Her på siden finder du praktisk information og fakta om Tanzania.

Praktisk info om at rejse i Tanzania


Visumforhold og indrejsekrav
Der er visumpligt for danske statsborgere på turistrejser til Tanzania, og det anbefales, at visummet søges på forhånd. Du kan på et turistvisum opholde dig op til 90 dage i landet, og det koster p.t. USD 50,- pr. pers.
Læs mere og søg dit visum her

Det er et krav, at du har en flybillet ud af landet.

Vær opmærksom på, at det også er et krav, at du er i besiddelse af et maskinlæsbart pas ved indrejsen i Tanzania. Dette gælder også børn, der uanset alder skal medbringe deres eget maskinlæsbare pas. Danske pas udstedt efter den 1. marts 1997 er maskinlæsbare.

Visumspørgsmål skal i øvrigt altid rettes til den tanzanianske ambassade i Sverige.

Der er desuden krav om bevis for gul feber-vaccination ved indrejse til Zanzibar.
Hvis du er 60 år eller derover, så er der en risko for, at din læge ikke vil lade dig vaccinere mod gul feber. Det skyldes, at der for personer fra og med denne alder ses en noget højere forekomst af visse alvorlige bivirkninger. Det er dog i sådanne tilfælde muligt at blive fritaget for gul feber-vaccinen. Det kræver en lægeerklæring (på engelsk) fra din læge. Derfor - spørg din læge, Danske Lægers Vaccinations Service eller Seruminstituttet.

Der kan forekomme andre indrejsekrav til Tanzania såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Tanzania.

Særlige indrejseregler i Tanzania i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Tanzania. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Det ideelle tidspunkt at besøge Tanzania er fra slutningen af juni – oktober. Den store regntid falder fra midt marts – maj. Den lille regntid falder i november og december, men byder normalt ikke på de store komplikationer udover lille sigtbarhed. Så skal du på Kilimanjaro, er det bedste tidspunkt mellem de to regntider, hvor luften er klar. Generelt kan Østafrika besøges hele året.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Tanzania er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Tanzania kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Tanzania her.

Penge
Medbring Visakort, og sørg altid for at have en reserve af USD i kontanter. Du kan betale med Visakort i nogle forretninger i de større byer, hvor der også findes ATM hæveautomater. Men hvis du planlægger at rejse i de mindre besøgte dele af landet, skal du ikke regne med at kunne hæve på dit Visakort. På Zanzibar findes der kun ATM hæveautomater i Stone Town. Husk at medbringe rigeligt med kontanter, når du tager ud til strandene. Vær opmærksom på, at man i lufthavnen i Stone Town skal betale 25 USD i kontanter i afrejseskat, når man forlader Zanzibar, og at der ingen kontantautomater findes i lufthavnen. Sørg også for at veksle evt. overskydende lokal valuta om, inden du kommer tilbage til Danmark, da du ikke kan komme af med dem herhjemme.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Transport
Busser:
På langdistance kan man ofte vælge imellem ekspres og ordinær. Ekspres er selvsagt hurtigere, men tag den kun, hvis du er indstillet på at køre STÆRKT. En tur fra Iringa til Arusha på 12 timer i ekspresbus gør talemåden "hold på hat og briller" til virkelighed

Dalla-dalla Minibusser - et fint, fyldt og hurtigt transportmiddel for kortere distancer.

Tog:

På strækningen fra Dar Es Salaam til Mbeya, der går gennem Selous Game Reserve, er der god mulighed for at se giraffer mm. Vælg 2. klasse, hvis du vil se ud i stedet for at kigge på bagagehylden.
Der er også mulighed for togrejse, hvis du skal fra Dar es Salaam til Kigoma eller Mwanza, men ruten fra Dar es Salaam til Moshi er nedlagt.

Fly:

Der er et godt udbud af indenrigsflyvninger, som er et hurtigt, men dyrt, alternativ til den ellers billige transport.

Færger:

Er meget brugt på søer og langs kysten af de lokale. Det er dejligt at sejle - men vær forberedt på, at forholdene er primitive, og pladsen kan være trang.
Er du på vej mod Uganda er en sejltur over Victoria floden oplagt.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.tanzaniatouristboard.com– den officielle website for Tanzanias turistråd. Her finder du nyheder, fakta og links til rejsen rundt i Tanzania.


Fakta

Hovedstad: Dodoma
Sprog: Kiswahili og engelsk, samt arabisk på Zanzibar
Klima: Tropisk og tempereret
Valuta: Tanziansk shilling
Religion: Fastlandet: kristne, muslimer og oprindelige religioner. Zanzibar: muslimer.


Information om Tanzania

Tanzania - Tanganyika
Tanzania er et ubeskedent og fascinerende land sammensat af modsætninger. Her kæmper en udstrakt loyalitet til den rige natur, det vældige dyreliv og den traditionelle kultur med skiftende diktatorer og en forfalden økonomi. Samtidig forsøger landet ihærdigt at udvikle sig og tilpasse sig nutiden og fremtiden.

Spektakulær safari
Tanzanias utrolige dyreliv, de frodige sletter og støvede savanner lever fuldt ud op til forestillingerne om det billedskønne Afrika. Safari er den ideelle måde at møde naturen og de stolte tanzaniere på. For eksempel på Ngorongoro-kraterets flade højslette, hvor man møder de høje, rødklædte masaier, der bor i lerklinede hytter, i Serengeti Nationalpark, hvor flodhestene vælter sig i de såkaldte hippo-pools, eller i Tarangire, hvor elefanter samles i flokke på op til hundrede dyr ad gangen. Eller ved den smukke regnskov og sø- og sumpområdet i Manyara, hvor træ-klatrende løver kan opleves på helt tæt hold. I dette fantastiske land ender støvede eftermiddage som klare nattehimler, og den ene nationalpark efterfølger den anden, kun afbrudt af kaffeplantager, baobabtræer og små, betagende landsbyer. I Tanzania ligger også Kilimanjaro - Afrikas højeste bjerg og verdens højeste vulkan. Men Kilimanjaro er ikke blot højt, det er også et af naturens forunderlige vidundere; et sneklædt bjerg, der rejser sig midt i det tropiske Afrika.

Zanzibar - duften af paradis
Zanzibar er prikken over Tanzanias i. Her fuldendes oplevelsen af det eksotiske Afrika med en bid tropisk ø-ferie. Zanzibar dufter af muskatnød, kanel, peber, ingefær og vanilje - smager af grape, kokosnød og passionsfrugt - og ligner et paradis med farverigt koralrev, delfiner og palmefyldte, hvide sandstrande.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top