Af Gina Kragh

Tidspunkt for rejse

2023
Vi har længe haft øen under overvejelse, men har været i tvivl om rejsemålet var noget for os, da øen i vores univers har lydt lidt som en ø for pensionister, der ville ned og slappe af. Hvorfra den har det ry kan vi kun spørge os selv om efterfølgende, da her er de vildeste vandreture, som kan tilfredsstille enhver.

Nordsiden af Madeira
For os er det en vandreø og vi fik uden problemer en uge til at gå med mange forskelligartede ture – alt fra vilde levada-vandringer til smukke kyststier med stejle klipper og vue over det kæmpe Atlanterhav.

Rejsetip!
Vi havde lejet en bil og det vil vi anbefale, man gør for at opleve den fulde frihed og for at kunne komme tidligt ud på nogle af de mest populære vandreruter.


Vi havde bosat os de første nætter på nordkysten og de sidste på den sydlige kyst, der har et mildere klima.

Rejsetip!
Vi fik brug for både vores islandske trøjer og vores badetøj, så det er godt at pakke til forskelligt vejr. Der er typisk meget køligere i bjergene end ved kysten – helt ned til 4 grader, hvor der i Funchal kan være 17-23 grader.


Vi havde på forhånd valgt et par vandreruter, vi ville gå, så vi startede ud med en kystvandring – PR 8 – en rigtig flot tur, hvor man går ad fine stier rundt på en klippe-halvø med vilde havudsigter.

Rejsetip!
Man skal være forberedt på, at der er mange andre vandrere på de mest populære ruter – den her (PR 8) kan man med fordel lægge sidst på dagen for at opleve den vilde solnedgang, hvis det er klart vejr.


Vi valgte PR 9 som vores levada-vandring; den er fantastisk smuk og man vandrer ad levada-stier med stejle klippevægge dybt ned, gennem tunneller og ender ved det smukkeste vandfald midt inde i bjergene.

Fra nordsiden fik vi også anbefalet at gå Vereda do Pico Ruivo PR 1.2, men denne tur giver bedst mening i godt vejr og det var desværre overskyet de dage, vi havde satset på turen.

På nordsiden boede vi på Quinta do Furao, hvilket vi absolut kan anbefale.

Sydsiden af Madeira
På sydsiden havde vi valgt et andet landhotel; Hotel Atrio som også var virkelig dejligt og et skønt udgangspunkt for ture i dette område.

En kendt levada vandring her er Vereda das 25 Fontes, men vi valgte nogle stier, der var mindre turistede og gik istedet for Lagos de Madeira og en kystvandring med udgangspunkt i Ponta do Pargo.

Rejsetip!
Vi kan anbefale, at man anskaffer sig 'Rothers Walking Guide – Madeira', som er et overflødighedshorn af vandreforslag – bor man på Hotel Atrio, kan man låne den her.


Et besøg i de små surfer-byer Jardim do Mar og Paul do Mar er rigtig hyggeligt og begge steder kan man finde fine små lokale restauranter.

En lille udfordring på øen er at finde muligheder, hvis man gerne vil have et havdyp, men der er flere steder med naturlige pools f.eks. i Porto Moniz, hvor man kan ligge og kigge ud på vilde bølger i de smukkeste blå nuancer.

Vores anbefaling er helt klart, at hvis du kan lide vandreferier, så er Madeira et rigtigt godt rejsemål, som stort set har dejligt vejr året rundt.


Er du nysgerrig på Madeira?
Så kan du læse mere her og se, hvordan en rejse hertil kan se ud.

Du kan også komme med på vores aktive rejse med dansk rejseleder, hvor vi vandrer langs levadaerne på Madeira. Læs mere om rejsen og book din plads her.
Vandring på Madeira
Vandring på MadeiraVandring på MadeiraVandring på MadeiraVandring på MadeiraVandring på MadeiraVandring på MadeiraVandring på MadeiraVandring på MadeiraVandring på MadeiraVandring på Madeira
Til top