Alle har sommerfugle i maven forud for en stor rejse, og hvis det er første gang, du rejser med en baby eller små børn, kan sommerfuglene undertiden blive til pelikaner. Det kan føre til, at du mister overblikket, når du pakker til familiens mindste, og det er her, at vores pakkeliste kan være til stor hjælp.

I pakkelisten finder du også praktiske tips og gode råd til at rejse med en baby eller små børn.

Klapvogn: Medbring en god paraplyklapvogn med parasol. Den skal være let at klappe sammen og fylde lidt. Køb en i god kvalitet og meget gerne med sovebeslag. Klapvognen kan slås op og bruges til seng på færgen, i toget mm., så transport om natten også bliver en mulighed.

Solhat: Vores erfaring siger os, at det er (næsten) umuligt at finde solhatte til børn på mange rejsemål. Køb derfor hellere en god model hjemmefra.

Solbeskyttelse: Babyer og små børn tåler ikke UV-strålerne fra solen, og derfor er det vigtigt med solcreme med en meget høj faktor. Du kan også købe tøj med indbygget UV-beskyttelse på 50 eller mere.

Myggenet: Det er vigtigt at beskytte familiens mindste mod myg. Medbring et stort myggenet til at dække sengen om natten. De kan købes hjemme eller lokalt. Under transport er det en god ide med et barnevognsnet til klapvognen.

Myggeolie: Købes bedst lokalt. De produkter, som kan købes herhjemme, er ofte uden virkning på f.eks. asiatiske myg.

Medicin, vacciner samt malariaprofylakse: Børn er mere udsatte for infektioner, da de 'piller i alting'. Hvad angår børnesygdomme på rejsen, som f.eks. skoldkopper, så søg læge. (Skoldkopper er ikke alvorligt, men i varmen klør de meget, og går der hul på kopperne, er der infektionsfare). Hvad angår vaccinationer anbefaler vi, at egen læge kontaktes forud for rejsen.

Mini-elkoger samt multiadapter til el-stik: Denne er uundværlig, hvis I har et flaskebarn. En stikkontakt kan man altid finde (selv på de mest primitive øer), og med elkogeren er det let både at koge vand samt sterilisere flasker og sutter.

Pulvergrød: God pulvergrød kan ikke fås ret mange steder ude i verden. Medbring evt. nogle pakker hjemmefra, indtil barnet er vænnet til ris og grønsager.

Egen baby-kop m.m.: Medbring sugerør, drikkedunk og/eller egen kop til børnene, så I altid kan have drikkevarer med på farten, og så I undgår, at de små skal drikke af lokale glas, flasker og kopper, som i de små samfund rundt om i verden godt kan være mindre rent.

Bærerygsæk: Skal I gå meget, så medbring en god bæresele/bærerygsæk.

En god rejseforsikring: Børn skal forsikres ligesom voksne. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, og du kan altid spørge din rejsekonsulent til råds.

Svømmevinger: Det er en rigtig god idé at medbringe svømmevinger hjemmefra, hvis du tænker, at dit barn får brug for disse. De kan være svære at få fat i på destinationen.

Sko: Husk badesko og gode sko til at gå i. Kvalitetsbørnetøj og sko er svært at opdrive, når I er på destinationen, så medbring noget ordentligt hjemmefra.

Solbriller: Til større børn vil det være en god ide med et par gode solbriller. I bruger sikkert masser af tid på at lege i vandkanten, og her er lyset og refleksionerne utrolig stærke.

Dynebetræk: På mange eksotiske rejsemål, er det for varmt at sove med dyne, men de fleste børn finder tryghed i duften af deres egen dyne. Tag evt. betrækket med, så de har noget 'kendt og hjemligt', når det er sovetid.

Legetøj: Husk altid at medbringe lidt godt, kendt og let legetøj. En dansk børnebog som kan tåle at blive læst igen og igen er god underholdning på lange rejser.

Underholdning til flyveturene: Og apropos underholdning, så kan det være en rigtig god idé at have legetøj (gerne helt nyt og spændende) samt snacks klar til de lange flyveture. Evt. et lommespil til større børn.

Bleer: Bleer af ordentlig kvalitet kan købes i næsten alle større byer. Planlægger du 14 dage i junglen, er du derimod nødt til at tage forsyninger med hjemmefra. Men der er ingen grund til at slæbe ti pakker Libero med på rejsen.

Mos/mælkepulver: Rejser du med et helt lille barn, er det en god idé at have mos,mælkepulver og den slags mad med til de første par dage.

Babyalarm: Husk babyalarm, så du kan lægge barnet til ro et godt sted, mens du selv nyder din rejse.

Der er selvfølgelig nogle praktiske ting, der skal være i orden, når du rejser med små børn, men slå bare koldt vand i blodet. Husk som grundregel, at børn er meget sejere og kan vænne sig til meget mere, end du tror, så du behøver ikke være nervøs.


Vil du læse mere? Her er nogle emner, du måske kan finde relevante:

Rejs med familiens mindste på eventyr i hele verden
Til top