17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 27.295,-
FRA 22.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Nationalparkerne Serengeti og Ngorongoro har hvert sit særpræg, og kombinationen af vilde dyr og områdernes forskellighed gør det et af de mest specielle naturoplevelser der findes i Afrika.

Serengeti Nationalpark dækker et areal på næsten 15.000 km2, og er det perfekte sted at opleve de store flokke af blandt andre gnuer, gazeller og zebraer. Der er samtidig god mulighed for at se løver og andre store rovdyr, da sletten er et paradis for dem.

Ngorongoro er verdens største inaktive vulkankrater og et helt unikt naturfænomen. Krateret er 20 kilometer i omkreds og godt 600 meter dybt. I bunden af krateret lever et varieret dyreliv året rundt. Blandt andet kan du være heldig at se de sjældne sorte næsehorn, løvefamilier, flodheste, bøffelflokke, strudse, zebraer, hyæner og geparder.

På Zanzibar finder du nogle af verdens flotteste sandstrande med helt turkisblå vand og svajende palmer. Der er mange muligheder for forskellige aktiviteter som f.eks. at besøge de mange bountystrande og hyggelige landsbyer, opleve kæmpe landskildpadder og snorkle blandt imponerende koraller i Det Indiske Ocean.

Få information og fakta om Tanzania her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Tanzania her

Bedste rejseperiode

Safari i nationalparkerne kan gennemføres året rundt. Generelt er det lettere at observere dyrelivet i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundredetusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter frisk græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej. Deuden er januar til februar perioden hvor mange på dette tidspunkt, af parkens dyr yngler og chancen for at spotte nyfødte dyr er størst.

Vejret på Zanzibar er bedst fra januar til marts, hvor februar er den varmeste måned på året. Igen fra juli til oktober kan temperaturene komme op på omkring 30 grader. Zanzibars regntid starter som oftest i slutningen af marts til start juni og har desuden en kort regnperiode i november og december.

Vær desuden opmærksom på, om der er ramadan i løbet af din rejse. På Zanzibar er 98 % af befolkningen muslimer, og selv som turist er det velset at gå med tøj under Ramadanen, der dækker skuldre og knæ og ikke spise og drikke på åben gade i løbet af dagen. De fleste lokale butikker og caféer er lukket i dagtimerne, mens større turisthoteller og afsides caféer har åbent for turister. Til gengæld liver øen op igen hver aften efter solnedgang, hvor de lokale spisesteder åbner. Den ultimative oplevelse er ramadanens sidste festdag, kaldet Eid al-Fitr, som er fyldt med glæde, underholdning og lækkert mad.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark – Kilimanjaro International Airport
Afgang fra Danmark mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Kilimanjaro International Airport – Arusha
Ved ankomst til lufthavnen, vil I blive hentet og kørt til jeres hotel i Arusha.
3. dag: Arusha på egen hånd
Oplev Arusha på egen hånd. Der rig mulighed for at gå på opdagelse i byen der rummer museer, parker, caféer og restauranter med et stort udvalg af både nationale og internationale retter. Her er store som små markeder og souvenirbutikker for enhver smag. (M)
4. dag: Arusha - Serengeti sletten - Safari i Serengeti Nationalpark
Efter I har spist morgenmad, kører I til Serengeti Nationalpark, og på vejen er der rig mulighed for at observere dyreliv i området. Undervejs stopper I ved det arkæologiske udgravningssted Olduvai Gorge, kendt som ”menneskehedens vugge”, hvor to millioner år gamle fossiler er fundet. Køreturen fra Arusha til jeres safari camp i Serengeti Nationalpark tager ca. 8 timer. Efter ankomst til jeres safari camp venter der en sen eftermiddagssafari på savannen i Serengeti Nationalpark, her kan I spotte løver, store flokke af gnuer, gazeller og zebraer fra bilen. Resten af aftenen er til fri disposition i campen. Overnatning i telt på en turistklasse safari camp på Serengeti sletten. (M,F,A)
5. dag: Safari i Serengeti i Nationalpark
På turens femte dag venter en tidlig morgensafari i Serengeti Nationalpark. Mange af dyrene er mest aktive på denne tid af døgnet. Frokost spises tilbage i campen og derefter venter en ny spotting af flere vilde dyr i Serengeti Nationalpark igennem eftermiddagen. Hele dagen er der store chancer for at møde ”The Big Five”; elefanter, bøfler, leoparder, næsehorn og løver. Der venter med andre ord en safarioplevelse i verdensklasse. Aftensmad venter på jer i campen efter jeres anden safaritur i nationalparken. Resten af aftenen er til fri disposition i campen. Overnatning i telt på en turistklasse safari camp på Serengeti sletten. Overnatning i telt på en turistklasse safari camp på Serengeti sletten. (M,F,A)
6. dag: Morgensafari på Serengeti sletten - Ngorongoro kraterkanten
I bliver hentet tidligt denne morgen for få den sidste safarioplevelse med fra Serengeti Nationalpark. Efter jeres morgensafari med store dyreoplevelser kører I mod det berømte Ngorongoro krater, et verdens største inaktive vulkankratere. I ankommer sidst på eftermiddagen til jeres Lodge, som er placeret ved kraterkanten. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F,A)
7. dag: Morgensafari i Ngorongoro Krateret - Arusha
Denne morgen starter I jeres safari rundt idet berømte Ngorongoro krater i de tidlige morgentimer. Turen tager jer med rundt i det 600 meter dybe krater, hvor I kan opleve det vilde og varierede dyreliv. Blandt andet kan I være heldige at se de meget sjældne sorte næsehorn samt løvefamilier, flodheste, zebraer, hyæner og geparder. Safarien slutter sidst på formiddagen, hvorefter I kører tilbage til Arusha med ankomst sidst på eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition i Arusha. (M,F)
8. dag: Arusha - Kilimanjaro Lufthavn - Zanzibar - Kendwa Beach
Denne morgen tager i med transfer fra Arusha til Kilimanjaro International Airport, hvor fra I flyver til den eksotiske og historiske ø - Zanzibar, der ligger i Det Indiske Ocean ud for Tanzanias kyst. Ved ankomst på Zanzibar, bliver I kørt til jeres strandhotel. Her venter nogle fantastiske dage ved en af Zanzibars aller bedste strande. Afhængig af gruppens størrelse, vil I overnatte i en eller flere bungalows ved strandkanten. Der er rig mulighed for opleve undervandslivet på enten snorkling-ture eller dykkerture. Disse oplevelser kan bookes lokalt, f.eks. igennem jeres overnatningssted. (M)
9.-13 dag: Oplev Zanzibar på egen hånd & Badeferie
På Zanzibar finder I smukke sandstrande med helt turkisblå vand og svajende palmer. Øen er rig på forskellige aktiviteter som f.eks. snorkling, sejlture, krydderiture, kolonihistorie og dykning i det Indiske Ocean. Zanzibar er et oplagt sted til en eksotisk badeferie for hele familien. Dagene her er til fri disposition. (M)
14. dag: Kendwa Beach - Stone Town
I løbet af formiddagen kører I til Zanzibars hovedby Stone Town. Her finder I små snævre gader fyldt med hyggelige souvenir butikker, caféer, restauranter og lokale markeder. Et andet besøgelsesværdigt sted er Changuu, også kaldet Prison Island, hvor du kan snorkle ved de imponerende koralrev. Den gamle bydel i Stone Town emmer af reglion og en spændende kolonihistorie. (M)
15. dag: Stone Town på egen hånd
Denne dag er afsat til at udforske byen og dens historie på egen hånd. Byen fungerede igennem historien som et af Afrikas mest indflydelsesrige handelssteder. Er I historieintereseret kan vi varmt anbefale en byrundtur i den gamle koloniby. Forhør dig gerne i hotellets reception omkring ture rundt i byen. Rejsens sidste fulde dag kan desuden bruges ved hotellets pool med en god bog eller I kan tage en sidste dukkert i Det Indiske Ocean. (M)
16. dag: afgang fra Zanzibar
I kører til Zanzibars lufthavn lidt uden for Stone Town, en køretur på ca. 20 min. Afhentningstidpunktet er afhængig af tidspunktet for jeres hjemrejsefly. Efter ankomst til lufthavnen begynder jeres hjemrejse fra en af Afrikas smukkeste øer. (M)
17. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Tanzania ankommer I til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på et standard lodge i Arusha
2 overnatninger i telt i turistkasse safari camp på Serengeti sletten
1 overnatning i hytte eller i et eller flere værelser på standard logde ved Ngorongoro krateret
6 overnatninger i standard familiebungalow eller i flere værelser på standard hotel ved Kendwa Beach på Zanzibar.
2 overnatninger på turistklassehotel i Stone Town

Bemærkninger

VIGTIGT!: D. 01.juni.2019 blev det ved lov vedtaget, at det ikke længere er tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Myndighederne håndhæver loven ved løbende med stikprøver at undersøge de rejsendes bagage i lufthavnene.

Bryder man loven, kan man risikere bødestraf - og i særligt alvorlige tilfælde fængselsstraf. Så vær særligt opmærksom på dette.

Det er muligt at tilkøbe ekstra oplevelser på rejsen og opgradere strandhotellet på Zanzibar til et turistklassehotel imod et ekstra gebyr. Forhør dig om alle mulighederne hos en af vores rejsekonsulenter.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse starter hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsens laves som en privattur. Dog er safarien som del af en gruppe, hvor oplevelsen nydes med andre rejsende.

Januar - marts

Pakkeliste

 • Evt. egen varm sovepose (teltsafari)
 • Praktisk tøj
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Regntøj i regntiden
 • Personlig medicin og myggespray
 • Kikkert og lommelygte samt kameraudstyr
 • Rejseforsikring
 • Evt. snacks

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Kilimanjaro – Zanzibar t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Safari i Serengeti Nationalpark
 • Safari i Ngorongoro-krateret
 • Smukke strandoplevelser på Zanzibar
 • Måltider ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Måltider udover de nævnte i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Hotelskat (Zanzibar), der opkræves lokalt og udgør fra USD 2,- til USD 5,- pr. person pr. nat (afhængigt af hotelklassificering).

Prisbemærkning

OBS!: FRA-prisen er baseret på 6 voksne + 4 børn (i alderen 2-11 år)

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top