15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 29.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
De fire nationalparker Tarangire, Ngorongoro, Serengeti og Lake Manyara har hvert sit særpræg, og kombinationen af netop disse fire natur- og dyrerige steder giver dig Tanzanias største dyreoplevelser.

Tarangire er især kendt for sine baobabtræer, store elefantflokke, gazeller, bavianer og et rigt fugleliv med mere end 300 arter.

Lake Manyara er en af de mindste nationalparker i Tanzania, men har til gengæld en høj koncentration af vilde dyr. Her kan du inden for kort afstand møde både flodheste, elefanter, giraffer, aber, løver og mange andre dyr.

Serengeti-sletten dækker et kæmpe areal på næsten 15.000 km2 og er uden sammenligning det bedste sted i Tanzania at opleve de enorme flokke af gnuer, gazeller og zebraer, der følger sæsonerne på skift. Deres mangfoldighed gør også sletten til et paradis for løver, som du har rigtig gode chancer for at se.

Ngorongoro er verdens største inaktive vulkankrater og et helt unikt naturfænomen. Krateret er 20 kilometer i omkreds og godt 600 meter dybt. I bunden af krateret lever et varieret dyreliv året rundt. Blandt andet kan du være heldig at se de sjældne sorte næsehorn, løvefamilier, flodheste, bøffelflokke, strudse, zebraer, hyæner og geparder.
Serengeti-nationalparken dækker et areal på næsten 15.000 km2, og er det perfekte sted at opleve de store flokke af gnuer, gazeller og zebraer. Der er samtidig god mulighed for at se løver og andre store rovdyr, da sletten er et paradis for dem.

Postkortsmukke Zanzibar
På Zanzibar finder du nogle af verdens flotteste sandstrande med helt turkisblåt vand og svajende palmer. Der er mange muligheder for forskellige aktiviteter som f.eks. at besøge de mange bountystrande og hyggelige landsbyer, opleve kæmpe landskildpadder og snorkle blandt imponerende koraller i Det Indiske Ocean.

Få information og fakta om Tanzania her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Tanzania her

Bedste rejseperiode

Safari i nationalparkerne kan gennemføres året rundt. Generelt er det lettere at observere dyrelivet i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej.

Vejret på Zanzibar er bedst fra januar til marts, hvor februar er den varmeste måned på året. Igen fra juli til oktober kan temperaturene komme op omkring 30 grader. Zanzibars regntid starter som oftest i slutningen af marts og varer til start juni. Og derudover kommer der desuden en kort regnperiode i november og december.

Vær desuden opmærksom på, om der er Ramadan i løbet af din rejse. På Zanzibar er 98 % af befolkningen muslimer, og selv som turist er det velset at gå med tøj under Ramadanen, der dækker skuldre og knæ og ikke spise og drikke på åben gade i løbet af dagen. De fleste lokale butikker og caféer er lukket i dagtimerne, mens større turisthoteller og afsides caféer har åbent for turister. Til gengæld liver øen op igen hver aften efter solnedgang, hvor de lokale spisesteder åbner. Den ultimative oplevelse er Ramadanens sidste festdage, kaldet Eid al-Fitr, som er fyldt med glæde, underholdning og lækkert mad.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Kilimanjaro International Airport i Tanzania, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Kilimanjaro International Airport – Arusha
Ved ankomst til lufthavnen, vil du blive hentet og kørt til dit hotel i Arusha. Overnatning på hotel i Arusha
3. dag: Arusha på egen hånd
Dagen er til fri disposition. Arusha er centrum for mange turistattraktioner og du kan gå på opdagelse i byen der rummer museer, parker, caféer og restauranter med et stort udvalg af både nationale og internationale retter, store som små markeder og souvenirbutikker for enhver smag. Der er også rig mulighed for tage på et af områdets mange spændende dagsture denne dag. (M)
4. dag: Arusha - Tarangire Nationalpark - Karatu
Denne morgen hentes du på dit hotel, og kører mod Tarangire Nationalpark. Her venter din første safari blandt Tanzanias vilde dyr. Glæd dig til at opleve nationalparkens baobabtræer, store elefantflokke, gazeller, bavianer og et rigt fugleliv med mere end 300 arter. Herfra fortsætter du imod Karatu, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen eller tidlig aften. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F,A)
5. dag: Karatu - Serengeti Nationalpark
I dag kører du videre til Serengeti og nationalparkens endeløse savanne, hvor du på turen har rig mulighed for at observere dyrelivet i området. På turen stoppes der ved det arkæologiske udgravningssted Olduvai Gorge, kendt som ”menneskehedens vugge” hvor to millioner år gamle fossiler er fundet. Frokost i bilen og eftermiddagssafari hvor løver, kæmpe flokke af gnuer, gazeller og zebraer kan spottes. Du overnatter i et komfortabelt safaritelt midt på Serengetis savanne. (M,F,A)
6. dag: Safari i Serengeti
Denne dag starter med en tidlig morgensafari rundt i Serengeti, hvor mange af dyrene er mest aktive. Morgenmad og frokost indtages tilbage i campen efter dagens første safari, hvorefter du kører ud på eftermiddagsspotting af flere vilde dyr i Serengeti. Hele dagen er der store chancer for at møde ”The Big Five”: elefanter, bøfler, leoparder, næsehorn og løver. Der venter dig en storslået safaridag i en Afrikas mest berømte nationalparker. Du overnatter i et komfortabelt safaritelt midt på Serengetis savanne. (M,F,A)
7. dag: Serengeti - Ngorongoro Conservation Area - Karatu
Efter en kort morgensafari i Serengeti kører du denne morgen videre til Ngorongoro Conservation Area og Ngorongoro krateret - verdens største inaktive vulkankrater. Du har frokost på vejen, inden du fortsætter ned det dybe krater sidst på efter middagen, der er godt 600 meter dybt, og du kan opleve det rige og varierede dyreliv. Blandt andet kan du være heldig at se de meget sjældne sorte næsehorn samt løvefamilier, flodheste, zebraer, hyæner og geparder. Dagen afsluttes ved din Lodge i Karatu efter solen er gået ned. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F,A)
8 . dag: Karatu - Lake Manyara - Arusha
Du kører fra morgenstunden til Lake Manyara National Park, en af Tanzanias flotteste og mest fuglerige søer. Se om du kan spotte løverne der klatrer i træer, og mød inden for kort afstand også elefanter, giraffer, bavianer, flodheste, leoparder og gazeller. Efter en oplevelsesrig dag i Lake Manyara kører du tilbage til Arusha. Resten dagen er til fri disposition. (M,F)
9. dag: Med fly til Zanzibar - Kendwa Beach
Denne morgen bliver du hentet på dit hotel og kørt til Kilimanjaro International Airport, hvorfra du flyver til den eksotiske ø Zanzibar, der ligger øst for Tanzanias kyst. På Zanzibar finder du nogle af verdens smukkeste sandstrande med helt turkisblåt vand og svajende palmer. Der er rig mulighed for forskellige aktiviteter som f.eks. solbadning, snorkling og dykning i det Indiske Ocean. Zanzibar byder også på andre seværdigheder. Eksempelvis byen Stone Town hvor du finder små snævre gader fyldt med hyggelige souvenirbutikker, caféer, restauranter og lokale markeder. Et andet besøgelsesværdigt sted er Changuu, også kaldet Prison Island, hvor du kan snorkle ved de imponerende koralrev. Derudover er der på denne ø en stor bestand af kæmpe landskildpadder, som du har mulighed for at komme helt tæt på. Efter ankomst til Zanzibar, bliver du kørt til dit strandhotel ved Kendwa Beach, hvor du bor de næste dage. Resten af dagen har du på egen hånd. (M)
10.-13. dag: Strandferie ved Kendwa Beach
Kendwa Beach er måske Zanzibars flotteste strand, der strækker sig ned langs den nordlige vestkyst. Stranden her er som Zanzibars eneste badestrand ikke ramt af tidevand, hvilket gør stranden ideel til badeferie. Kendwa Beach er kridhvid og omgives af azurblåt vand og svajerende palmer spredt langs kyststrækningen. Der er rig mulighed for at nyde en kold drink, øl eller cola ved det smukke vand eller på en af de mange hyggelige strandbarer. På stranden er det muligt at booke massage eller bestille vandaktiviteter som f.eks. snorkling og dykning. Fra Kendwa Beach kan du også booke bådture til koralrevet ved den lille koral-ø Mnemba Island. Dagene er til fri disposition. (M)
14. dag: Afrejse fra Zanzibar
Du bliver kørt til Zanzibar lufthavn i Stone Town, hvorfra hjemrejsen begynder.
15. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Tanzania kommer du tilbage til Danmark.

Overnatninger

3 overnatning på et 2 stjernet hotel i Arusha
2 overnatninger på et 3+ stjernet lodge hotel i Karatu
2 overnatninger i et komfortabelt safaritelt midt på Serengetis savanne
5 overnatninger på et skønt 2+ stjernet strandhotel på Kendwa Beach.

Bemærkninger

VIGTIGT!: D. 01.juni.2019 blev det ved lov vedtaget, at det ikke længere er tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Myndighederne håndhæver loven ved løbende med stikprøver at undersøge de rejsendes bagage i lufthavnene.

Bryder man loven, kan man risikere bødestraf - og i særligt alvorlige tilfælde fængselsstraf. Så vær særligt opmærksom på dette.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse starter hver dag.

Gruppestørrelse

Maks. 7 personer.

Januar - marts

Pakkeliste

 • Egen varm sovepose (teltsafari)
 • Praktisk tøj
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Regntøj i regntiden
 • Personlig medicin og myggespray
 • Kikkert og lommelygte samt kameraudstyr
 • Rejseforsikring
 • Evt. snacks

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Kilimanjaro – Zanzibar t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Safari i Serengeti Nationalpark
 • Safari i Ngorongoro-krateret
 • Safari i Lake Manyara Nationalpark
 • Smukke strandoplevelser på Zanzibar
 • Måltider ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Måltider udover nævnt i inklusiv
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Hotelskat (Zanzibar), der opkræves lokalt og udgør fra USD 2,- til USD 5,- pr. person pr. nat (afhængigt af hotelklassificering).

Prisbemærkning

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top