5 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 1.598,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Gadebilledet og caféerne emmer af nostalgi, og Krakóws jødiske kulturarv er en vigtig faktor i Krakows kulturelle liv – og i borgernes selvforståelse.

Kraków er hovedbyen i det sydlige Polen, og er blandt andet hjemstavn for pave Johannes Paul den 2. Traditioner og katolicismen står stærkt i området, hvilket man især oplever i Czestochowa, hvor flokke af pilgrimme fra hele Polen valfarter til klosteret på Jasna Góra for at se og røre Den Sorte Madonna.

Kraków har en overflod af museer, og de skæve sidegader og gyderne i den jødiske bydel Kazimierz er rige på skjulte perler i form af utallige caféer og barer.

Bydelen fik en renæssance efter at Steven Spielbergs holocaustfilm ”Schindlers Liste” blev optaget her.

I den gamle jødiske bydel genoplives arven fra jøderne, mens den kommunistiske bydel Nowa Huta blev oprettet som en kommunistisk mønsterby under Sovjettiden.

Krakow har enorme indkøbscentre, små trendy butikker, markeder og masser af genbrugsguld. Byen er fodgængervenlig og her er et utal af gode spisesteder.

Hvad kan vi hjælpe med?

Ud over vi selvfølgelig kan være behjælpelig med fly, overnatninger og transport ved både ankomst og afrejse, kan vi også sørge for entrebilletter, arrangere fagbesøg, dagsture, lokal transport, guider og meget mere.

Forslag:
 • Skolebesøg
 • Institutionsbesøg
 • Miljøforedrag hos en af de førende organisationer indenfor miljøbeskyttelse
 • Foredrag i Det Nordiske hus
 • Vandkraftværk
 • Astronomiske observatorium
 • Auschwitz & Birkenau
 • Wieliczka saltminer
 • Byrundtur - Schindlers Rute
 • Udflugt til Zakopane – 100 km sydvest for Kraków
 • Klosteret Jasna Góra ca. 120 km nord for Kraków

Prisen er inklusiv

 • Krakow 5 dage/4 nætter
 • Fly København - Krakow t/r
 • Overnatning i flersengsværelser
 • Morgenmad


Prisbemærkning

Frapris pr. pers. v/min. 10 pers.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gode tips

Den gamle bydel med markedspladsen Rynek Glowny, masser af liv, smukke renæssance-og middelalderbygninger, gamle klædehaller, wienercaféer og Maria-kirken skal absolut besøges. Her finder man også restauranten Szara, hvor man får god mad til spotpris.

Det med småt

Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Carl Erik Larsen, Rejsekonsulent

Carl Erik Larsen

Rejsekonsulent

grupper|jr.dk
Jane Judith Jørgensen, rejsekonsulent

Jane Judith Jørgensen

Rejsekonsulent

jajo|jr.dk
Jan Fischer Pedersen, rejsekonsulent

Jan Fischer Pedersen

Rejsekonsulent

jafi|jr.dk

Værd at vide om Kraków

Få info og fakta om studierejsen til Kraków lige her!

Studietur til Kraków: En charmerende by med en dramatisk historie

Kraków tryllebinder med sine maleriske gader, imponerende slotte, farverige markeder og sprudlende kulturliv. Men Kraków er også en destination, der giver jer et dybere indblik i Polens dramatiske historie og de mange tragiske skæbner, der fandt sted under 2. verdenskrig. På jeres studietur til Kraków har I rig mulighed for at opleve alle aspekter af Polens næststørste by.

Bæredygtige studierejser og studieture med Jysk Rejsebureau

Tag på rundtur blandt Krakóws stemningsfyldte kvarterer

På jeres studietur til Kraków er det oplagt at udforske byens forskellige kvarterer, der udgør byens hjerte og sjæl. I Krakóws gamle bydel, Stare Miasto, er gadebilledet prydet med smalle brostensbelagte gader, der fører jer gennem en historisk tidslomme med gotiske monumenter, charmerende gamle bygninger og Rynek Glowny-pladsen, Krakóws smukke hovedtorv.

Krakow

Udforsk Krakóws tidligere jødiske kvarter

I Krakóws tidligere jødiske kvarter, Kazimierz, skinner den jødiske kulturarv i dén grad igennem. Kvarteret præsenterer en autentisk, historisk stemning og huser historiske synagoger såsom Remuh Synagogue og Tempel Synagogue. Kvarteret har dog gennemgået en renæssance i de senere år og er efterhånden blevet et kreativt og kunstnerisk centrum i Kraków. I det bohemiske Podgórze-kvarter er kreativiteten og kunsten ligeledes i centrum. Her er der rigt med kulørt gadekunst, alternative gallerier og værksteder samt kunstneriske caféer og butikker.

Få et indtryksrigt indblik i skæbnesvangre fortællinger fra 2. verdenskrig

Polen var i perioden under 2. verdenskrig kulisse til nogle af de mest rædselsvækkende begivenheder. Auschwitz og Birkenau, der under 2. verdenskrig husede nogle af de mest berygtede koncentrations- og udryddelseslejre, står som klare symboler på dette. I dag er store dele af komplekset omdannet til et museum, der giver jer mulighed for at få et indtryksrigt indblik i Holocausts gru som en del af jeres studietur til Kraków. I byen finder I bl.a.Schindlers Fabrik, et museum dedikeret til Oskar Schindler og hans heltemodige redning af jødiske arbejdere. Museet giver en tankevækkende fortælling om den mørke periode i byens historie og Schindlers livreddende indsats.

Bliv betaget af Krakóws spændende kultur på jeres studietur

Byen gemmer på en rig og mangfoldig kulturscene, der blandt andet udgøres af de mange kunstgallerier og teatre. Den lokale kultur bliver dog for alvor bragt til live blandt Krakóws farverige markeder. På de lokale markeder, såsom Stary Kleparz eller Hala Targowa, kan I få et autentisk indblik i det lokale liv og ikke mindst de lokale specialiteter. Smag blandt andet på pierogi, de lækre polske dumplings fyldt med forskellige ingredienser, eller de smagfulde polske pølser, der lokalt kaldes for kielbasa. I bør heller ikke gå glip af den traditionelle gryderet bigos hos en af de lokale restauranter.

Krakow
faq

Egner Krakow sig til alle typer af grupperejser?

Ja, byen byder både på billige hostels og lækre hoteller, samt gode restauranter i forskellige prisklasser men generelt 50% billigere end i Danmark. Det er altså muligt at skræddersy en rejse til Krakow der matcher de flestes ønsker og behov.

Kan I hjælpe med andet end fly og overnatning?

Ja, vi hjælper som udgangspunkt gerne med hele pakken. Vi hjælper med det I som kunde skulle have ønske om at få assistance til. Vi tager en snak om mulighederne og finder i fællesskab den løsning der passer jer bedst.

Hvad gør Krakow speciel?

Krakow er en skøn gammel og meget hyggelig by. Den historiske bymidte er med på UNESCOs Verdensarvsliste. En anden ting der gør byen speciel er de billige priser.

Hvad er must sees i Krakow?

En udflugt til Auschwitz-Birkenau, besøg ved Wawel-slottet og Oscar Schindlers Fabrik, Wieliczka-saltmine og Zakopane med termiske bade. Læs også vores blogpost: De bedste ting at opleve på studietur i Krakow.

Vi skræddersyer studierejser til Kraków lige efter dine ønsker

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde, og vi er eksperter i at sammensætte perfekte studierejser, der matcher dine ønsker, behov og budget. Du får hjælp til rejsen af vores gruppeafdeling med rejseeksperter, som selv har rejst i hele verden, og som kan tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske. Vi deler også gerne ud af gode råd, tips og inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser i Kraków, som du ikke finder i den klassiske rejseguide.

Send os en online rejseforespørgsel her - så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et uforpligtende tilbud på din studierejse.


Til top