På Zanzibar finder du nogle af verdens flotteste sandstrande med helt turkisblåt vand og svajende palmer. Der er mange muligheder for forskellige aktiviteter på Zanzibar som f.eks. at besøge de mange bountystrande og hyggelige landsbyer, opleve kæmpe landskildpadder og snorkle blandt imponerende koraller i Det Indiske Ocean. I Stone Town kan du smage på spændende mad, besøge markeder og gå på opdagelse i de små brostensbelagte gader samt snuse til kolonihistorien i den gamle bydel.

Viser 10 oplevelser

Ngorongoro Safari

Tanzania og Zanzibar

Tag med på en grupperejse med andre unge backpackere til Tanzania og Zanzibar. Rejsen starter i Tanzania, hvor I skal på safari blandt Østafrikas vilde dyr og besøge Hadzabe-stammefolket. På Zanzibar kan I udforske livet under havets overflade, og slutte rejsen af med hygge og afslapning på de kridhvide sandstrande.
Læs mere
16 dage
24-07-2024
fra 26.995,-
Mt. Longonot, Kenya

Aktiv budget-safari med Masaierne & Zanzibar

Kombiner en aktiv og dyrerig budget-safari i Kenya med Zanzibars strande. Oplev mountainbiking, vandring og overnat i campingtelt ved en lokal Masai landsby.
Læs mere
20 dage
JANUAR - FEBRUAR, JUNI - OKTOBER
fra 33.895,-
Mt. Kilimanjaro fra afstand

Det bedste af Kenya & Tanzania

Få de mest uforglemmelige oplevelser som Tanzanias og Kenyas bedste nationalparker har at byde på, og bestig Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.
Læs mere
22 dage
JANUAR - FEBRUAR, JUNI - OKTOBER
fra 41.495,-
Luksustelt-safari i Masai Mara

Luksustelt-safari i Masai Mara & Zanzibar

Kombiner en luksustelt-safari i den berømte Masai Mara nationalpark i Kenya med vidunderlig afslapning på Zanzibar i Tanzania.
Læs mere
15 dage
JANUAR - FEBRUAR, JUNI - OKTOBER
fra 32.995,-
Løve i Serengeti Nationalpark

Det ultimative Tanzania

Spot vilde dyr i tre af Tanzanias bedste nationalparker, bestig Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro og kom helt ned i gear på de hvide strande på Zanzibar.
Læs mere
21 dage
JANUAR - OKTOBER
fra 34.995,-
Safari I Serengeti Nationalpark

Campingsafari i Tanzania & Zanzibar

Oplev det bedste af Afrikas dyreliv og smukke natur. Herefter kan du nyde livet på Zanzibar og vaske safaristøvet af i Det Indiske Ocean.
Læs mere
16 dage
JANUAR - MARTS
fra 22.995,-
Familiesafari i Tanzania

Familiesafari & egen strandbungalow på Zanzibar

Oplev Serengeti Nationalparks endeløse græssletter og Ngorongoro - verdens største inaktive vulkankrater. Glæd dig til Zanzibars eksotiske strande og udforsk kolonihistorien i Stone Town.
Læs mere
17 dage
JANUAR - MARTS
fra 27.295,-
fra 22.995,-
Tented-Camp safari på Serenget-isletten

Safari med komfort i Tanzania & Zanzibar

Bo i komfortable safaritelte midt på Serengeti-sletten, en af Afrikas største dyre- og naturoplevelser. Nyd en skøn badeferie i lokale omgivelser ved Kendwa beach på Zanzibar.
Læs mere
15 dage
JANUAR - MARTS
fra 29.495,-
Hadzabe-stammen i Tanzania

Safari, Hadzabe-stammen & Zanzibars strande

Safarieventyr til tre af Tanzanias kendte nationalparker og tag på et spændende og lærrerigt besøg ved Hadzabe-folket. Efter et kulturelt indblik hos Østafrikas sidste jagtstamme flyver du til Zanzibar.
Læs mere
17 dage
JANUAR - MARTS
fra 26.595,-
Zanzibar har mange eventyrlige strande

Strandferie på eksotiske Zanzibar

Zanzibar har nogle af verdens flotteste sandstrande med helt turkisblåt vand og svajende palmer. Oplev bountystrande, kolonihistorie og udforsk undervandslivet i det Det Indiske Ocean.
Læs mere
15 dage
JANUAR - MARTS
fra 17.395,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om Zanzibar

Få info og fakta om Zanzibar lige her!
weather

Vejret i Zanzibar

Vejret på Zanzibar er bedst fra januar til marts hvor det er tørt og varmt. Februar er den varmeste måned på året. Igen fra juli til oktober kan temperaturene komme op på omkring 30 grader og disse måneder er derfor også gode måneder at besøge Zanzibar. Zanzibars regntid starter som oftest i slutningen af marts til start juni og har desuden en kort regnperiode i november og december.
travel

Bedste rejsetidspunkt

Vær opmærksom på, om der er Ramadan i løbet af din rejse. På Zanzibar er 98 % af befolkningen muslimer og det er velset at gå med tøj under Ramadanen, der dækker skuldre og knæ og ikke spise og drikke på åben gade i løbet af dagen. De fleste lokale butikker og caféer er lukket i dagtimerne. Til gengæld liver øen op igen hver aften efter solnedgang, hvor de lokale spisesteder åbner.

Rejser til det eksotiske ø-paradis Zanzibar

Zanzibar er en eksotisk perle i Det Indiske Ocean. Særligt kendt for sine hvide sandstrande, svajende palmer, smukke koralrev, krystalklare vand og eksklusive hoteller og resorter er det ikke underligt, at rejselystne folk længselsfuldt drømmer om at rejse hertil. Hos Jysk Rejsebureau arrangerer vi skræddersyede rejser til Zanzibar, der giver dig frihed til at opleve alle kanter og lag af den himmelske bounty-ø på dine præmisser.

Zanzibar har mange gode sandstrande

Tag på bade- og strandferie til Zanzibar

Zanzibar er en oplagt destination for en afslappende ø- og strandferie og byder på badevenlige strande i verdensklasse. Her finder du blandt andet Bwejuu-stranden, som tidligere er kåret til én af verdens smukkeste. Zanzibar byder også på snorkling og dykning i særklasse med farverige koralrev og fisk i lange strømme. Så er det bare på med dykkermasken, snorkel og svømmefødder, og kom afsted ned under vandoverfladen.
Zanzibar

Fra kridhvide sandstrande til frodig regnskov

Hvor kysten er omkranset af hvide bountystrande, finder du længere inde i landet store, frodige regnskovsområder og fugtige mangroveskove med et spektakulært dyre- og planteliv. Nationalparken Jozani, der samtidig er Zanzibars eneste, understreger i høj grad den oftest oversete naturperle, som hovedøens indre er. Den flotte og uberørte natur rummer masser af spændende oplevelser og udflugter, hvis du trænger til at skifte dagene ved stranden ud med et aktivt eventyr.

Zanzibar - Prison Island

Kom tæt på Zanzibars dyreliv

Zanzibar præsenterer et imponerende dyreliv. Her er regnskoven og de uberørte øer hjem for mange dyr, hvor alt fra aber, fugle, sommerfugle, insekter, slanger og andre reptiler til mindre pattedyr, såsom dværgantiloper og mungoer, har masser af plads at boltre sig på.

Under havets overflade kan du, udover en lang række farverige fisk, møde både rokker, delfiner, blæksprutter, havskildpadder og dygonger, som er den mindste art af søkøer. Ved Prison Island, der i sin tid husede oprørske slaver, kan du - udover gamle ruiner fra datidens fængsel - møde kæmpeskildpadder, der nemt kan veje op til flere hundrede kilo.
Prison Island, Zanzibar

Gå på opdagelse i Zanzibar City og Stone Town

Zanzibar er ikke blot navnet på øgruppen men også hovedstaden. I Zanzibar City bringes landets spændende kultur og historie frem i lyset. Byen er rig på historiske seværdigheder og områder, der vækker minder om Zanzibars lange historie, hvor alt fra handelsmænd og sultaner til pirater og slavehandlere har lagt vejen forbi det eksotiske ferieparadis.

Zanzibars gamle bydel, Stone Town, er et kapitel for sig selv. Omgivelserne er kendetegnet af stemningsfyldte snævre gader omringet af solblegede stenhuse med karakterrige trædøre, sprudlende markeder, hvor du finder friske lokale råvarer og specialiteter i overflod, og ikke mindst mange spændende restauranter, hvor smagen fra øernes egne dyrkede krydderier udnyttes til fulde.

Stone Town, Zanzibar

The Spice Island

Netop de mange eksotiske krydderier, som stammer fra Zanzibars egne krydderiplantager, spiller et centralt element i det lokale køkken, hvor både tanzanianske, arabiske, indiske, britiske, portugisiske og endda kinesiske traditioner er repræsenteret. De mange krydderiplantager har også været med til at give Zanzibar øgenavnet “The Spice Island”.

På din rejse til Zanzibar kan du opleve alle de autentiske og rige aromaer fra eksempelvis vanilje, muskatnød, kardemomme, nelliker, kanel, chili og gurkemeje - både ved at besøge plantagerne eller ved at smage på lokale specialiteter såsom Biryani, Sortopel og ikke mindst Zanzibars egen helt særlige version af pizza.
Krydderi Bazar i Indien

Kombinér afslapning på Zanzibar med safari i Tanzania

Mange af vores rejseforslag til Zanzibar inkluderer også oplevelser i fastlandet Tanzania. Zanzibar ligger nemlig blot 50 kilometer ud fra Tanzanias kyst i Det Indiske Ocean, og så giver det dig rig mulighed for afvekslende oplevelser, hvor du kan kombinere ægte bounty-luksus med storslåede safariture i Tanzanias bedste nationalparker eller et mindeværdigt og udfordrende trekkingeventyr til toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.
Adventure i Tanzania & Zanzibar
faq

Hvor ligger Zanzibar?

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean ud for det afrikanske land Tanzania, som øen også er en del af.

Hvor skal man bo på Zanzibar?

Zanzibar er kendt for sine skønne strande i tropiske omgivelser. Mange vælger en strandferie eksempelvis i Paje på østkysten eller ved Kendwa og Nungwi på den nordlige spids af øen. Der er store udsving i forhold til tidevand, så det er en god idé at undersøge omstændighederne omkring tidevand for den periode man gerne vil besøge Zanzibar.

Hvad er kl. på Zanzibar?

Tidszonen på Zanzibar er East Africa Time (UTC+3). Tidsforskellen i forhold til Danmark er plus 3 timer. Sommertid bruges ikke på Zanzibar.

Hvad er Stone Town kendt for?

Stone Town er Zanzibar Citys gamle bydel og er især kendt for sin kolonihistorie. I bydelen, hvor der hersker en helt særlig atmosfære, finder du arabiske stenhuse, små brostensbelagte gader, markeder med alverdens ting og sager samt madmarkeder og duftende gadekøkkener. Stone Town er i dag optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Indret din rejse til Zanzibar, som du vil

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde. Og vi sammensætter mere end gerne den perfekte rejse til dine ønsker, behov og budget. Her hjælper vores egne Zanzibar-eksperter, som selv har rejst landet tyndt, dig med at tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske. Du får også masser af gode råd og tips samt inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser for alle sanserne, som du ikke finder i enhver rejseguide.

Drøm stort, og book et uforpligtende møde hos os i dag. Så skræddersyr vi en eventyrlig rejse til Zanzibar for dig.


Til top