Banff National Park, Alberta
Når du kommer til Banff, træder du ind i alle nationalparkers moder. Det er nemlig Canadas første nationalpark, som har eksisteret siden 1885. Det var egentlig opdagelsen af varmekilder i området, der i første omgang førte til denne titel. Nationalparken blev øjeblikkeligt en succes – takket være den enorme jernbane Canadian Pacific Railway, der blev lagt tværs over Canada i 1880'erne og gjorde den ellers ufremkommelige natur tilgængelig for alle.

Det skal du se:
Canadas mest kendte sø hedder Lake Louise, og den kommer du til, når du er kørt fra Yoho med retning mod Banff. Den har fået sin enorme popularitet dels grundet dens blå-grønne farve og dels grundet det enorme hotel, Fairmont Chateau Lake Louise, der i 100 år har stået for enden af den blikstille sø med hundredevis af vinduer spejdende ud over det mageløse landskab. Der er mange turister ved søen, så brug i stedet en time på at hike de 3,5 km. op (ret meget op) til Lake Agnes. Ved denne lille sø ligger et teahouse, hvor du kan få varme drikke og lækre kager, og som siden 1905 har givet varme i kinderne til forfrosne vandrede.
Skal de ømme vandremuskler slappes af, er Banff Upper Hot Springs i selve Banff by et godt sted at gøre det. Den ligner til forveksling en stor udendørs pool – men den er god nok: Det meget varme vand stammer fra naturlige kilder, der blev opdaget i 1884.

Her skal du bo:
Banff by er klart den mest tiltalende af alle de større byer mellem Jasper og Banff. Den er smukt omgivet af bjerge og har rigtig mange spændende ting, man kan tage gå opdagelse i, når man vender tilbage fra naturen. Der er et nationalmuseum, gallerier og et utal af butikker med bjerggear.
Udsigten over Lake Peyto i Banff National Park
Udsigten over Moraine Lake i Banff National ParkGrizzly bjørn, Banff, Canada

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top