Her på siden finder du praktisk information og fakta om Chile.


Praktisk info om at rejse i Chile

Klima og bedste rejsetidspunkt
De chilenske sommermåneder, december til februar, kan være temmelig varme i den centrale del af landet, og det er derfor bedst at besøge hovedstaden, Santiago de Chile, fra september - november og fra marts - maj.

De nordlige og nordvestlige områder er meget varme og fugtige i december til februar men milde fra marts - november.

I den sydlige del af landet er den bedste sæson fra november til marts, hvor du vil opleve den varmere og tørre periode.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Chile er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Chile kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Chile her.

Penge
Der findes kontantautomater til Visa- og MasterCard i stort set alle chilenske byer. Vær opmærksom på, at der kan være grænser for, hvor store beløb du kan hæve om dagen.

Den chilenske møntfod hedder Chilean Peso. Det kan være en god idé at medbringe amerikanske dollars, som kan veksles I stort set hele landet.

Prisniveauet i Chile varierer fra by til by og region til region. Men i store dele af landet er omkostningerne ved at rejse næsten på niveau med Danmark.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Chile er visumfrit i op til 90 dage.

Se flere oplysninger på www.um.dk.

Der kan forekomme indrejsekrav til Chile såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Chile.

Transport
Fly:
Fly er det ideelle transportmiddel til de lange distancer i det vidtfavnende Chile. Det er muligt at købe billige flypas hjemmefra. Forhør dig hos din rejsekonsulent.

Bus:
Det meste af Chile er bundet sammen i et veludviklet busnet. Det kan anbefales at reservere plads dagen før. Du skal dog være opmærksom på, at på nogle strækninger kan busser være lige så dyre som fly, så tjek evt. begge muligheder.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til for eksempel rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land, du skal besøge. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i, hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find information om drikkepenge i guidebøger som for eksempel Lonely Planet.


Fakta

Hovedstad: Santiago de Chile
Sprog: Spansk
Klima: Tempereret, køligt i syd, tropisk i nord.
Valuta: Chilean Peso
Religion: Kristne


Information om Chile

Chile ligger på den sydvestlige kyst af Sydamerika mellem Andesbjergene og Stillehavet. Chile grænser op til Argentina, Bolivia, Peru og er derfor god at kombinere med disse lande, da man nemt kan krydse grænserne. Udover området på fastlandet inkluderer Chile nogle stillehavsøer, bl.a. den sagnomspundne Påskeø.

Atacamaørkenen i det nordlige Chile er verdens tørreste sted og et fantastisk sted at udforske. Her finder du små hyggelige landsbyer, gold natur med saltsletter og vulkaner, samt et af de bedste steder i verden at observere stjernehimlen. Hovedstaden Santiago ligger cirka midt i landet, tæt på vinområdet Colchagua, Andesbjergene og til den modsatte side de hyggelige kystbyer La Serena og Valparaiso. Det sydlige Chile byder på fjordlandskaber med gletsjere, og i bjergområdet Patagonien findes noget af Sydamerikas bedste vandring. I Stillehavet finder man den sagnomspundne Påskeø, som er kendt for sine enorme klippestatuer kaldet Maoi.

Spanien erobrede og bosatte Chile i midten af det 16. århundrede, hvor de overtog magten fra Inkaerne. Efter at have erklæret sig uafhængig af Spanien i 1818 etablerede Chile sig i 1830'erne som en relativt stabil, autoritær republik. I midten af det 20. århundrede opstod der politisk uro, som kulminerede med et militærkup i 1973. 16 år efter blev diktaturet afløst af en demokratisk valgt regering. I dag er Chile et af Latinamerikas mest stabile og velstående lande.
Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top