14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Oplev Costa Ricas højdepunkter med rig mulighed for at udforske landet på egen hånd i nogle af de mest imponerede nationalparker med et helt unikt dyreliv. Efter to dage på egen hånd i hovedstaden San Jose går rejsen til den caribiske kyst i Tortuguero National Park. Her har du base på Laguna Lodge, der ligger inde i nationalparken. Hen over de næste par dage skal du sammen med en naturvejleder udforske nationalparkens floder og kanaler, hvor du kan være heldig at komme tæt på Costas Ricas unikke dyreliv, f.eks. caymanere, bæltedyr, dovendyr, aber samt et væld af fuglearter og krybdyr. Flodsafarierne foregår både om morgenen og om aftenen. I perioden fra juli til oktober kan du opleve de grønne havskildpadder lægge æg ved nationalparkens kyststrækning.
Fra den caribiske kyst fortsætter rejsen til højlandet og den billedskønne Arenal-vulkan ved La Fortuna. Her kan du vandre ved foden af vulkanen, bade i de varme kilder og vandfald eller cykle rundt til områdets naturreservater for at spotte f.eks. pilegiftfrøer, dovendyr, tukaner og den ikoniske rødøjede træfrø. Du kan også tilkøbe en aftentur med naturguide, hvor nogle helt andre dyr kommer frem i ly af mørket, og du vil se lysende øjne i skæret fra lommelygterne.
Med båd og bus går rejsen til Santa Elena i Costa Ricas højland ved Monteverdes tågeregnskov. Her kan du vandre over kabelbroer, der giver dig en enestående mulighed for at opleve tågeregnskovens varierede dyreliv fra oven. Du kan også tage med en naturguide ud i tågeregnskovens vildnis for at spotte den smukke Quetzal-fugl og farverige kolibrier. Monteverde byder også på noget af Costa Ricas bedste zipline. De høje svævebaner tager dig fra trækrone til trækrone langt over regnskovens trætoppe - en unik adrenalinoplevelse.
Rejsen afsluttes med nogle dage ved Manuel Antonio National Park, hvor frodig regnskov møder smukke sandstrande. Her kan du kombinere en skøn badeferie ved de smukke stillehavsstrande med et bredt udvalg af spændende aktiviteter. I Manual Antonio National Park kan du tage på smukke vandreture eller udforske kysten i en havkajak og nyde vidunderlige strande inde i Manuel Antonio Nationalpark.
Glæd dig til en oplevelsesrig og eventyrlig ferie rundt i Costa Rica.

Få information og fakta om Costa Rica her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Costa Rica her.

Bedste rejseperiode

Du kan rejse i Costa Rica hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.

Vær opmærksom på at tropiske storme påvirker områderne ud til Stillehavskysten og til den caribiske kyst fra juni til november.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til San Jose
Afgang fra Danmark til Costa Rica med ankomst samme dag. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i San Jose, hvor du kan slappe af eller tage en svømmetur i poolen.
2. dag: På opdagelse i San Jose
Du har dagen på egen hånd i San Jose. Plaza de la Cultura er byens kulturelle centrum med masser af caféer, små butikker og boder. Hovedstaden rummer også mange spændende museer, hvor du bl.a. kan få et indblik i landets historie, se moderne kunst eller lære mere om den præcolumbianske æra. Om aftenen kan du udforske El Pueblo, og her finder du mange forskellige slags restauranter og barer. Det vil også være muligt at tilkøbe dagsture udenfor San Jose til f.eks. Irazú-vulkanen. (M)
3. dag: Med minivan fra San Jose til Tortuguero National Park
Denne morgen bliver du hentet på dit hotel. Herfra fortsætter du med en fælles transfer i ca. 4-5 timer, inden I ankommer til Tortuguero National Park ved den caribiske kyst. Tortuguero ligger isoleret, så selvom vejen herud kan være lang, så er det det hele værd grundet den fantastiske natur og dyrelivet. På vejen kan du nyde udsigten til Costa Ricas flotte landskab og landets farverige plantager. Efter ankomst til nationalparkens østlige passage sejler du videre ad de smukke flodsystemer ind gennem regnskoven. I løbet af bådturen kan du bl.a. spotte krokodiller og alligatorer i vandoverfladen, samt opleve junglens mange fuglearter og aber i regnskovens træer og langs flodbredden. Du ankommer til Laguna Lodge lige i tide til en sen frokost. Om eftermiddagen besøger du den hyggelige lille landsby Tortuguero sammen med en guide, som viser jer rundt i byen og fortæller om at leve i en så afsidesliggende by. Tilbage på Laguna Lodge kan du nyde aftensmaden til lyden af junglens dyr. Det er også muligt at tilkøbe en natsafari, hvor du kan se dyrenes øjne lyse i lommelygtens skær. I perioden fra juli til oktober kan du være heldig at opleve nogle af de ca. 2500 grønne skildpadder, der årligt går i land for at yngle. I denne periode kan du komme med en guide ud midt om natten for at spotte havskildpadderne, når de lægger æg på stranden og senere følge de små, nyklækkede skildpaddeunger på deres tur mod havet. Det er vigtigt at sige at Tortuguero National Park også er en stor oplevelse udenfor skildpadders yngleperiode, hvor der er tørtid i Costa Rica og dermed mindre regn. (M,F,A)
4. dag: Oplev Tortuguero på bådsafari og vandreture
Der venter dig en fantastisk dag på eventyr i Tortuguero National Park. Morgenen starter med en bådtur sammen med en naturguide, som tager dig med rundt på Tortugueros kanaler for at lede efter parkens spændende dyreliv. Husk derfor kikkerten og kamera. Du kan spotte dovendyr, kaimaner, flododdere, skildpadder, edderkoppeaber, brøleaber, kapucineraber, papegøjer, søkøer og masser af forskellige krybdyr. Ved middagstid kommer du tilbage på Laguna Lodge, hvor frokosten serveres i restauranten. Resten af dagen er til fri disposition og kan bruges på afslapning ved poolen eller gåture langs stranden eller ad små stier i regnskoven. Det er også muligt at tilkøbe ekstra udflugter. (M,F,A)
5. dag: Med minivan fra Tortuguero til La Fortuna ved Arenal-vulkanen
Denne morgen sejler du tilbage gennem regnskoven og kører derefter med en fælles minivan tværs over Costa Rica til byen La Fortuna ved Arenal-vulkanen. Det er også muligt at udskifte de fælles minivan transfers med en billeje på den resterende del af rejsen, hvilket skal oplyses i det, du booker rejsen hos din rejsekonsulent. Om eftermiddagen ankommer du til dit hotel i La Fortuna, som er byen ved foden af Arenal-vulkanen. Her har du tre overnatninger, der giver dig masser af frihed til at udforske den smukke natur omkring byen med varme kilder og vandfald. (M,F)
6-7. dag: På eventyr i La Fortuna ved Arenal-vulkanen
Dagene ved Arenal-vulkanen er til fri disposition, idet området rummer et utal af spændende aktiviteter og oplevelser for enhver smag. På hotellet kan du leje cykler eller bil, der gør det muligt at udforske områdets naturreservater, vandfald og varme kilder. Du kan ikke bestige selve Arenal-vulkanen, men der er stadig muligheder for fantastiske vandreture i området af forskellig længde og sværhedsgrad. Søger du en vandrerute af mere udfordrende karakter, kan trekket ved Cerro Chato være en interessant mulighed for dig. Dette 6-7 timers trek tager dig med op ad Arenals smukke søstervulkan. Her vandrer du igennem den tætte regnskov, og efter flere timers udfordrende trekking når du kraterkanten, der omkranser vulkanens azurblå sø midt i krateret. Dette trek kan være mudret og til tider glat, og derfor anbefaler vi gode vandresko eller støvler. Fra La Fortuna kan du desuden tage på flere oplevelsesrige mountainbiketure, rideture, kajakture eller udforske det vulkanske landskab på ATV. Der findes også flere andre adventureoplevelser som rappelling, svævebaner, bungy-jump fra 40 meters højde og riverrafting. Mulighederne er mange, og synes du flere af oplevelserne lyder interessante, kan din rejsekonsulent uden problem skræddersy ture eller forlænge dit ophold. Ønsker du dyreoplevelser så findes der flere naturreservater udenfor byen, hvor du på egen hånd eller med en naturguide kan forsøge at spotte f.eks. dovendyr, tukaner og pilegiftfrøer. Du kan også tage på en aftentur med naturguide for at spotte den ikoniske rødøjede træfrø, som er aktiv efter mørkets frembrud. Naturguiderne er fantastiske til at spotte dyr, og det er en god måde at lære om Costa Ricas unikke dyreliv. En flodsafari i vådområdet Caño Negro er også en fantastisk dyreoplevelse. (M)
8. dag: Med minivan og båd til Monteverde
Efter morgenmaden rejser du videre til den smukke tågeregnskov i Monteverde. Der venter en flot rejse i Costa Ricas højland med båd og minivan. Du skal være opmærksom på, at vejene omkring Monteverde er lidt ujævne, men der er mulighed for at nyde den smukke natur undervejs. Efter ankomst til dit hotel i Santa Helena har du resten af dagen på egen hånd. Monteverde ligger i 1400 meters højde, og derfor er det en god ide at medbringe en varm trøje og lange bukser, da temperaturen om aftenen falder meget - ned til 8-10 grader. (M)
9. dag: På eventyr i Santa Elena og Monteverde
Denne dag er til fri disposition og kan bruges enten i Santa Elena, eller du kan booke en vandretur til Monteverdes smukke hængebroer eller en zipline-tur mellem trækronerne. Du kan også tage på udflugt med naturguide i Monteverde Cloud Forest Reserve, som huser mere end 2500 plantearter og 400 fuglearter. Guiden vil fortælle om fuglene og hjælpe dig med at spotte kolibrier, tukaner og den farvestrålende Quetzal-fugl, som af flere kendte ornitologer beskrives som en af verdens smukkeste fugle. (M)
10. dag: Med minivan fra Monteverde til Manuel Antonio
Denne formiddag kører du videre med minivan til Manual Antonio. Her møder den frodige regnskov nogle af Costa Ricas mest eksotiske sandstrande. Nationalparken er blandt de mest besøgte nationalparker i Costa Rica og har fire hovedstrande, der ligger i forbindelse med nationalparken. Der findes et meget varieret dyreliv i regnskoven med mere end 180 fuglearter og mere end 100 arter af pattedyr, heriblandt brøleaber, næsebjørne, dovendyr, jaguarer og den lille egernabe, der bl.a. kendes fra Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe. Nationalparken ved Stillehavskysten er forbundet af naturstier, der danner de perfekte rammer for vandreture blandt junglens eksotiske dyrearter. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition. (M)
11-12. dag: Afslapning og eventyr i Manuel Antonio
Der venter nogle vidunderlige dage ved Manuel Antonio, hvor du kan kombinere badeferie ved de smukke stillehavsstrande med et bredt udvalg af spændende aktiviteter. Det er blandt andet muligt at vandre i nationalparken Manuel Antonio samt tage på en lang række spændende dagsture, f.eks. havkajak langs kysten, riverrafting, rappelling, ATV, dykning og surfing. Pukkelhvaler migrerer langs kysten fra cirka juli til oktober og igen fra december til februar. Dagene her har du på egen hånd til at udforske nationalparken, slappe af ved stranden eller tage på dagsture. (M)
13. dag: Med minivan fra Manuel Antonio til San Jose lufthavn
Det er blevet tid til at tage afsked med dette eksotiske paradis efter en skøn og ikke mindst oplevelsesrig ferie til mange af Costa Ricas højdepunkter. Du bliver kørt i minivan fra Manual Antonio til lufthavnen i San Jose, hvor du starter din hjemrejse til Danmark. (M)
14. dag: Ankomst til Danmark
Tidspunkt for ankomst i Danmark er afhængig af det valgte flyselskab.

Overnatninger

2 overnatninger på Hotel Colonial i San Jose
2 overnatninger på Laguna Lodge i Tortuguero National Park
3 overnatninger på Hotel Campos Arenal i La Fortuna ved Arenal-vulkanen
2 overnatninger på Hotel & Cabañas Valle Campanas i Monteverde
3 overnatninger på Hotel Naoz i Manuel Antonio

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutiquehoteller og luksusresorts.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

December - april

Pakkeliste

 • Kikkert
 • Pandelampe
 • Håndklæde og badetøj
 • Evt. eget snorklingsudstyr
 • Regnjakke
 • Gode sko eller sandaler

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - San Jose t/r (inkl. bagage)
 • Minivan transfer ifølge program - muligt at ændre til billeje
 • Overnatninger ifølge program
 • Bådsafari og vandretur i Tortuguero Nationalpark inkl. guide med begrænset engelskkundskaber
 • Måltider ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Costa Rica er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top