Af Line Schacht Boeg

Tidspunkt for rejse

Vinter 2015 - Forår 2016
Kort om dig
Jeg hedder Line, og jeg er 34 år. Jeg bor med min kæreste og vores to børn, og så arbejder jeg hos Jysk Rejsebureau i Aarhus.

Hvilke destinationer har du besøgt med børn?
Jeg har rejst med mine børn, siden de var helt små. Jeg havde min yngste med til Thailand første gang, da han var tre måneder gammel. I dag har jeg rejst i Thailand tre gange med min ældste dreng og to gange med min yngste.

I maj 2016 kom vi hjem fra vores jordomrejse, der varede 6,5 måned, hvor vi besøgte Thailand, Vietnam, Filippinerne, Australien, Hawaii, Los Angeles, Mexico, Cuba, roadtrip i Sydstaterne i USA samt New York. Derudover har vi også været på roadtrip i Florida med telt, da børnene var henholdsvis 1½ år og 3½ år gamle, og så har vi været på Island og rejst i mange lande i Europa.

Hvorfor rejser du oversøisk med børn?
Min kæreste og jeg har altid selv rejst meget, og vi var enige om, at vi gerne ville have vores børn med ud og opleve verden. Det er vigtigt for os at vise dem, hvordan folk lever i andre lande og få en masse store oplevelser sammen, som vi kan tale om længe efter. Børnene lærte begge at snorkle på denne jordomrejse, hvilket gjorde at vi kunne få en masse fede snorkeloplevelser sammen. Vi så masser af havskildpadder på Hawaii og i Mexico, og vi så fisk i hundredevis af farver på Filippinerne.

Hvad ser du som de største fordele ved at rejse med børn? Og findes der også ulemper?
Jeg synes, det er helt fantastisk at have børnene med ud i verden. De åbner så mange døre pga. af deres umiddelbarhed. Vi kom til at snakke med alle mulige mennesker på vores jordomrejse, for vores ældste løb hen og legede med alle de børn, han mødte, og så kunne vi jo passende tale med forældrene. Sådan mødte vi rigtig mange andre familier.

I Sydøstasien er de lokale vildt glade for børn, og de synes, det er sjovt med sådan nogle lyshårede børn, der vimser rundt, så her kom vi også i kontakt med en masse mennesker. Og så er det bare sundt for alle at opleve, hvordan man lever i andre lande. Mine børn lærte også at spise en masse forskellig mad, hvor de var langt mere kræsne hjemmefra.

Når man rejser med børn, skal man dog være klar over, at man skal rejse i et andet og mere roligt tempo, end hvis man rejser uden børn. De skal have tid til at komme ned i gear undervejs og bare tulle rundt, og der skal ikke være et program pakket med aktiviteter hver dag.

Hvilke overvejelser mener du, at man bør have, inden man rejser med (mindre) børn?
Man skal helt sikkert sørge for at have en god rejseforsikring, for det skal bare være i orden, hvis der sker et eller andet uforudset på rejsen. Og så skal man jo gøre op med sig selv, hvad det er, man gerne vil ud at opleve. Der er stor forskel på rejseformen, alt efter om man rejser til mere vestlige lande som Australien, New Zealand, USA og Mexico (Yucatán), hvor man selv kan køre rundt, eller om man rejser rundt med rygsæk i f.eks. Sydøstasien. Med små børn synes jeg ofte, at det er super rart og fleksibelt, at man selv kan køre rundt. Men her skal sikkerheden selvfølgelig være i orden.

Hvad er dine favorit børnevenlige rejsemål?
  • Yacután, Mexico: Jeg var selv helt vild med Yucatán-halvøen i Mexico, for her er en super blanding af spændende kulturer med Maya-ruiner og kolonitidsbyer, lækre strande, søde mennesker og super mad – og så er veje, supermarkeder og hospitaler rigtig gode.
  • Australien: Vi elsker også Australien og det frie liv i camper, hvor man kører rundt og ser de smukke nationalparker og camperer blandt kænguruer og koalaer. Og så er folk bare enormt rare og nede på jorden i Australien.
  • Florida, USA: Florida er også bare et enormt godt sted at rejse med børn. Afstandene er ikke for store, og man kan opleve både nationalparker, dyr, byer og strand. Det er super nemt at komme rundt, og så kan man købe alting ligesom herhjemme.

For mig har det altid været helt naturligt at tage mine børn med ud at rejse, og de tilpasser sig hurtigt de ændrede forhold, man står i. Det er rart med det uforstyrrede samvær, man har med sine børn, når man rejser. Der er ikke så mange andre ting, man skal forholde sig til – man skal bare opleve og hygge sig sammen.

Vil du vide mere at rejse med børn?

Line og famiien, Mexico
Line og familien på jordomrejseLine og familien på jordomrejseLine og familien på jordomrejseLine og familien på jordomrejseLine og familien på jordomrejseLine og familien på jordomrejse
Til top