I Jysk Rejsebureau har vi endnu ikke mødt nogen, der ikke kan lide Canada. Det er især rejser, hvor man kommer tæt på den storslåede natur, der hitter i disse år blandt det rejsende folk, som må siges at have fået øjnene op for, hvor fantastisk et rejseland, der gemmer sig i toppen af Nordamerika.

Icefield Parkway mellem Jasper og Banff
Canadas kronjuvel er uden sammenligning de canadiske Rocky Mountains, der bedst opleves mellem nationalparkerne Jasper og Banff – forbundet af 230 smukke kilometer på den lange highway Icefield Parkway, der siges at være blandt de smukkeste i verden med sine sneklædte bjerge på en blå himmel, maleriske ferskvandssøer og et uendeligt ocean af bølgende, grønne nåleskove.

Læs mere om Jasper her og Banff her.

Og det kan man godt mærke på efterspørgslen i Jysk Rejsebureau, lyder det fra Jan Sørensen, der er teamleder hos Jysk Rejsebureau i Aalborg: ”Canada er blevet mere og mere populært. Det skyldes nok i høj grad, at rigtigt mange efterhånden har rejst i USA og derfor søger videre til noget, der minder om USA og så ikke helt alligevel. Altså folk som har været i USA et par gange og nyder rejseformen og de forhold, man bliver budt, men gerne vil se noget andet. Så efterspørgslen er stigende og med god grund.”

Det nemmeste rejseland
Og det er da også især det frie roadtrip, vi danskere går efter: ”Folk efterspørger først og fremmest campervans og motorhomes. Rejseformen med ’frihed på fire hjul’, hvor man selv kan styre tempoet og være sammen på en anden måde, er meget efterspurgt. Min seneste rejse til Canada foregik i bil, men i områderne med nationalparker var hver anden bil en camper,” forklarer Jan og fortsætter: ”Specielt familier og ældre foretrækker at rejse i campervan. For de unge eller yngre par er billeje ofte vejen frem. Canada er fyldt med campgrounds af vidt forskellige standarder, så dér er fordelen, at man flere steder bare kan 'rulle' ind fra gaden, når man kommer frem.” Han oplever, at det især er Niagara Falls, Vancouver, Vancouver Island og nationalparkerne Banff og Jasper, der er stor efterspørgsel på – med stort fokus på udeliv og dyreliv.

Både Jasper og Banff ligger i den canadiske del af Rocky Mountains, der strækker sig fra USA's sydstater til Alaska i nord. Og her finder du stort set alle former for natur; dybe skove, åbne enge, gletsjere, varme kilder, buldrende vandfald, brusende floder og – som noget helt unikt for Canada – nogle af verdens mest spektakulære indsøer med farver, der spreder sig over spektret fra petroleumsblå til smaragdgrøn.

Begrænsningens svære kunst
Du har sikkert set det på billeder, men farverne er endnu mere uvirkelige, når du står og spejder ud over én af de mange blikstille bjergsøer. Derfor skal du heller ikke regne med at køre lange strækninger, som man ofte gør det i USA, for der er simpelthen for mange ting at gøre holdt ved undervejs. Og hvis det ikke er en af de mange søer, som man oftest kan køre hen til i bil, så stopper du helt sikkert ved synet af en sulten bjørn, der samler føde i siden af vejen og ikke synes at ænse den slange af biler, der lynhurtigt vokser for at få lidt flere glimt af naturens mest nuttede dræber.

Netop derfor har Jan disse råd til folk, der planlægger en tur til Canada: ”Vær opmærksom på, at ting tager tid – kombineret med, at Canada er verdens næststørste land. Man har en tendens til at tro, at man skal nå det hele på den halve tid, men Canada er et land, der kræver tid til oplevelser,” forklarer han og tilføjer: ”Det er svært at begrænse sig, så det er en god idé at tegne din rute ind på eksempelvis Google Maps og se, hvor mange kilometer det drejer sig om. Derefter vil de fleste skære fra, så man til sidst sidder tilbage med de vigtigste punkter på ens rejse.”

Herefter står intet i vejen for at drage på roadtrip i Canada. Og det er så nemt, som det næsten kan blive. For ud over det faktum, at oplevelserne ligger som perler på en snor, er det mest slående ved et roadtrip i Canada, hvor nemt det er: Vejene er gode, skiltene hjælpsomme, bilisterne hensynsfulde, og der er ikke langt mellem byer og nationalparker, så det bliver sjældent meget mere end nogle timer i træk, man skal køre, når man skal køre længst. Det bliver aldrig kedeligt, for det smukke syn fortsætter med at vælte ind ad bilens vinduer. Så er det kun op til jer at beslutte, hvornår I skal gøre holdt – og komme endnu tættere på Canadas storslåede natur.

Få meget mere inspiration til din Canada-rejse her.

Til top