KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 17.395,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Zanzibar er et fantastiske valg for dig som søger en eksotisk strandferie i skønne omgivelser, idet øen omgives af mange smukke sandstrande med helt turkisblåt vand og svajende palmer. På rejsen besøger du 2 forskellige strandområder og bor desuden 3 overnatninger i den koloniale bydel i Stone Town. Her finder du en spændende kultur og mange koloniale bygninger og mange spændende spisesteder.
Undervejs er der rig mulighed for aktiviteter som f.eks. at besøge de mange bountystrande og hyggelige landsbyer, opleve kæmpe landskildpadder og snorkle- og dykke blandt imponerende koraller i Det Indiske Ocean.

Få information og fakta om Tanzania her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Tanzania her

Bedste rejseperiode

Vejret på Zanzibar er bedst fra januar til marts, hvor februar er den varmeste måned på året. Igen fra juli til oktober kan temperaturene komme op på omkring 30 grader. Zanzibars regntid starter som oftest i slutningen af marts til start juni og har desuden en kort regnperiode i november og december.

Vær desuden opmærksom på, om der er Ramadan i løbet af din rejse. På Zanzibar er 98 % af befolkningen muslimer, og selv som turist er det velset at gå med tøj under Ramadanen, der dækker skuldre og knæ og ikke spise og drikke på åben gade i løbet af dagen. De fleste lokale butikker og caféer er lukket i dagtimerne, mens større turisthoteller og afsides caféer har åbent for turister. Til gengæld liver øen op igen hver aften efter solnedgang, hvor de lokale spisesteder åbner. Den ultimative oplevelse er Ramadanens sidste festdage, kaldet Eid al-Fitr, som er fyldt med glæde, underholdning og lækker mad.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark mod Zanzibar
Afgang fra Danmark mod Zanzibar Internationale lufthavn i Tanzania, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Zanzibar
Efter ankomst til Zanzibar, vil du blive hentet og kørt til dit hotel i Stone Town. Resten af dagen er på egen hånd.
3. dag: Ca. 3 timers ledsaget gåtur i den historiske del af Stone Town
Efter morgenmaden bliver du hentet af din guide, hvorefter du ledsages rundt i de historiske bydele i Stone Town. Her finder du stadig de gamle koloniale bygninger, brostenbelagte gader og historiske handelspladser som op igennem historien var kendt for krydderihandel og slavehandel. Handel med slaver blev indstillet i perioden 1872-73 og indtil da havde Zanzibar, da slaveriet var på sit højeste udskibet op imod 50-60.000 slaver årligt fra Afrika. Dette betød at datidens Stone Town var til en rig by, men også en by, der rummede mange tragiske familie-historier. Idag er byen et rigtigt spændende besøg, da den kombinerer kolonihistorie med et spændende afrikansk og arabisk islæt. Efter nogle begivenhedsrige timer går du tilbage til dit hotel. Efter en begivenhedsrig formiddagstur går du tilbage til dit hotel. Resten af dagen kan nyde hotellets faciliteter eller udforske byen på egen hånd. Hver aften åbner de lokale deres boder ved Forodhan. Her kan du opleve et spændende Street Food aftenmarked og smage mange af Zanzibars specialiteter, hvilket er en stor oplevelse.(M)
4. dag: Halvdagstur til Prison Island
Denne morgen skal du på en 20 minutter sejltur med Dhow, en af Zanzibars lokale både til Changuu Island og som i daglig tale kaldes Prison Island. Øen blev sit tid brugt af en gruppe slavehandlere, der brugte øen til oprørske slaver. Prison Island blev kaldenavnet efter at en engelsk Generel 1883 ville bygge et fængsel på øen som dog aldrig blev taget i brug. Du kan idag stadig se nogle af gamle ruiner fra datiden fængsel. Øens største attraktion er dens kæmpeskildpadder, der stammer fra Seychellerne. Disse flotte kæmpe landskildpadder kan du komme helt tæt på og flere af dem vejer op imellem 100-200 kg. Fra øen kan du også nyde flere af øens bounty-agtige hvide sandstrande inden du sejler tilbage til Zanzibars hovedstad. Resten af dagen er du på egen hånd. Udover Forodhan Street Food findes der mange spændende restauranter i Stone Town. Forhør dig gerne i hotellets reception omkring de mange spisemuligheder i byen. (M)
5. dag: Stone Town – Jozani Forest - Paje eller Jambiani
Efter morgenmaden bliver du hentet og kørt til Jozani Forest som er den eneste rigtige jungle der findes på Zanzibar i dag og desuden er øens eneste nationalpark. Her lever mange forskellige dyrearter, og som blandt andet tæller den sjældne røde Colobus abe. Her kan også spottes sommerfuglearter, skildpadder og kamæleoner. Efter et oplevelsrigt besøg i nationalparken kører du videre til strandene ved enten Paje eller Jambiani. Resten af dagen er til fri disposition. (M)
6-8. dag: Strandferie ved Paje eller Jambiani
Du kan bo ved enten ved Paje Beach eller ved Jambiani Beach afhængig af dine ønsker. En stor del af Zanzibars strande påvirkes ved lavvande, hvilket betyder at når vandet trækker sig tilbage kan strande blive enorme. Når tidevandet er tilbagetrukket giver det til gengæld ofte mulighed for at se de lokale samle alger, muslinger og meget andet til aftensmaden. De lavvandede strandområder ved Zanzibar gør til gengæld at vandet får en helt speciel turkisblå farve ved højvande, som er Zanzibars primære kendetegn. Både Paje Beach og Jambiani Beach bliver påvirket af tidevandet og normalt kan du bade halvdelen af dagen. Såfremt det er vigtigt for din rejse at kunne bade hele dagen anbefaler vi at du opgraderer dit hotel og derved får en swimming pool på hotellet. I Paje findes en stor del af Zanzibars kitesurfing og der er rig mulighed for stifte bekendtskab med denne aktive sportsgren. Det er også muligt at forlænge dit ophold, såfremt du ønsker at lære teknikkerne fra bunden. Jambiani beach er lige som Paje en fremragende destination på rejsen til Zanzibar og her kan du nyde den fantastiske strand, der af vores rejsekonsulenter bliver betegnet blandt øens bedste. Ved Jambiani Beach bruger Jysk Rejsebureau hoteller med bedre komfort end dem du finder ved Paje Beach. Under dit ophold er der også en mulighed for at gå en tur i området, hvor du ofte kan møde landsbyens børn og flere små landsbrug. Dagene ved Paje Beach eller ved Jambiani Beach er til fri disposition. (M)
9. dag: Paje eller Jambiani - krydderiplantager – Kendwa Beach
Efter morgenmaden kører du til en af øens krydderiplantager. Her får du spændende indblik i de mange krydderiarter som dyrkes her, og som Zanzibar er kendt for. Du har blandt andet mulighed for at bruge alle dine sanser under dit besøg, mens du lærer om dyrkning af vanilje, muscatnød, kardemomme, nelliker, kanel, kaffe, peber, chiliplanter, gurkemeje og ingefær. Her finder du også mange af Zanzibars eksotiske frugter der tæller blandt andet mango, appelsiner og guava m.fl. Efter et sjovt indblik og prøvesmagning, kører du videre til Kendwa Beach på den nordøstlige spids af Zanzibar. (M)
10-13. dag: Strandferie ved Kendwa Beach
Kendwa Beach er måske Zanzibars flotteste strand, der strækker sig ned langs den nordlige vestkyst. Stranden her er som Zanzibars eneste badestrand ikke ramt tidevand, hvilket gør stranden ideel til badeferie. Kendwa Beach er kridhvid og omgives af azurblåt vand og svajerende palmer spredt langs kyststrækningen. Der er rig mulighed for at nyde en kold drink, øl eller cola ved det azurblå vand eller på en af de mange hyggelige strandbarer. På stranden er det muligt at booke massage eller bestille en lang række af spændende vandaktiviteter som f.eks. snorkling og dykning. Fra Kendwa Beach kan du også booke bådture til koralrevet ved den lille koral ø Mnemba Island. Dagene er til fri disposition. (M)
14. dag: Afrejse fra Zanzibar
Du bliver kørt til Zanzibar lufthavn i Stone Town, hvorfra hjemrejsen begynder. Såfremt du har lyst til at forlænge rejsen og opleve flere af Zanzibars strande, er det også en mulighed. (M)
15. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Tanzania kommer du tilbage til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på et 3 stjernet hotel i Stone Town.
4 overnatninger på et charmerende 3+ stjernet strandhotel ved Paje Beach.
5 overnatninger på et skønt 3-stjernet strandhotel på Kendwa Beach med en god placering.

Bemærkninger

VIGTIGT!: D. 01.juni.2019 blev det ved lov vedtaget, at det ikke længere er tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Myndighederne håndhæver loven ved løbende med stikprøver at undersøge de rejsendes bagage i lufthavnene.

Bryder man loven, kan man risikere bødestraf - og i særligt alvorlige tilfælde fængselsstraf. Så vær særligt opmærksom på dette.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse starter hver dag.

Gruppestørrelse

Minimum 2 personer.

januar - marts

Pakkeliste

 • Varmt trøje til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Badetøj

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Zanzibar t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Oplevelser og ture ifølge program
 • Smukke strandoplevelser på Zanzibar
 • Måltider ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Måltider udover nævnt i inklusiv
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Hotelskat (Zanzibar), der opkræves lokalt og udgør fra USD 2,- til USD 5,- pr. person pr. nat (afhængigt af hotelklassificering).

Prisbemærkning

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top