KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Nepal er et paradis for trekkere. Rundt i Himalaya findes utallige ruter. Her er korte lavlandstrek, lange bjergtrek og svære ekspeditionstrek. Valget er dit, vurdér hvor meget tid du har, hvor mange kræfter og penge du har til rådighed, og lad så bjergenes skønhed opsluge dig.

Tehustrek
En måde at trekke på i Nepal er tehus-trek. Her overnatter man undervejs i små tehuse. Små familiedrevne "kroer" er vel de bedste danske ord til at beskrive disse tehuse. På trek i Annapurna, Langtang Helambu, Khumbu og Arun er det muligt at bo og spise i disse små tehuse langs stierne. Tehusenes menukort er ofte ganske imponerende i betragtning af, at alle varer må fragtes ind med bærer eller på yakokse, og priserne for mad og overnatning er små, hvilket gør det til langt den billigste trekkingform i Nepal.

Guide og bærer
Vælger man at tage på tehustrek, skal man beslutte, om man vil klare det hele selv, eller om man vil hyre en guide og en eller flere bærere til at bære ens bagage under trekket. Guiden kender stierne og bjergene og er ofte nøglen til kontakt med de lokale, og han kan tage dig med på sideture, til klostre og gennem vidunderlige dale.

Valg af trekkingområde
Hvad skal du vælge, Annapurna, Khumbu, Langtang eller Everest? Højdesyge, trekkingstøvler, dal bhaat, slanger, reb og isøkser, kulde og diarré... Tusinde spørgsmål presser sig på, når man første gang prøver at planlægge et trek i Nepal. Så få en snak med en rejsekonsulent, der kan rådgive dig om, hvor det bedste tre er for dig.

Aktiv rejser med dansk rejseleder i Nepal
Har du kort tid til rådighed i Nepal, f.eks. to-tre uger, gider du ikke selv stå for alt det praktiske, eller ønsker du bare, at alt er arrangeret for dig, når du bevæger dig omkring i bjergene, er gruppeture eller pakkede ture en god løsning. På disse trekkingture tager man normalt til områder, hvor det ikke er muligt at trekke på egen hånd, hvilket vil sige, at her ikke er ret mange andre rejsende, og at man er nødt til at bo i telt undervejs.

God trekkingtur!

Se vores udvalg af aktive rejser med dansk rejseleder her.

Og alle vores rejseforslag til Nepal her.

Vi har også samlet masser af inspiration til trekking verden over her.

På vej mod Annapurna Base Camp
Tag på eventyr til Everest Base Camp med dansk rejselederEverest Base Camp Trek 4, NepalLangtang Ri
Til top