Af Anders Kristoffersen

Tidspunkt for rejse

Juli 2022
New York City er en livlig metropol fyldt med energi og spænding. Det er en by, jeg har drømt om at besøge mange gange, og jeg var ekstremt begejstret, da jeg fik muligheden for at udforske denne ikoniske by og fange dens mange vidundere gennem mit kamera.

Det er en overvældende følelse at lande i byen og køre ind mod Manhattan. Du får glimt af den ikoniske skyline, mens du bliver overfaldet af en masse indtryk fra både flotte, men også ødelagte industriområder. Det er en labyrint af veje, der fører dig mod centrum, og det er næsten umuligt at følge med på grund af alle U-vendingerne.

Elektrisk stemning på Yankee Stadium
Den første dag skulle vi se en Yankees baseballkamp på det ikoniske Yankee Stadium. Det var et stort kaos at komme ind på stadion, da der ikke er en specifik indgang til de forskellige sektioner. Derfor nåede kampen også at gå i gang, før vi fandt vores sæder. Det tog også utrolig lang tid at købe mad og drikkevarer, men baseballkampe er som bekendt meget lange, så ingen gik glip af noget. Energien fra publikum var elektrisk, selvom der ikke var fyldt, og det var en virkelig unik oplevelse. Amerikanerne elsker deres sportsgrene, det er tydeligt.

Museumsbesøg i verdensklasse
Efter kampen tog vi på naturhistorisk museum, hvor man kan se en masse forskellige dinosaurskeletter og andre udstoppede dyr, samt lære en masse om de amerikanske indfødtes historie. Derudover filmede de dele af filmen Nat på Museet her, med Ben Stiller og Robin Williams, så det var naturligvis også en af grundene til, jeg skulle se museet.

Vil du have tips til flere kendte filmdestinationer, du kan besøge på din rejse? Læs vores blogindlæg her.

Dagen efter startede vi med at besøge Ground Zero og 9/11 memorialmuseet. Det var uden tvivl en rørende oplevelse. Da jeg var barn, så jeg med live på TV, da tårnene blev angrebet, så det var vildt at komme så tæt på et frygteligt historisk øjeblik. Jeg lærte utroligt meget, som jeg ikke vidste på forhånd, men mange af tingene skulle også lige filtreres i et amerikansk patriotisk filter. Det tager lang tid at komme igennem museet, hvis man vil have alle detaljerne med, og der er mange mennesker på lidt plads.

Skyskrabere så langt øjet rækker
En af de mest mindeværdige oplevelser på min tur var at besøge Empire State Building. Bygningens art deco-arkitektur er imponerende i sig selv, men det var udsigten fra toppen, der virkelig tog pusten fra mig. Da jeg trådte ud på udsigtsplatformen, blev jeg mødt af en panoramisk udsigt over New York nedenfor. Skyskraberne strakte sig så langt øjet kunne se, de travle gader vrimlede med liv, og den fjerne horisont var prydet med broer og vandveje. Det var et imponerende syn, som jeg altid vil værdsætte.

En anden must see-attraktion i New York er Brooklyn Bridge. Det er ikke kun et arkitektonisk vidunder, men også et fantastisk sted at tage billeder. Mens jeg gik over broen, blev jeg slået af broens kabler og buer og den fantastiske udsigt over byens skyline og East River. Broen er også et fantastisk sted at se solnedgangen, hvor de orange og pink farver på himlen reflekterer på vandet og skaber en smuk kontrast til broens stål.

Pause fra byens travlhed i Central Park
I weekenden besøgte jeg Central Park, som var en velkommen pause fra byens travlhed. Parken er en stor oase af grønne områder, der tilbyder en fredelig flugt fra støj og kaos i byen. Jeg nød en afslappet gåtur gennem parken og sugede til mig af synet og lydene af naturen midt i betonjunglen. Parken har mange smukke haver, broer, søer og skulpturer, der er værd at besøge. Min favorit er Balto-statuen, der selvfølgelig er kendt fra animationsfilmen Balto. I weekenden strømmer New Yorkerne til parken, hvor de spiller softball, kickball, holder picnics og fødselsdage. Det var fedt at opleve lidt af deres liv den formiddag.

New York er også berømt for sin mad og kaffe, og jeg sørgede for at prøve nogle af de bedste caféer under min tur. Duften af nybrygget kaffe og lyden af mælk, der damper, er som sød musik i mine ører. Jeg prøvede også en klassisk one dollar-pizza, og det var faktisk en okay lækker snack!

Rejsetip!
Der er også mange rigtig gode restauranter i New York, men det er altid en god ide at bestille bord på forhånd, ellers risikerer du at gå forgæves.


Rejsetip!
Vi tog også Staten Island-færgen. Det var en fantastisk måde at se byen fra en anden vinkel og nyde udsigten over byens skyline. Færgeturen var også en god måde at se Frihedsgudinden og Ellis Island, uden at du skal bruge en halv dag på at opleve det. Og så er det gratis!


Rejsetip!
New Yorks subway-system er supernemt at anvende, og du skal ikke bekymre dig om at købe billet. Du bruger bare din mobil eller dit betalingskort til at betale dine ture med. Når du så har købt billetter for 12 dollars i alt, så kører du gratis resten af den uge.


Rejsetip!
Du behøver ikke tage subwayen overalt. New York er en meget gå-venlig by og du kan opleve så meget ved at vandre op og ned ad de forskellige gader. Jeg tror aldrig, jeg har gået så meget, som da jeg gik rundt i New York med mit kamera. Den ene dag gik jeg fra Staten Island-færgen og hele vejen tilbage gennem byen op til Central Park. Jeg havde masser af stops undervejs og nød virkelig at gå på opdagelse.


New York er en fantastisk by, og du kan få en god oplevelse på en lille uge, men man skal ikke undervurdere, hvor meget, der er at se i denne by. Der er noget til alle, uanset om du er til mad, sport, kaffe eller sightseeing.

Find inspiration til din rejse til USA her.

Anders er fotograf og var i 2022 på roadtrip fra Calgary til Vancouver i Canada sammen med sin familie, som sluttede af med et ophold i New York. Roadtrippet i Canada kan du læse mere om her.

anders new york - blog
Til top