KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Familien Aagaard Persson

Tidspunkt for rejse

September & oktober 2019
Familien Aagaard Persson har været på en oplevelsesrig rejse i Fransk Polynesien, hvor de besøgte Tahiti, Moorea, Huahine, Tahaa, Bora Bora og Fakarava. Derefter Sydney som rosinen i pølseenden. De har sendt os følgende rejsehilsen, flere dagbogsudrag og en masse lækre billeder.

Kære Jysk Rejsebureau

Da vi i flere år har gået og drømt om at komme til Fransk Polynesien, valgte vi at kontakte Jysk Rejsebureau. Vi havde rejst med jer ("Jysk") før - på vores rejse til Thailand i 2016. Her var alt i den skønneste orden og alt meget flexibelt i forhold til ønske om selv at booke noget midt i forløbet. Så vi var ikke i tvivl om, at "Jysk" også skulle ind over i planlægningen af vores rejse til Fransk Polynesien.

Vi startede allerede godt et år før vi skulle afsted med, at planlægge og skrive ønsker ned. Sammen med Mathias (rejsekonsulent) fik vi stykket den mest fantastiske rejse sammen. Fem uger i Fransk Polynesien med afslutning i Sydney nogle dage! Vi har haft de vildeste oplevelser på vores eventyr, og når man har to børn med på henholdsvis 11 og 13 år, så glædes man dobbelt over alt hvad de har fået med sig hjem fra denne rejse.

Vi har besøgt Tahiti, Moorea, Huahine, Tahaa, Bora Bora og Fakarava. Derefter Sydney som rosinen i pølseenden.

Alle steder vi har boet har været skønne, der har været få turister, skønne øde steder og muligheder for de skønneste ture. Vi havde booket nogle af turene hjemmefra igennem "Jysk", og alt har været i den skønneste orden og alle pengene værd. Vi har haft de bedste guider, der har haft tid til os, da alle turene har været i små grupper, endda har det nogle af gangene kun været os der har været med.

Fransk Polynesien er det skønneste land at rejse i. Her er smuk uberørt natur med laguner, der kan få en til at tabe både næse og mund, store snorkeloplevelser, hvor de største har udspillet sig på Fakarava, Bora Bora og Moorea. Her har vi svømmet med pukkelhvaler, manta rays, masser af hajer, også de lidt størrere som Lemon sharks og Nurse sharks, havskildpadder, napoleonsfisk og store stimer af fisk i alverdens farver, som man kun kan drømme om at gøre selskab.

Vi har besøgt romdestilleri, vaniljefarm og perlefarme. Vi har været på en smuk heldagstur i de smukke, virkelig betagende grønne og frodige bjerge på Tahiti. Her er smukt og med vandfald man altid kun har set i naturprogrammer... og pludselig står man selv der midt i det hele. Vi har været på hesteryg gennem de smukkeste naturscenerier i det indre Moorea, gennem ananasmarker og over bjerge der giver øjnene det dejligste at kigge på. Og jeg vil lige gøre opmærksom på, at ridning IKKE er min stærke side og jeg havde en lille smule sommerfugle i maven ved tanken om, at hesten måske ville stikke af med mig (som den en gang ville i Thailand). Men alt gik fint.

Vi har været på bjergtur på Bora Bora... hold kæft en oplevelse. Vi stod op i en åben Jeep af en slags, hvor den ene fortryllende udsigt efter den anden viste sig lige for snuden af os. Vi fik historier fra krigen og så kanonerne. Vi har boet på en lille motu på Huahine, fuldstændig isoleret (noget vi selv havde booket). Vi boede hos den skønneste lille familie (de boede i et meget lille hus et stykke derfra). Her så vi en stjernehimmel der nærmest fik os til at lette fra jorden.

På Fakarava var vi to gange på tur til sydpasset og de pink strande der ligger midt i et stort laguneområde.... vi var fuldstændigt blæst bagover, så meget, at jeg tog mig selv i at stå og tude ude midt i lagunen. Simpelthen så smukt. På Fakarava var vi også en dag ved nordpasset og den blå lagune der ligger tæt på der.... altså igen var vi fuldstændig blæst bagover, over at noget kan være så smukt. Det er næsten som om øjnene ikke vil tro på det. Vi var også i kirke sammen med de lokale søndag formiddag, det var en skøn oplevelse med masser af smuk sang. Vi har mødt de dejligste, livsglade, hjælpsomme og imødekommende mennesker, der lever et liv som en stresset dansker kun kan drømme om.

Vi har følt os så tilpas med det liv i denne del af verden, at det er virkelig svært at vende hjem igen!

Bedste rejsehilsner
Merle, Mads, Maj-Britt & Henrik

Læs uddrag fra familien Aagaard Perssons rejsedagbog:

Find inspiration til DIN Fransk Polynesien rejse her
Fransk Polynesien, Familien Persson
Fransk Polynesien, Familien PerssonFransk Polynesien, Familien PerssonFransk Polynesien, Familien PerssonFransk Polynesien, Familien PerssonFransk Polynesien, Familien PerssonFransk Polynesien, Familien PerssonFransk Polynesien, Familien PerssonFransk Polynesien, Familien Persson
Til top