Tobias Hamann-Pedersen

Hvem er du?
Jeg hedder Tobias Hamann-Pedersen, og jeg er født i 1988. Jeg er opvokset i og omkring Silkeborg på en bondegård mellem Them og Gjessø sammen med mine to vidunderlige søstre og en masse juletræer.

Hvad glæder du dig mest til på turen?
Jeg glæder mig først og fremmest til utallige - og til tider måske - grænseoverskridende oplevelser og så selvfølgelig til at dele dem i blogindlæg, der kan inspirere andre, rejselystne danskere til at komme ud og danse med verden. Det her bliver eventyrligt! Camilla og jeg er totalt fremmede for hinanden – det bliver spændende at opleve en uforudsigelig verden med en ligeså uforudsigelig rejsemakker(inde). Og så er jeg sikker på, at Nepal bliver den perfekte startdestination med trekking, bungee, safari og kulturchok med stort K.

Hvad er din bedste rejseoplevelse?
Uha, der er mange. Jeg synes, at min jomfrurejse alene rundt i Sydamerika på alle måder var fantastisk. Det var min første rejse uden for Europa, og nysgerrige, lokale, mørkhårede venligheder lærte mig, hvordan verden også ser ud, og hvilke muligheder den rummer, og så pressede de fremmede himmelstrøg mig til at finde ud af, hvem jeg egentlig selv er. Ellers er jeg også meget glad for at blaffe.

Hvad er din værste rejseoplevelse?
Jeg blev forsøgt bestjålet i en taxa i Rio de Janeiro i Brasilien af to halvgamle, skumle latinoer. Det foregik bag låste døre, og med et alt for fast tag i min ene arm. Jeg slap afsted i god behold efter lidt overbetaling. Rios taxier fik ikke flere ture med mig som gidsel!

Hvor vil du allerhelst bo?
På månen - bare for en stund. Jeg boede en god måneds tid i NYC med mine to søstre tilbage i efteråret 2010, da min storesøster studerede i byen, og jeg blev helt syg med det virvar af (for)underlige mennesker og uendelige muligheder. NYC er hele verden, og jeg elsker det!

Hvad bliver spillet mest på din playliste?
Jeg kan ikke nævne én kunstner… Jeg har lyttet meget, og lytter stadig meget til The Doors, Iggy Pop, Joy Division – den stil, den bølge. Og så selvfølgelig David Bowie!
Eftersom jeg er trommeslager, så er Dave Weckls trommesoloer og indspilninger med Chick Corea eller i Dave Weckl Band heller ikke at tage fejl af i min playliste. Det er vildt.
Jeg har arbejdet en del sammen med svenskere på fjeldstuen i Norge og nyder derfor også et stille nummer med Lars Winnerbäck og hans akustiske guitar.
Sidder jeg et sted ude i verden og savner Danmark, så lytter jeg til Kashmir, Moi Caprice og The Raveonettes. Ellers lytter jeg til diverse DR-podcasts om alt fra den israelsk-palæstinensiske konflikt til Krause på Tværs til Spise med Price eller Ibens Harem. Det er guf på en lang bustur eller som en lærerig godnathistorie.


Hvad er din største last?
Jeg har ret mange interesser. Den ene dag vil jeg være trommeslager, den anden dag hjemløs, den tredje dag vil jeg være fodboldspiller, og nu sidder jeg her og skal ud på en eventyrrejse med Camilla. Jeg trøstes af troen på, at så længe du er nysgerrig og lever dig ind i det, du beskæftiger dig med, så finder du også din vej en skønne dag. Lige nu nyder jeg friheden.

Hvad har du i lommerne lige nu?
Tyggegummi, iPhone (jeg har lige købt den!) og en huskeseddel, jeg helt havde glemt. Ooops.


Camilla Svolgaard Hansen

Hvem er du?
Hvordan starter man, når man skal beskrive sig selv? Jeg hedder Camilla Svolgaard Hansen, og jeg er 23 år. Jge er opvokset på landet i den lille by Daugbjerg mellem Viborg og Skive, hvor jeg har boet med mine forældre og min lillebror - plus en evigt voksende bestand af dyr som jeg har adopteret. Jeg blev student fra Viborg Katedralskole i 2007, hvorefter jeg havde forskellige småjobs som finansierede mine rejser de næste par år. Jeg flyttede for to år siden til Aarhus for at påbegynde studier på AU, men droppede det (og siden også endnu et studie), og fandt mig igen nogle småjobs – denne gang for at kunne betale den hundedyre husleje. Nu er jeg her, og jeg glæder mig vanvittigt meget til at komme på udflugt!

Hvad glæder du dig mest til på turen?
Hvad glæder jeg mig ikke til? Især glæder jeg mig til Nepal og Himalaya, som altid har været på min liste over drømmedestinationer. Jeg glæder mig til at udfordre mig selv og opleve verden – og så glæder jeg mig selvfølgelig også rigtig meget til at lære Tobias og en masse andre skønne mennesker at kende!

Hvad er din bedste rejseoplevelse?
I modsætning til Tobias har jeg ikke rejst så meget, men de største eventyr jeg har haft, har jeg nok fået på min tur til Laos, Vietnam og Cambodja. Angkor Wat var utrolig spændende, smukt og uforglemmeligt, men de mest unikke oplevelser fik jeg på homestays i Sapa i Vietnam, hvor jeg hurtigt opdagede, at risvin var en hurtig vej til nye venskaber – og hovedpine.

Hvad er din værste rejseoplevelse?
Gadesælgermentaliteten i Egypten. Naiv som jeg er, blev jeg snydt gang på gang!

Hvor vil du allerhelst bo?
Jeg vil gerne have mine venner og familie omkring mig, så egentlig er jeg ret godt tilfreds med at bo i lille Danmark. Jeg elsker at rejse, men det er nu også rart at komme hjem igen.

Hvad bliver spillet mest på din playliste?
Plejer egentlig bare at sætte den til at shuffle, så det er vist et spændende mix af alt muligt fra Dylan til Disney.

Hvad er din største last?
Facebook og dagdrømmeri…

Hvad har du i lommerne lige nu?
Har i dagens anledning medbragt en taske, som pt. indeholder pas, penge, vaccinationskort, nøgler, iPod og en kuvert med en udmeldelsesformular til Aarhus Universitet.

Vil du læse mere om Lucky Bastards-projektet?

Generelt om Lucky Bastards
Kravene for at blive Lucky Bastard
Rejseruten
Til top