17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 22.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
De tre nationalparker Ngorongoro, Serengeti og Lake Manyara har hvert sit særpræg, og kombinationen af vilde dyr og netop disse tre parker giver dig nogle af de mest unikke naturoplevelser i Tanzania.
Ngorongoro er verdens største inaktive vulkankrater og et helt unikt naturfænomen. Krateret er 20 kilometer i omkreds og godt 600 meter dybt. I bunden af krateret lever et varieret dyreliv året rundt. Blandt andet kan du være heldig at se de sjældne sorte næsehorn, løvefamilier, flodheste, bøffelflokke, strudse, zebraer, hyæner og geparder.
Serengeti-nationalparken dækker et areal på næsten 15.000 km2, og er det perfekte sted at opleve de store flokke af blandt andre gnuer, gazeller og zebraer. Der er samtidig god mulighed for at se løver og andre store rovdyr, da sletten er et paradis for dem.
I Lake Manyara-nationalparken oplever du det rige dyreliv, som blandt andet tæller flodheste, elefanter, giraffer, aber, løver og mange flere.

På Zanzibar finder du nogle af verdens flotteste sandstrande med helt turkisblåt vand og svajende palmer. Der er mange muligheder for forskellige aktiviteter som f.eks. at besøge de mange bountystrande og hyggelige landsbyer, opleve kæmpe landskildpadder og snorkle blandt imponerende koraller i Det Indiske Ocean.

Få information og fakta om Tanzania her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Tanzania her

Bedste rejseperiode

Safari i nationalparkerne kan gennemføres året rundt. Generelt er det lettere at observere dyrelivet i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej.

Vejret på Zanzibar er bedst fra januar til marts, hvor februar er den varmeste måned på året. Igen fra juli til oktober kan temperaturene komme op omkring 30 grader. Zanzibars regntid starter som oftest i slutningen af marts til start juni og har desuden en kort regnperiode i november og december.

Vær desuden opmærksom på, om der er Ramadan i løbet af din rejse. På Zanzibar er 98 % af befolkningen muslimer, og selv som turist er det velset at gå med tøj under Ramadanen, der dækker skuldre og knæ, og ikke spise og drikke på åben gade i løbet af dagen. De fleste lokale butikker og caféer er lukket i dagtimerne, mens større turisthoteller og afsides caféer har åbent for turister. Til gengæld liver øen op igen hver aften efter solnedgang, hvor de lokale spisesteder åbner. Den ultimative oplevelse er Ramadanens sidste festdage, kaldet Eid al-Fitr, som er fyldt med glæde, underholdning og lækker mad.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Kilimanjaro International Airport – Arusha
Ved ankomst til lufthavnen, vil du blive hentet og kørt til dit hotel i Arusha. Overnatning på hotel i Arusha.
3. dag: Arusha på egen hånd
Dagen er til fri disposition. Arusha er centrum for mange turistattraktioner og du kan gå på opdagelse i byen der rummer museer, parker, caféer og restauranter med et stort udvalg af både nationale og internationale retter, store som små markeder og souvenirbutikker for enhver smag. Der er også rig mulighed for tage på et af områdets mange spændende dagsture denne dag. (M,F,A)
4. dag: Arusha - Lake Manyara
Du kører fra morgenstunden til Lake Manyara National Park. Efter frokost er det tid til eftermiddagssafari i den sceniske park omkring Lake Manyara, en af Tanzanias flotteste og mest fuglerige søer. Se om du kan spotte løverne der klatrer i træer og mød inden for kort afstand også elefanter, giraffer, bavianer, flodheste, leoparder og gazeller. (M,F,A)
5. dag: Lake Manyara - Serengeti Nationalpark
I dag kører du videre til Serengeti og nationalparkens endeløse savanne, hvor du på turen har rig mulighed for at observere dyrelivet i området. På turen stoppes der ved det arkæologiske udgravningssted Olduvai Gorge, kendt som ”menneskehedens vugge” hvor to millioner år gamle fossiler er fundet. Frokost i bilen og eftermiddagssafari hvor løver, kæmpe flokke af gnuer, gazeller og zebraer kan spottes. (M,F,A)
6. dag: Safari i Serengeti
Denne dag starter med en tidlig morgensafari rundt i Serengeti, hvor mange af dyrene er mest aktive. Morgenmad og frokost indtages tilbage i campen efter dagens første safari, hvorefter du kører ud på eftermiddagsspotting af flere vilde dyr i Serengeti. Hele dagen er der store chancer for at møde ”The Big Five”: elefanter, bøfler, leoparder, næsehorn og løver. Der venter dig en storslået safaridag i en Afrikas mest berømte nationalparker. (M,F,A)
7. dag: Serengeti - Ngorongoro-krateret
Efter en tidlig morgensafari i Serengeti kører du videre til Ngorongoro Conservation Area og Ngorongoro krateret - verdens største inaktive vulkankrater. Du har frokost på vejen og turen afsluttes ved din budget-campingplads sidst på eftermiddagen. Fra campingpladsen har du en flot udsigt over det dybe krater der er godt 600 meter dybt. Aftensmad i campen og overnatning i telt. (M,F,A)
8. dag: Morgensafari i Ngorongoro-krateret – Lake Eyasi
Morgensafari i Ngorongoro-krateret, hvor mange af dyrene er mest aktive og efter de sidste dyreoplevelser kører du ud Ngorongoro krateret, hvor du forlader safarigruppen. Herefter bliver du hentet af en ny bil som kører dig af hullede- og dårlige grusveje til søen Lake Eyasi, en køretur på ca. 2-3 timer. På vejen dertil kører du væk fra den travle hovedvej og bevæger dig ind mod de isolerede og smukke omgivelser ved Lake Eyasi. Her bor folkeslagene Barabaig, Datoka, San, og Hadzabe stammen. Du vil over de næste dage lære mere om Hadzabe-stammens spændende verden, fascinerende kultur og de gamle traditioner som stadig lever hos dette folk. Hadza-stammen, som de også kaldes, er det sidste jæger-samfund i Østafrika og stammen kan dateres mange tusind år tilbage. Stammesamfundet tæller i dag under 1000 indbyggere, og mændene i landsbyerne jager stadig med bue og pil og kvinder samler honning, frugter, nødder, urter og planter, som de kan lave mad af. Hadzabe-folket fremstiller alt selv og lever et meget spartansk og simpelt liv. Du overnatter de næste 2 nætter i campingtelt i beskedne omgivelser i nærheden af landsbyen Mongola. Efter ankomst til din lejrplads sættes dit telt op og resten af dagen kan du udforske området sammen med din guide eller slappe af ved din teltplads. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F,A)
9. dag: Vandring i bushen med Hadzabe-stammen
Denne morgen ca. kl. 05:45 kører du til en af Hadzabe-stammens landsyer, hvor du vil deltage i en morgenceremoni, inden du vandrer ud i bushen med en eller flere af stammens medlemmer. Undervejs vil du lære om jagteknikker, dyrene, insekter eller se dem samle honning. Alt hvad de kan finde eller jage i området er vigtige elementer i stammens overlevelse. Du vender tilbage til din lejrplads sidst på eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F,A)
10. dag: Lake Eyasi - Arusha
Efter morgenmad bliver du kørt tilbage til Arusha, hvor du ankommer hen på eftermiddagen. Efter ankomst checker du ind på dit hotel og kan få tiltrængt bad efter et oplevelsesrigt safarieventyr. Såfremt du ønsker det er det også en mulighed at tilføje et Kilimanjaro trek, inden du fortsætter rejsen til Zanzibar. Resten af dagen er til fri disposition i Arusha. (M,F)
11. dag: Arusha – Kilimanjaro lufthavn – Zanzibar – Kendwa beach
Afrejse fra Arusha til Kilimanjaro International Airport, hvorfra du flyver til den eksotiske ø Zanzibar, der ligger øst for Tanzanias kyst. Ved ankomst på Zanzibar, bliver du kørt til dit strandhotel, hvor du bor de næste dage. Resten af dagen har du på egen hånd. (M)
12-15. dag: Badeferie ved Kendwa Beach
Kendwa Beach er blandt Zanzibars flotteste strande, der strækker sig ned langs den nordlige vestkyst. Stranden her er som Zanzibars eneste badestrand ikke ramt af tidevand, hvilket gør stranden ideel til badeferie. Kendwa Beach er kridhvid og omgives af azurblåt vand og svajerende palmer spredt langs kyststrækningen. Der er rig mulighed for at nyde en kold drink, øl eller cola ved det azurblå vand eller på en af de mange hyggelige strandbarer. På stranden er det muligt at booke massage eller bestille en lang række af spændende vandaktiviteter som f.eks. snorkling og dykning. Fra Kendwa Beach kan du også booke bådture til koralrevet ved den lille koral ø Mnemba Island eller besøge Stone Towns gamle bydel. Her finder du små snævre gader fyldt med hyggelige souvenirbutikker, caféer, restauranter og lokale markeder. Dagene ved Kendwa Beach er til fri disposition. (M)
16. dag: Afrejse fra Zanzibar
Du bliver kørt til Zanzibar lufthavn i Stone Town, hvorfra hjemrejsen begynder. Såfremt du har lyst til at forlænge rejsen og opleve flere af Zanzibars strande, er det også en mulighed. (M)
17. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Tanzania kommer du tilbage til Danmark.

Overnatninger

3 overnatning på 2 stjernet hotel i Arusha
4 overnatninger i telte på diverse safari-camps
2 overnatninger i telt ved Hadzabe-stammen ved Lake Lake Eyasi
5 overnatninger på 2+ stjernet strandhotel ved Kendwa Beach. (Zanzibar)

Bemærkninger

Der er kommet en ny lov omkring plastikposer. Det betyder at per d. 1 juni 2019 er det ikke længere tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Det betyder i praksis at myndighederne har ret til at tjekke backpacks eller kigge nærmere i din baggage for plastiskposer.

Der står i øvrigt i meddelsen fra regeringen, at personer kan risikere bøder og i særlige alvorlige tilfælde, at et brud på loven omkring medbringelse eller ved import af plastiskposer kan give fængselstraf.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse starter hver dag.

Gruppestørrelse

Maks 7 personer.

Januar - marts

Pakkeliste

 • Egen varm sovepose (teltsafari)
 • Praktisk tøj
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Regntøj i regntiden
 • Personlig medicin og myggespray
 • Kikkert og lommelygte samt kameraudstyr
 • Evt. snacks

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Kilimanjaro – Zanzibar t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Oplevelser og vandreture med Hadzabe-stammen ved Lake Lake Eyasi
 • Safari i Serengeti Nationalpark
 • Safari i Ngorongoro-krateret
 • Safari i Lake Manyara Nationalpark
 • Smukke strandoplevelser på Zanzibar
 • Måltider ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Måltider udover nævnt i inklusiv
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top