KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Rasmus Gajhede

Tidspunkt for rejse

Maj 2023
Vi havde planlangt en 17 dages rejse til Montreal og New England. Turen startede med et par dage i Montreal, inden vi havde lejet en camper i 14 dage, og så sluttede vi af med en enkelt overnatning på hotel inden hjemrejsen.

Vores søn var cirka seks måneder gammel, da vi tog afsted, og vi havde aldrig været længere væk med ham end et smut til Skagen. Derfor var vi både en smule nervøse og spændte på, hvordan det ville gå. Denne rejse ville jo blive meget anderledes end de rejser, vi tidligere havde været på. Der er mange praktiske ting, som man skal have styr på, når man rejser med en baby, og vi har selvfølgelig gjort os nogle erfaringer, som vi vil dele med jer nedenfor.

Læs Jysk Rejsebureaus generelle tips til at rejse med børn her.

Vi havde planlagt en rute uden de helt store episke nationalparker osv. Tanken var, at hvis planerne ændrede sig en dag (kunne jo nemt ske med et lille barn), så ville vi ikke gå og ærgre os over at gå glip af noget stort. I stedet havde vi prioriteret hyggelige campingpladser med gode faciliteter, som lå i køre- eller gåafstand til vand, skov eller by.

De første dage i Montreal
Vi startede vores rejse i Montreal med et par dage til at opleve byen. Montreal ligger i den østlige del af Canada, hvor fransk er hovedsproget, så her står alle skilte på fransk. Det er en hyggelig by med brostensbelagte gader, kirker og fransk stemning. Vi besteg Mount Royal, som giver en fantastisk udsigt over byen.

På kør-selv i New England
Vi hentede vores camper og kørte sydpå, krydsede grænsen til USA og overnattede i Burlington, Vermont. Her var vi ude at besøge Ben & Jerry's originale fabrik, som stadig er aktiv. Her kan man få en rundvisning med smagsprøver.

Senere gik turen ned til Cape Cod, hvor vi bare havde et par afslapningdage på en hyggelig campingplads og besøgte kystbyen Provincetown, også kaldet P-town. Byen ligger helt nordligt på Cape Cod og er kendt for deres gode seafood.

Vi havde fundet endnu en hyggelig campingplads tæt på Boston, og her var planen at tage toget ind til byen for at opleve storbyen. Desværre blev vores søn syg, så vi måtte ændre i planerne og droppe Boston-besøget. Det betød faktisk, at vi bare slappede af på campingpladsen, hyggede og prøvede at få ham rask igen. Han fik det heldigvis meget bedre efter et par dage, og det passede med, at vi skulle køre videre til næste sted, som var en strand-by (Old Orchard Beach), som dog ikke var helt åben for sæsonen, så her var lidt øde.

Næste stop var tæt ved Acadia National Park i Maine. I Acadia gik vi et 10 km hike til Eagle Lake, og stien var rigtig god, så det var nemt med klapvognen. Derudover spiste vi helt frisk Maine-hummer i byen Bar Harbor, hvilket klart var turens bedste måltid (og dyreste...).

Sidste stop i camperen var White Mountains i New Hampshire. Et meget smukt og bjergrigt område med skov overalt. Vi havde overvejet at hike, men vi valgt at køre et loop i camperen. Vi kørte bl.a via Kancamagus, som er en senic drive med vandfald, flotte udsigter og covered bridges, som området er kendt for.

Til sidst gik turen tilbage til Montreal for at aflevere camperen, og vi havde en enkelt overnatning på hotel, inden vores hjemrejse.

Vores erfaringer og bedste råd til at rejse med baby
  • Tag en sleepcarier med i håndbagagen - så har babyen et sted at sove i lufthavnen, og vi brugte den også som hans seng om natten i camperen.
  • Forespørg på bassinet (hvis muligt) - hør din rejsekonsulent.
  • Planlæg ruten så køreturene er max 2-4 timer.
  • Hold nogle kørefrie dage.
  • Hav ikke for meget program planlagt - der kan ske uventede ting på rejsen med en baby.
  • Husk termometer og evt. børnemedicin. Det havde vi ikke tænkt på, så vi måtte på et lokalt apotek, da Manfred blev syg.
  • Medbring en god klapvogn. Vores kan ligges helt ned, så han kunne sove deri, men den fungerede også fint til udflugter/hikes.
  • Når der er lang kø i lufthavnen, må man næsten altid komme foran, hvis man rejser med en baby. Hvis personalet ikke siger noget, så spørger man bare, om der er en familie-kø. Det virkede hver gang, og vi undgik nogle meget lange køer, særligt ved immigrationen og security.
  • Lav research hjemmefra på, hvordan børnesædet sættes fast i camperen. Vi kunne ikke finde ud af det, og personalet måtte ikke hjælpe os pga. en state law, så vi måtte bruge en times tid på at finde ud af det, inden vi kunne komme afsted.
  • Det er koldt i flyet, så husk varmt tøj, og evt. et nyt stykke legetøj til baby, som kan fange interessen, hvis der skulle opstå græde-krise.

Derudover er det vigtigt at huske på, at man altså sagtens kan tage ud og opleve en masse, selvom man rejser med en baby, f.eks. hikes i nationalparker eller sightseeing i storbyer. Man skal bare lige forberede sig lidt.

Vi havde en fantastisk tur, og vi skal helt sikkert på mange flere rejser alle tre meget snart. Faktisk er vi allerede så småt igang med at planlægge næste tur.

Har du fået lyst til selv at komme ud at rejse?
Se Jysk Rejsebureaus spændende rejseforslag til Canada og USA.
Du kan også sende en online rejseforespørgsel - så bliver du kontaktet af en rejsekonsulent snarest muligt.
Rasmus og familien på barselsrejse i Montreal og New England
Til top