendt for gamle håndværkstraditioner, og du vil f.eks. kunne møde guldsmede og tæppevævere. Tal eventuelt med din guide, hvis du har særlige interesser for shopping. Senere kører du tilbage til Kathmandu og besøger hovedstadens Durbar Square. Engang husede pladsens paladser Nepals kongefamilie, og du vil uden tvivl blive imponeret over de talrige oldgamle templer. Særligt er Temple of the Living Goddess et særligt syn, her kan du nemlig være heldig at spotte Kumari (den levende gudinde) i et af templets åbne vinduer. Efter lidt fritid til frokost i Thamel, kører du om eftermiddagen til Swoyambhunath, der også kendes som Abetemplet. Templet, der siges at være over 2000 år gammelt, ligger på en bakke med fantastiske udsiger over byen. Og nå ja – så vil du møde masser af aber ved templet. (M)
4. dag: Kathmandu – Changunarayan - Trek til Nagarkot
I dag kører du en times tid ud af Kathmandu til Changunarayan. Her vil du opleve det imponerende Changu Narayan-tempel, der siges at være et af de ældste templer i Nepal. Herfra starter dagens vandretur mod den lille landsby, Telkot. Sammen med din guide, vandrer du ad små stier på en højderyg mellem Changunarayan og Telkot. Vandreturen byder på vidunderlige udsigter over Kathmandudalen på den ene side og til Himalayabjergene på den anden. Undervejs passerer du små landsbyer og landbrug, hvor der altid er travl aktivitet. Ved ankomst til Telkot vil der være tid til at finde frokost, inden du bliver kørt det sidste stykke til Nagarkot. Nagarkot ligger malerisk i bjergene. Området er kendt for sine smukke solopgange og udsigter over Himalaya-bjergkæden. Hvis vejret er helt perfekt, kan du være heldig at spotte Mount Everest i det fjerne. Skulle vejret være mindre klart, så er Nagarkot stadig et perfekt og afslappende sted at gøre stop for natten. (M) Vandretid: Ca. 1,5 time.
5. dag: Nagarkot – Trekking til Nala – Panauti og homestay
Stå tidligt op for at nyde solopgangen over Himalaya-bjergene inden morgenmaden på hotellet. Dagens vandretur går til Nala og tager dig gennem frodige landområder og tæt fyrtræsskov. Undervejs vil du opleve de mange smukke risterrasser og besøge små lokalsamfund. Det er en perfekt vandretur til at komme tæt på Nepals natur og lokalbefolkning – alt imens du nyder udsigterne til Himalaya. Ved ankomst til landsbyen Nala køres du det sidste stykke til Panuati. Panauti er en af de ældste byer i Nepal og gemmer på en rig historie og en fortid som selvstændig mini-stat. Gennem byen vil du opleve imponerende buddhistisk og hinduistisk arkitektur, og det er ikke unormalt at finde små farverige sten og andre genstande, der er blevet lagt ud på byens fortove for at byde besøgende velkommen. I Panuatu overnatter du hos Panuati Community Homestay, der er et skoleeksempel på, hvordan turisme kan have en positiv lokal indflydelse. Her sørger et fællesskab af værtsfamilier for din indkvartering og dine måltider – og vil assistere dig med forskellige oplevelser i lokalområdet. (M,A) Vandretid: Ca. 4 timer.
7. dag: Oplevelser på homestay i Panauti
Glæd dig til en dag, hvor du kommer helt tæt på den lokale befolkning på dit homestay i Panuatu. Morgenmaden indtages sammen med værtsfamilien, inden dagen i dag byder på både fritid til at gå på opdagelse i lokalområdet samt en mindre vandretur til det hellige buddhistiske sted, Namo Buddha. Tilbage i Panauti vil der være god mulighed for at hjælpe til i køkkenet og lære om nepalesisk madlavning på dit homestay. (M,F,A)
8. dag: Panauti – Bhaktapur - Kathmandu
I dag siger du farvel til din værtsfamilie i Panuati og bevæger dig på en kort køretur til den gamle kongeby, Bhaktapur. Byen har historie helt tilbage til det 9. århundrede og du kan tydeligt se på de oldgamle bygninger og smalle gader, at du bevæger dig gennem historien. Oplev Bhaktapurs fascinerende Durbar Square og læg vejen forbi Pottery Square, hvor de lokale pottemagere tørrer og farver deres håndværk på pladsen. Bhaktapur er et oplagt sted for lidt shopping til dig, der samler souvenirs – men pas på pladsen i rygsækken, da der venter masser af fristelser senere på rejsen også. Efter frokost vender du retur til Kathmandu, hvor du vil besøge det enorme Pashupatinath-tempel. Her foregår Kathmandus ligbrændinger ved flodbredden – en oplevelse, der uden tvivl vil gøre indtryk. Husk naturligvis at opføre dig respektfuldt over for de sørgende. Herefter gør du stop ved Boudhanath, der måske er verdens største buddhistiske stupa. Nyd de mange flotte farver og synet af munke og bedende, der går deres daglige runder omkring stupaen. Området huser mange tibetanere, der bosatte sig i Nepal i 1950’erne – og det emmer derfor af tibetansk kultur. (M)
9. dag: Kathmandu – Flyvning til Paro - Thimphu
Efter morgenmad på hotellet køres du til lufthavnen, hvorfra der venter en særligt smuk flyvetur mod Bhutan. Husk at spørge i lufthavnen, om du kan få en vinduesplads i venstre side af flyet – på klare dage, kan du nemlig være heldig at spotte Mount Everest langs ruten. Ved ankomst til lufthavnen i Paro bliver du mødt af din guide og chauffør, der skal akkompagnere dig under opholdet i Tordendragens Land, Bhutan. Du køres herefter til Thimphu, der er Bhutans charmerende hovedstad. Undervejs er det muligt at gøre stop ved Tamchhog Lhakhang-templet, der er bygget for at ære en tibetansk lama, der også kendes som ’Jernbrobyggeren’. Legenden siger, at lamaen byggede mange af landets hængebroer, så beboerne i Bhutans små landsbyer kunne krydse floderne sikkert. I Thimphu har du tid til at gå på opdagelse og nyde hovedstadens atmosfære på egen hånd. (M,F,A)
10. dag: Oplevelser i Thimphu
Denne dag byder på oplevelser i og omkring Thimphu. Efter morgenmaden besøger du byens marked, hvor du kan være heldig at gøre et godt køb. Herefter kører du lidt op i bjergene og besøger den flotte Memorial Chorten samt den imponerende kæmpestatue af Buddha, der byder på fantastiske udsigter over Thimphu-dalen. På vejen retur til Thimphu besøger du Changangkha-templet, der ligger på en bakketop og tiltrækker mange bedende, der går rundt og messer med deres bedehjul. Har du lyst, vil det også være muligt at besøge Thimphus Takin-reservat, hvor du kan være heldig at se landets nationaldyr. Efter dagens frokost er der forskellige muligheder for sightseeing. Du kan blandt andet besøge en skole for traditionel buddhistisk kunst, Nationalmuseet eller Tekstilmuseet. Tag en snak med din guide, hvis du har særlige interesser. (M,F,A)
11. dag: Thimphu – Punakha
Tidligt denne morgen køres du fra Thimphu mod Punakha. Den snoede vej går via et højdepas, der hedder Dochu La. Frem for at følge trafikken, drejer du dog ned ad en lille grusvej og kører til det charmerende og afsides Tashigang Gompa-kloster. Her bor omkring 30 unge munke i løbet af årets varmere måneder, og området er en lille oase af ro og naturlig skønhed. Fra klostret starter du en fantastisk vandretur, der tager dig op ad bakke, gennem tæt rhododendron-skov, til et lille kloster, Lungchotse Gompa. Klostret ligger på en bjergtop, og på en klar solskinsdag kan du se hele Bhutans Himalaya-bjergkæde og de snedækkede tinder. Det er et helt særligt syn. Herfra går trekket igen ned ad bakke, og du ankommer til fods til Dochu La-passet i 3.050 mesters højde. Her vil det være tid til en velfortjent kop varmt at drikke – og måske det er frokosttid. Fra Dochu La fortsætter du kørslen mod Bhutans gamle hovedstad, Punakha, hvor du ankommer hen på eftermiddagen. Hvis du har mod på det, kan du runde dagen af med en kort vandretur gennem landsbyen, Sopsokha, og de omkringliggende marker, til templet, Chimi Lhakhang. Templet er også kendt som ’Den Guddommelige Galnings Tempel’ og besøges oftest af lokale, der søger at opnå frugtbarhed fra templet. Hele området er faktisk præget af fertilitet og frugtbarhed, og du vil kunne spotte malerier af fallos på mange af landsbyens husvægge. (M,F,A) Vandretid: Ca. 3,5 timer.
12. dag: Punakha – Paro og homestay
Denne morgen vandrer du en times tid gennem smukke rismarker og op ad en bakke til Khamsum Yuelley Namgyel Chorten. Templet er dedikeret til Bhutans femte konge og ligger smukt med udsigt over hele den frodige Punakha-dal. På tilbagevejen besøger du den imponerende Punakha Dzong. En ’dzong’ er en religiøs bygning med både religiøs og administrativ funktion. Punakha Dzong ligger særligt smukt, lige hvor de to floder, Po Chu og Mo Chu, mødes. Efter frokost køres du tilbage til Paro, hvor du overnatter på et lokalt homestay. I Bhutan er det muligt for lokale at huse turister, hvis de tilmelder sig turistministeriet homestay-program og lever op til en række krav. For dine værter betyder det en ekstra indkomst og et spændende internationalt besøg. For dig som rejsende er det en unik mulighed for at møde de lokale i øjenhøjde. Det kan næsten garanteres at aftenens overnatning bliver et af højdepunkterne på din rejse, når du deler et måltid og historier med din værtsfamilie. (M,F,A) Vandretid: Ca. 1 time.
13. dag: Sightseeing i Paro
Efter morgenmad hos din værtsfamilie, besøger du i dag templet, Dumtse Lhakhang, og Nationalmuseet, der ligger i et gammelt vagttårn formet som en konkylie. Museet rummer en storslået samling af bhutanske artefakter - kostumer, malerier, våben, tekstiler og en fascinerende samling af bhutanske frimærker. Herfra går du det korte stykke til den imponerende, Paro Rinpung Dzong, som er et af landets fineste eksempler på bhutansk arkitektur. Om eftermiddagen besøger du Kyichu Lhakhang. Templet fra det 7. århundrede har stor historisk betydning og er et af de mest hellige templer i Bhutan. (M,F,A)
14. dag: Paro og Tiger’s Nest
I dag skal du besøge en af rejsens højdepunkter, når du vandrer op ad bjergsiden mod det ikoniske Taktshang-kloster, der også kendes som 'Tiger's Nest'. Klostret balancerer imponerende og faretruende på den stejle bjergside ca. 900 meter over dalen nedenfor. Klostret har fået sit kaldenavn, ’ Tigers Nest’, da det siges, at Guru Padmasmbhava kom til bjergsiden båret på ryggen af en flyvende tiger. Klostret er et af Bhutans mest hellige steder og tiltrækker pilgrimme fra flere forskellige buddhistiske lande. Du kan spise frokost på Taktshang-caféen, hvorfra du har en spektakulær udsigt til klostret. (M,F,A)
15. dag: Paro – Grænsen til Indien - Darjeeling
Dagen starter tidligt med ca. fire timers kørsel mod syd. Du vil mærke, hvordan landskabet bliver fladere, mens du nærmer dig grænsen til Indien. Du siger ’Tashi Delek’ (farvel og godt held) til din guide og chauffør, hvorefter du går over grænsen til Indien. Ved ankomsten til Indien mødes du af din indiske chauffør, der kører dig de sidste 200 kilometer til den historiske og malerisk placerede bjergby, Darjeeling. (M)
16. dag: Oplevelser i Darjeeling
Du starter dagen med morgenmad i den friske bjergluft. Herefter er det tid til at køre til Darjeelings velkendte, Observatory Hill, der byder på panoramaudsigter over de omkringliggende Himalaya-bjerge. Næste stop er Tiger Hill, hvor udsigterne uden tvivl vil tage pusten fra dig. På vejen retur mod Darjeeling, besøger du te-plantagen, Happy Valley Tea Estate. Her lærer du om områdets rige tradition for te-produktion, og det vil være muligt at smage en kop af den verdenskendte ’Darjeeling First Flush’. Dagens sightseeing rundes af med en køretur på den ikoniske Darjeeling-jernbane. Resten af dage har du til at nyde stemningen i byen på egen hånd. (M)
17. dag: På egen hånd i Darjeeling
Du har dagen til at udforske Darjeeling på egen hånd. Du kan shoppe efter kvalitets-te i byens forretninger eller spise en frokost med fantastisk panoramaudsigt. Det kan også anbefales at besøge nogle af Darjeelings historiske og britisk influerede hoteller, hvor du uden tvivl kan købe dig til en klassisk gin tonic. (M)
18. dag: Darjeeling – Bagdogra – Fly til Delhi
Efter morgenmaden køres du fra Darjeeling til Bagdogra, hvorfra du flyver videre til Indiens sprudlende hovedstad, Delhi. Ved ankomst til Delhi vil du blive mødt i lufthavnen og kørt til dit centralt beliggende hotel. (M)
19. dag: På egen hånd i Delhi
Du har hele dagen til at gå på opdagelse i Delhi på egen hånd. Indiens hovedstad er et sandt charmerende kaos. På en gåtur gennem den gamle bydels små gader, vil du møde et virvar af mennesker, travle handlende, dyttende rickshaws og hellige køer. Hvis du har lyst til sightseeing, er der masser af muligheder – du kan fx besøge det Røde Fort, Lotustemplet eller Humayuns Mausoleum. Hvis du har mod på det, kan Jysk Rejsebureau også hjælpe med at arrangere en guidet cykeltur gennem Old Delhi som tilkøb til rejsen. (M)
20. dag: Delhi - Agra
I dag forlader du Delhis travlhed og begiver dig mod Agra. En chauffør kører dig til togstationen, hvorfra du stiger på toget mod din næste destination. At køre med tog i Indien er en sand oplevelse. I togkupeen kan du være heldig at falde i snak med de lokale, alt imens landskabet og Indiens virvar suser forbi uden for togvinduet. Ved ankomst til Agra bliver du hentet på stationen, og der vil være tid til at checke ind på dit hotel. Herefter går turen til det ikoniske Taj Mahal. Paladset blev bygget af indiens mongulske fyrste, Shah Jahan, til ære for hans yndlingshustru, og er i dag et symbol på romantik og hengivenhed. Eftermiddagen byder på et besøg ved Agra Fort, der står som et arkitektonisk mesterværk. (M)
21. dag: Agra - Jaipur
Efter dagens morgenmad bliver du kørt til Agras togstation og bliver sat på et tog mod Jaipur. Ved ankomst til Jaipur bliver du hentet på stationen og kørt til dit hotel. Du har resten af dagen til at opleve Jaipur, der også kendes som ’den lyserøde by’, på egen hånd. Du kan f.eks. bruge eftermiddagen på at besøge Birla-templet, der er dedikeret til Lord Vishnu fra hinduismen. (M)
22. dag: Oplevelser i Jaipur
I dag får du en smag af Indiens Rajasthan-stat, når du med din guide går på opdagelse i Jaipurs kongelige arv. Første stop er det majestætiske Amber Fort, der er en storslået fæstning og står i perfekt harmoni med sine barske omgivelser. Herefter gør du et fotostop ved det smukke Jal Mahal-palads, der nærmest flyder på vandet. Du vil også besøge Hawa Mahal, der med sine mange vinduer er kendt som ’Vindenes Palads’. Om eftermiddagen besøger du City Palace, en historisk kongebolig, der byder på fantastisk arkitektur, og du besøger et gammelt observatorium, der emmer af en svunden videnskabelig æra. (M)
23. dag: Jaipur – Delhi og hjemrejse mod Danmark
I dag er det blevet tid til at bevæge dig hjemad efter et sandt eventyr. Du pakker bagagen med alle minderne, inden du spiser morgenmad på hotellet. Din chauffør kører dig herefter til togstationen, hvorfra du tager toget til Delhi. Her hentes du ligeledes og bliver kørt det sidste stykke til lufthavnen i Delhi. (M)
24. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer i dag til Danmark. Ankomsttid afhænger af flyselskab.

Overnatninger

3 overnatninger på Nepali Ghar Hotel i Kathmandu
1 overnatning på Fort Resort i Nagarkot
2 overnatninger på Panuati Homestay
2 overnatninger på hotel i Thimphu
1 overnatning på hotel i Punakha
1 overnatning på lokalt homestay i Paro
2 overnatninger på hotel i Paro
3 overnatninger på Hotel Sonar Bangla i Darjeeling
2 overnatninger på Hotel Godwin Deluxe i Delhi
1 overnatning på Hotel Avalon Palms i Agra
2 overnatninger på Hotel Royal View i Jaipur

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels og budgethoteller til boutique- og luksushoteller.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse afgår hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen er generelt individuel. I Agra og Jaipur kan der være andre rejsende med på de guidede ture.

Marts - april og september - oktober

Pakkeliste

 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Mindre vandrerygsæk
 • Trekkingsko
 • Solcreme
 • Lommelygte/pandelygte
 • Genanvendelig vandflaske
 • Kamera
 • Et par billeder 'hjemmefra' til at vise og fortælle hos homestays

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu / Kathmandu - Paro / Bagdogra - Delhi / Delhi - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transporter ifølge program
 • Engelsktalende guide på sightseeing og trekking i Nepal
 • Engelsktalende guide samt chauffør under hele opholdet i Bhutan
 • Visumgebyr og SDF-gebyr under ophold i Bhutan
 • Engelsktalende lokalguide på sightseeing i Jaipur og Agra i Indien
 • Entrébilletter til de seværdigheder der besøges i både Nepal, Bhutan og Indien (dog ikke til de foreslåede aktiviteter på dage på egen hånd)
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Bhutan, Nepal og Indien er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Visum til Nepal og Indien
 • Entre til seværdigheder de dage, der er på egen hånd

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top