Tag på studietur i smukke og historiske Krakow. Byen har status som Polens kulturelle og intellektuelle hovedstad og er derfor en oplagt destination til en oplevelsesrig studietur med både fagligt og socialt indhold i fokus. Vores gruppeafdeling, der har mere end 30 års erfaring med studierejser, har her samlet nogle forslag til, hvad I kan opleve på jeres studierejse til Krakow.

Krakows gamle bymidte emmer af historie
Storbyen Krakow ligger i den sydlige del af Polen og er en gammel by spækket med historie. Det samme er gældende for den gamle bymidte. I kan med fordel få en guidet tur gennem byens gader af en lokal guide og dermed få en dybere forståelse af byens historie og lokale anekdoter, som går udover det, der står i lærebøgerne. Det er også muligt at leje cykler og opleve byen på to hjul.

Besøg Auschwitz-lejrerne
Cirka halvanden time fra centrum af Krakow kan I opleve et af de mest omtalte og besøgte steder i Europa, nemlig Auschwitz. Et besøg til en koncentrationslejr vil uden tvivl give en bedre forståelse af de forfærdelige hændelser, der fandt sted under 2. verdenskrig – og være et godt supplement til historiebøgerne.

Rejs tilbage i tiden i Wieliczka-saltminen
Saltminen her er på UNESCOs Verdensarvsliste, og det er der god grund til. I minen kan I opleve imponerende saltskulpturer af berømte personer, kamre forbundet af underjordiske tunneller og et saltskulpturkapel. Når I besøger minen, rejser I samtidig tilbage i tiden. Minen åbnede i 1200-tallet og har været i brug til at udvinde husholdningssalt uafbrudt frem til 2007.

Nazisternes besættelse af Krakow og Schindlers Fabrik
Oskar Schindler ejede en emaljefabrik i Krakow under 2. verdenskrig. Han argumenterede for, at fabrikkens jødiske medarbejdere var afgørende i driften af fabrikken, og på denne måde redede han mange jøder fra en dødelig skæbne. I dag er fabrikken omdannet til et spændende museum, der bl.a. byder på en følelsesladet, interaktiv og visuel udstilling om nazisternes besættelse af Krakow.

Gå på opdagelse i det jødiske kvarter
Det jødiske kvarter Kazimierz er en gammel jødisk bydel, der er fyldt med spændende kultur. Det er interessant at gå på opdagelse i det jødiske kvarters mange sidegader og gyder. Her kan I finde mange skjulte skatte i form af caféer og barer, hvor I kan tage en pause og hygge jer i historiske omgivelser. Her er der også mulighed for at besøge det jødiske museum og lære endnu mere om jødernes historie med afsæt i Kazimierz-området i Krakow.

Nyd en kulturel aften i Chopin Concert Hall
Vil I have en fælles kulturoplevelse udover det sædvanlige, kan I opleve en klassisk klaverkoncert i Chopin Concert Hall. Her kan I høre den imponerende musik, der er komponeret af Polens mest kendte komponist Frédéric Chopin. Koncertsalen er dedikeret til Chopins værker og er en gammel og smuk, historisk bygning i centrum af Krakow.

Tag på vandretur i Tatrabjergene
En studietur til Krakow byder også på muligheden for spektakulære naturoplevelser i de imponerende Tatrabjerge. Tatrabjergene er en bjergkæde, der adskiller det sydlige Polen fra det nordlige Slovakiet.
Cirka en times kørsel fra Krakow finder I byen Zakopane, der ligger for foden af Tatrabjergene. Herfra er der rig mulighed for at tage på en vandretur i den smukke natur, eller I kan nyde de lækre termiske bade i byen.

Rejsetip til Krakow!
Hvis I planlægger at køre til Krakow i bus, kan I med fordel holde et par timers stop i Berlin, hvor der venter flere historiske oplevelser, og hvor I kan få endnu mere viden om 2. verdenskrig – eller I kan bare nyde at tage på sightseeing i den tyske hovedstad.


Få et gratis og uforpligtende tilbud på jeres studietur
Vores gruppeafdeling sidder klar til at hjælpe med at skræddersy jeres studietur, så den matcher jeres ønsker, behov og budget. Vi har rejsekonsulenter med ekspertviden om bl.a. Krakow, der glæder sig til at inspirere og spare med jer om lige netop jeres tur.

Læs mere om studietur i Krakow her.

Se alle vores studierejsedestinationer her.

Send en rejseforspørgsel til vores gruppeafdeling her.
Krakow
Til top