Torben, teamleder i vores butik i Herning, har været på en spændende rejse med sin familie i Indonesien, Australien og Thailand. Rejsen startede i midten af oktober 2023 og sluttede lige inden nytår. Her kan du læse uddrag fra familiens rejsedagbog og blive inspireret til din egen drømmerejse med børn.

Første uddrag: Indonesien (denne blog)

Andet uddrag: Australien

Tredje uddrag: Thailand

Så er vi undervejs på vores eventyr…
Vi startede ud i hektiske Ubud, med støj og scootere i massevis. Vi var i Monkey Forest og på rafting tur, og også en tur op af den ene af øens to vulkaner, Mt. Batur, og så solopgangen - vi gik op igennem vulkanklipper, og børnene klarede det uden tvivl bedst - det var hårdt, men en mega flot oplevelse. Herefter gik turen videre op til Munduk, som er kendt for de smukke risterrasser og masser af vandfald med mulighed for at blive kølet af i varmen. Alvin og Torben så endda lidt af området på scooter. Pt. er vi på dykkerstedet, AB Wonderdive ved Kubu - virkelig en perle. Alvin har fået introduktion til dykning i dag, og han er total høj på oplevelsen. Liva og Sanne snorkler løs, og Torben skal i morgen ud og dykke for første gang i snart 15 år. Så vi nyder at være kommet afsted - og nyder livet som backpackere (eller nærmere flashpackere).

Alvin havde sit først dyk
AB Wonderdive, dykkerstedet, skal altså have 5 stjerner herfra. Søde og hjælpsomme værter, Bjørn og Alice de mest servicemindede medarbejdere, fik os til at føle os hjemme, et rigtig lækkert resort - og så både pool og hav lige udenfor døren. Alvin havde sine første dyk, først i pool og også i havet - i kyndige hænder med Bjørn, og Torben kom også ud at dykke igen - for første gang i snart 15 år. Vi mødte også Mette og Morten fra Støvring samt deres tre søde drenge, og børnene nød at have jævnaldrende legekammerater. Videre derfra fløj vi til Labuan Bajo på øen Flores. Vi besøgte en skole, hvor Alvin og Liva blev mødt med stor interesse, og vores børn var overraskede over forskellen på standarden af skolen. Alvin synes især det var synd for dem, at de end ikke havde en bold at spille med i frikvartererne.

Livet til vands
Vi havde booket en sejltur med Wanua Adventure, hvor vi skulle sove på båden i 3 nætter. Torben faldt hurtigt tilbage til sin tid som backpacker - aldersgruppen var 23-30 år, med et par stykker lidt over, og så vores familie. Torben og Alvin skulle sove på dækket med ca. 20 andre, og Liva og Sanne havde en kahyt (ikke at det betød, at det var luksus). Men sikke nogle skønne unge mennesker. Alvin hægtede sig på en flok politibetjente fra Barcelona, og er nu inviteret ned til en FC Barcelona kamp. Og de lavede begge sanglege med flere af de unge piger, og også nogle af drengene var med på legen.

Sejlturen bragte os til Rinca Island, hvor der lever Komodovaraner frit, og dem skulle vi i land og se. Sanne var sikker på, at vi ville blive ædt levende, men alle kom med derfra igen. Den største vi så, var godt 2,5 meter og den mindste ca. 30 cm. En fantastisk oplevelse at se disse store (og skræmmende) dyr så tæt på. Vi var også omkring Padar Island for at se solopgang og på Pink Sand Beach for at bade. Derforuden var der mange stops, hvor vi kunne bade og snorkle fra båden. Da vi gik fra borde på Lombok, glædede alle sig vidst til et ordentligt bad (som ikke foregik fælles på skibsdækket), til at komme på et wc (der ikke vippede - og som havde skyl-ud), til at sove i en rigtig seng, og bare til at få fast grund under fødderne.

Vi har nydt ø-livet på Gili Trawangan
Vi tog direkte videre fra Lombok til Gili Trawangan til fire nætter på Vila Ombak. Køreturen tværs over Lombok var i en gammel skrammelkasse af en minibus, der efter alt at dømme har flere år på bagen end os to gamle - jøsses, det var en oplevelse. Gili Trawangan er en hyggelig ø med en lille gågade med liv, små butikker og restauranter på begge sider - den ene direkte mod stranden. Ingen biler, men al transport er på cykel eller hestevogn - og et par få scootere. På Gili var Torben og Alvin ude at dykke, og hele familien snorklede, og vi har nu alle set (mindst) en skildpadde og utallige forskellige fisk. Vi har nydt poolen på resortet, og mødtes igen med familien fra Støvring, og det blev også til et gensyn med vores spanske politi-venner. I dag drog vi videre fra Gili T til Nusa Lembongan, en kæmpe forskel, da der her er fred og ro og næsten ingen folk. Bliver fedt at se, hvad Nusa byder på af oplevelser.

Life is great.

Læs andet uddrag her: Australien

Find mere inspiration til at rejse i Indonesien her.
Indonesien
Til top