Her på siden finder du praktisk information og fakta om Canada.

Praktisk info om at rejse i Canada

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere, der ønsker at rejse til Canada som turister i op til 6 måneder, er fritaget for at skulle søge visum på forhånd.
Det er dog et krav, at du har en flybillet ud af landet. Bemærk, at hvis du rejser til et af landene USA, Mexico eller lande i Det Caribiske Hav, kan du ikke efterfølgende få fornyet dit turistvisum ved indrejse til Canada (Det vil sige at man ikke kan få yderligere 6 måneders visum).

Vær opmærksom på, at det også er et krav, at du er i besiddelse af et maskinlæsbart pas ved indrejsen i USA. Dette gælder også børn, der uanset alder skal medbringe deres eget maskinlæsbare pas. Danske pas udstedt efter den 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

OBS! Fra 15. marts. 2016 SKAL alle danske statsborgere søge om indrejsetilladelse (eTA) inden afrejse. Indrejsetilladelsen skal foretages online, og det anbefales at gøre det i god tid inden afrejse. eTA-registreringen skal foretages her

Visumspørgsmål skal i øvrigt altid rettes til den canadiske ambassade i Danmark.

Der kan forekomme andre indrejsekrav til Canada såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Canada.

Særlige indrejseregler i Canada i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Canada. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Klimamæssigt findes der store variationer i Canada. På prærien kan det være op til +35 grader om sommeren og ned til -25 grader om vinteren.

De bedste måneder at rejse i Canada er fra midt juni til midt september. Uden for denne sæson lukker mange turistfaciliteter og turistattraktioner ned. Juli og august er de varmeste og tørreste måneder. Langs med den amerikanske grænse kommer sommertemperaturen op i nærheden af de 30 grader, men frostgrader og lidt sne kan samtidig også forekomme i for eksempel Rocky Mountains.

Tager du af sted for at stå på ski, er vinterhalvåret fra især november til marts ideelt.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Canada er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Canada kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Canada her.

Penge
Kreditkort kan bruges som betalingsmiddel stort set over alt.
Man betaler cirka 5% i Goods & Services Tax (GST) eller cirka 13% i Harmonized sales tax (HST) (kun i Nova Scotia, New Brunswick, and Newfoundland & Labrador). Skatten tillægges alle regninger for transport, overnatninger, restaurantmåltider og vareindkøb.

Transport
Fly:
Canada er et enormt stort land, så enten må man begrænse sig, eller også skal man flyve mellem de forskellige destinationer.

Bil:
Når alt kommer til alt, er billeje den bedste måde at opleve Canada på. Det giver den ultimative frihed. At være trafikant i Canada er nemt. Canadierne er generelt meget hensynsfulde bilister, og man lærer hurtigt at følge med trafikken. Vær opmærksom på, at det er tilladt at dreje til højre ved rødt lys, når det kan ske uden fare for trafikken fra venstre – og fodgængere. Vær opmærksom på skilte, der viser undtagelse fra reglen. En anden mulighed er at leje et motorhome, hvor man ikke behøver at tænke på at skulle finde overnatningssteder. Det er lovligt at overnatte på parkeringspladser, men campingpladserne har også deciderede pladser for motorhomes eller RVs, som de også kaldes.

Bus:
Canada har et ganske udmærket net af både nær- og fjernbusser, ligesom de fleste storbyer har et udmærket bybusnet. Bedst kendt er Greyhound-busserne, som binder landet sammen fra kyst til kyst. Det er muligt at købe fra syv dages til to måneders buspas til Greyhound-busserne. Der findes flere backpacker turoperatører, som tilbyder færdigpakkede busture – ofte hvor der er mulighed for at stå af og på, når man vil.

Tog:
Der findes begrænsede muligheder for at køre med tog rundt i Canada. Det mest berømte tog er ”The Canadian”, en klassisk 1950’er type tog, som kører fra Toronto til Vancouver med vinduer helt oppe i loftet. Læs mere om at rejse med tog i Canada.

Færge:
Både de østlige og vestlige kyster af Canada er bundet sammen af et tæt net af færger. Husk at booke færgebilletter til og fra Vancouver Island på forhånd i weekender og højsæson. I British Columbia er der blandt andet mulighed for at købe et Sunshine Coast Circle Pas med BC Ferries. Færgepasset giver mulighed for at komme med to bilfærger op langs med Sunshine Coast, færge fra Powell River til Comox og færge tilbage fra Victoria Island til fastlandet.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find for eksempel information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Ottawa
Sprog: Engelsk og fransk
Klima: Tempereret - subarktisk - arktisk
Valuta: Canadiske dollars
Religion: Majoriteten er katolikker og protestanter


Information om Canada

Hjemme i Canada
Som rejsende i Canada går der ikke mange dage, før man føler sig hjemme. Canadierne er gæstfrie mennesker, der byder dig velkommen til deres land, hvem end du er. Hvert år slår omkring en kvart million mennesker fra hele verden sig ned i det mægtige nordamerikanske land. Dette afspejler sig tydeligt i den spændende, multietniske kultur - i Canada er der plads til forskelligheder.

Den vilde canadiske natur
Store dele af Canada er ubeboet af mennesker - til gengæld er disse områder hjemsted for masser af interessante dyr og fugle. I Canadas kæmpemæssige nationalparker kan man for eksempel være heldig at møde: Grizzlybjørne, sorte bjørne, elge, amerikanske bisoner, ulve, pumaer og bævere.

43 nationalparker dækker tilsammen et areal større end Storbritannien. Man kan vælge at nyde naturen på afslappet vis ved at tage på vandreture i det smukke landskab, bade i søer og varme kilder eller sejle i kano. Man kan også kaste sig ud i mere udfordrende aktiviteter som river rafting, klatring eller trekking i de bjergrige områder. Canada er desuden rig på funklende gletsjere og svimlende vandfald - blandt andet det verdensberømte Niagara Falls.

Storbyferie
Nok er Canada kendt for store naturseværdigheder, men der er også masser af gode oplevelser at finde i byerne fra Montréal i øst til Vancouver i vest. Toronto, for eksempel, er Canadas største by og byder blandt andet på alsidige kulinariske oplevelser i de forskellige etniske bydele. Desuden er man kun tyve minutters færgesejlads fra Toronto Islands dejlige strande.

Vancouver har en behagelig lun temperatur, næsten året rundt. Byen er omgivet af snedækkede bjerge til landsiden og havne- og strandpromenader til Stillehavs-siden. Vancouver byder blandt andet på gode restauranter og caféer, shopping, smukke parker, gallerier, markeder og alsidig underholding.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top