Hos Jysk Rejsebureau har vi rejser på hjernen året rundt, og julen er ikke en hindring for at drage ud på eventyr. Her kan du læse små historier om en anderledes jul i flere forskellige lande.

Tanja
For 4 år siden holdt jeg jul på Koh Kood i Thailand sammen med min mor og lillesøster. Der var BBQ, en palme som juletræ og thai-mænd i julemandskostumer. Min mor blev 50 det år, så jeg gav hende en flybillet til en valgfri destination, og hun valgte Thailand. Det var min mors første jul ”alene” efter 25 års forhold, så vi syntes det gav god mening at stikke af – også selvom vi ELSKER julen og de danske traditioner.

På Koh Kood gjorde personalet virkelig noget ud af det. Der var julemænd, der kom med små gaver, juletræer, ballondans og stoledans - alt sammen rigtig hyggeligt. Men netop dén jul var det ikke lige det, vi søgte, så vi trak os ret hurtigt tilbage, sad på terrassen og hørte julemusik, åbnede de få gaver vi havde med, spillede spil og drak rødvin til langt ud på natten. På et tidspunkt blev der også tændt lanterner på stranden, som vi så kunne sidde og nyde fra terrassen.

Drømmer du også om at holde jul i Thailand? Find rejseinspiration til Thailand her.

Find også rejseinspiration til Koh Kood her.

Rebecca
Jeg har holdt jul i udlandet tre år i træk på tre meget forskellige måder. Den første jul holdt jeg på Koh Phangan i Thailand, da jeg backpackede jorden rundt alene i 9 måneder. Jeg blev der også henover nytåret, så det var egentlig bare fest og ballade 24/7.

Min anden jul blev fejret på Borneo i Kota Kinabalu. Jeg boede derude som dykkerinstruktør, og holdt jul med en lokal (malaysisk) veninde og hendes familie. De var så velhavende, at de inviterede hele deres vej til kæmpe jul, hvor alle tog en ret med, og vi var ca. 60 mennesker til dans, musik og disco hele natten. Der var gaver til børnene, og det var en dejlig fest, hvor man virkelig kunne mærke, at de gjorde noget for ”de svage”. Alt i alt en rigtig skøn jul. Og selvfølgelig var maden asiatisk: ris, kylling, nudler osv. To år senere kom min malaysiske veninde til Danmark og holdt jul hos os på mine forældres gård - en rigtig dansk jul med sne og alt hvad der hører sig til af julemad og traditioner!

Find rejseinspiration til Malaysia og Borneo her.

Min tredje jul væk fra Danmark blev holdt på Zanzibar, hvor jeg også her arbejdede som dykkerinstruktør. Det var mig og min italienske kollega, der også er instruktør – lidt af en bounty-drømmejul - bare os to, øl og pizza.

Find rejseinspiration til Zanzibar her.

Peter
Jeg har fejret jul i Caribien på en båd fra Colombia til Panama. Jeg tænkte, at en bådtur langs den caribiske kyst mellem Colombia og Panama ville være en strålende måde at fejre julen på, du ved, med masser af muligheder for at snorkle med delfiner ved de flotte koral rev - og for at fange fisk med harpun. Mit julebudget blev brugt på masser af caribisk rom, som blev drukket fra båden om aftenerne. I virkeligheden blev det lidt af en nærdødsoplevelse med bølgegang på havet - men det er en helt anden fortælling ;-)

Find rejseinspiration til Latinamerika og Caribien her.

Mikkel
Min juleaften i 2015 blev holdt i Afrika, hvor jeg var i Swakopmund i Namibia. Byen er lidt af en adventure-by med faldskærmsudspring og sandboarding. Juleaftensdag sprang jeg i faldskærm ud over ørkenen, og det jeg specielt husker ved oplevelsen er, at det karakteristiske røde sand, der kendetegner Namibia, stod i skarp kontrast til det blå vand. Juleaften grillede vi bøffer og flettede julehjerter på vores hostel, og julenat endte vi på byens Casino.

Find rejseinspiration til Namibia her.

Gina
For sådan cirka 100.000 år siden sejlede min mand over Atlanten med et hold venner. Jeg fløj over og mødte dem på St. Lucia, hvor vi sejlede og rejste rundt et par uger. Vi fejrede julen for svaj ved Pitonerne med flæskesteg og rødkål i 30 grades varme - og efterfølgende bål på stranden. Om aftenen gik vi til midnatsgudstjeneste i den lille by bagved palmerne.

Pernille
Jeg har holdt jul i udlandet hele fem gange!
Den første jul væk hjemmefra holdt jeg i London, hvor jeg lige var fyldt 19 år og boede i en kælderlejlighed sammen med tre gymnasievenner. Min anden jul blev fejret i meget idylliske, sneklædte omgivelser, da jeg arbejdede som bartender på et bjerghotel i Davos i Schweiz.

Derudover har jeg fejret jul i Thailand nogle gange, bl.a. mens jeg boede derude og arbejdede på Koh Phi Phi som ”dive master” og undervandsvideograf. Juledag tog vi ud og dykke iført nissehuer – og selve julemiddagen d. 24. december spiste vi alle sammen i dykkerbutikken. Vi hentede mad fra en masse forskellige restauranter på øen, så det var en stor buffet hovedsageligt med asiatiske retter. D. 25. december var vi nogle stykker, der samledes og fejrede engelsk jul hos et thai/engelsk vennepar på deres pub. Den stod på kalkun og ovnstegte kartofler og ellers bare hygge, spil og julemusik. 2. Juledag tilbragte jeg på færgen og i en bus, da jeg skulle til Penang i Malaysia på ”visa run”, hvilket er når man rejser ud af et land og kommer tilbage igen for at få forlænget sit ophold.
Jysk jul
Jul TanjaJul TanjaTanja julJul MikkelJul MikkelJul MikkelJul RebeccaJul RebeccaJul dykning
Til top