16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 32.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Der bor blot 17.000 mennesker i Cook-øerne. Disse indbyggere er fordelt på 15 beboede palmeøer, der ligger spredt ud over et areal på størrelse med Vesteuropa. Det er derfor en helt særlig oplevelse at tage på et ø-hop i dette vidunderlige miniput-land. I Cook-øerne smiler og vinker de lokale til hinanden og til turisterne, og alle har styr på de sidste nyheder om naboerne. På denne rejse besøger du tre af landets små paradisøer, og du kommer helt tæt på lokallivet – på den lille ø, Atiu, kan du faktisk risikere at være den eneste besøgende.

Rejsen starter på hovedøen, Rarotonga, hvor dagene uden tvivl kommer til at gå hurtigt. Prøv kræfter med at trekke over øens bjerge, tag på en snorkeltur ved Muri-lagunen eller nyd godt af øens hyggelige restauranter og barer. Du flyver herefter til den lille koral-ø, Atiu, hvor der bor blot 400 indbyggere. Her kommer du helt ned i gear, på hvad de lokale også kalder ’island time’. Atiu er kendt for sin tropiske jungle og for at være et lille refugium for farverige fugle – noget du oplever på en tur med øens fuglemand, George Mateariki. Eventyret rundes af på paradiset, Aitutaki, hvor du skal svømme i verdens muligvis smukkeste lagune. Besøger du Cook-øerne mellem august og oktober vil du opleve, at pukkelhvalerne holder til ved øens varme vande, og du kan være heldig at komme i vandet og snorkle med de imponerende skabninger.

Få information og fakta om Cook-øerne her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Cook-øerne her.

Bedste rejseperiode

Rejsen til Cook-øerne kan foretages året rundt. Generelt er den bedste tid at besøge Cook-øerne fra maj til november. Denne tid på året kendetegnes ved en lavere regnmængde og mildere temperaturer. Pukkelhvalerne kommer typisk til Cook-øerne mellem august og oktober.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Der er afrejse mod ø-paradiset, Cook-øerne. På flyrejsen vil der oftest være to mellemlandinger, og det er muligt at gøre stop undervejs. F.eks. går rejsen ofte via enten Singapore, New Zealand, Australien eller USA. Tag en snak med din rejsekonsulent om mulighederne.
2. dag: Ankomst til Rarotonga
Ankomst til Rarotonga, hvor du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit overnatningssted. Palm Grove ligger ved et vidunderligt stykke strand i den lille landsby, Vaimaanga. Sydkysten af Rarotonga er mere lokal, og tiden står oftest på ’island time’.
3-6. dag: På egen hånd på Rarotonga
Dagene har du på egen hånd til at opleve og udforske Cook-øernes hovedø, Rarotonga. Øen er kendt for sine kridhvide sandstrande og klare vand, men den gemmer også på frodig jungle og vulkanske bjerge. Hvis du har mod på det, kan det anbefales at vandre tværs over øen på et ’cross island trek’. Det er en udfordrende tur (det kan anbefales at tilkøbe en tur med guide), men udsigterne fra bjergtoppene over øens rev og det blå hav er det hele værd. Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg i den lille hovedstad, Avarua, hvor du kan nyde god mad på Trader Jack’s – en ikonisk café ved havnen med masser af stillehavscharme. Besøger du Rarotonga over en weekend, bør du tage på lørdagsmarked, hvor du kan være heldig at gøre et godt køb af f.eks. friske kokosnødder, lunt bagværk og håndskårne tiki-figuer. Om søndagen kan du tage med de lokale i kirke, hvilket er en helt særlig oplevelse - husk at tage dit fineste sæt ferietøj på. For de festglade er fredag aften også en oplevelse. Her er det nemlig kutyme for både lokale og besøgende at tage på en ægte pubcrawl på øens små barer. (M)
7. dag: Rarotonga - Atiu
Efter nogle dejlige dage på Rarotonga, flyver du i dag med Air Rarotonga til den lille og lokale ø, Atiu. Øen besøges kun af ganske få turister, og du kan glæde dig til en lokal og autentisk oplevelse. Ved ankomst bliver du hentet ved flypladsen og kørt til Atiu Villas, der ligger smukt midt i Atius natur. (M)
8. dag: Eco-tur med Atius fuglemand
I dag skal du en tur rundt på Atiu med øens ’fuglemand’, George – en perfekt introduktion til øen. George tager dig med rundt på Atiu og fortæller om øens natur og historie. Undervejs vil I forsøge at spotte de fugle, som Atiu er kendt for at være et refugie for. Turen sluttes af med en traditionel frokost ved vandet. (F)
9. dag: På egen hånd på Atiu
Det er nemt at komme på ’island time’ på Atiu, og lokalbefolkningen vil helt sikker sørge for, at du ikke kommer til at kede dig. Med øens ganske få turister, vil du uden tvivl blive taget varmt imod. Dagen kommer måske til at gå med at drikke friskplukkede kokosnødder eller at lære den lokale tradition - at flette med palmeblade. Hvis du har mod på en fisketur, kan dette også tilkøbes – eller du kan være heldig, at blive inviteret med ud af en af de lokale fiskere. Under alle omstændigheder kan du være sikker på, at de lokale gladeligt inviterer dig med til de daglige gøremål.
10. dag: Atiu - Aitutaki
I dag vinker du farvel til dine nye venner på Atiu og flyver videre mod atollen, Aitutaki. Rejsen kræver en kort mellemlanding på Rarotonga. Indflyvningen til Aitutaki er et højdepunkt på enhver rejse til Cook-øerne, og synet af lagunen og de små motu-øer fra flyets vinduer kommer til at tage pusten fra dig! Ved ankomst til Aitutaki bliver du hentet og kørt til Aitutaki Villas, hvor du skal bo med en skøn placering ved lagunen.
11. dag: Lagoon Cruise på Aitutakis lagune
Aitutaki er særligt kendt for sin turkise lagune, der ligger omringet af øens koralrev og små motu-øer. Det siges at lagunen er verdens smukkeste, så hvilken bedre introduktion til Aitutaki end en dag på vandet. Dagens ’lagoon cruise’ tager dig til strandene på de små og øde motu-øer og til One Foot Island, der huser et aldeles afsides posthus som øens eneste bygning. Husk at medbringe dit pas, for ved posthuset stemples der for et besøg på øen. I løbet af dagen vil der være tid til afslapning, frokost og helt sikkert en snorkeltur. (M,F)
12. dag: Sejltur og svømning med pukkelhvalerne
Fra slutningen af juli og frem til oktober er det sæson for at spotte pukkelhvaler i Cook-øerne. Hvalerne kommer til det sydlige Stillehav for at føde deres kalve i varme og mere sikre vande. I dag skal du på en sejltur, hvor du kan spotte disse blide kæmper. Det er et betagende syn at se dem slå med halen, sprøjte eller sågar springe op ad vandet. Hvis du har mod på det, og hvis forholdene tillader det, kan du gribe snorkelmasken og hoppe i vandet med hvalerne. Det er en uforglemmelig oplevelse at svømme med de store hvaler, og under havet kan du være heldig at høre den skønneske hvalsang. (M)
13. dag: På egen hånd på Aitutaki
Du har dagen til rådighed til at udforske mere af Aitutaki. Du kan leje en scooter og køre øen rundt, gå en tur op til øens højeste punkt, eller du kan bare tage en afslappende dag ved lagunen. (M)
14-15. dag: Afrejse fra Cook-øerne
Efter næsten to vidunderlige uger i Cook-øerne er det i dag blevet tid til at påbegynde hjemrejsen. Har du ikke fået nok, kan du vælge at fortsætte din rejse til andre lande i Stillehavet. Du kan også vælge at gøre stop på hjemrejsen i bl.a. Australien, New Zealand eller Nordamerika
16. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark.

Overnatninger

5 overnatninger på Palm Grove på Rarotonga i Garden Studio
3 overnatninger på Atiu Villas på Atiu
4 overnatninger på Aitutaki Village på Aitutaki

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostel til turistklasse- og luksusresorts.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse har afgang hver dag.

Maj - november

Pakkeliste

 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. snorkeludstyr
 • Evt. guidebog

Prisen er inklusiv

 • Flyrejse Danmark - Rarotonga / Rarotonga - Atiu / Atiu - Aitutaki / Aitutaki - Rarotonga - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Halvdagstur med Birdman George på Atiu inkl. frokost
 • Dagscruise på Aitutakis lagune inkl. frokost
 • Halvdags-hvalsafari på Aitutaki
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse og afbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkevarer

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top