Især den unge generation har pustet liv i byens kulturliv. I byen finder du også en farverig gågade med et pulserende forretningsliv.

Nationalmuseet
I San José kan du blandt andet finde Costa Ricas Nationalmuseum. Den okkerfarvede militærbygning blev brugt som barakker under Borgerkrigen i Costa Rica, og derfor vil du helt sikkert også bide mærke i de hundredevis af skudhuller, der er i bygningens vægge. Indenfor kan du få et indblik i landets historie, helt tilbage fra den præcolumbianske tid og frem til i dag.

Jademuseum
Når du allerede er i området, så tag et smut forbi Jademuseet. Den grå betonbygning syner ikke af meget, men der er en særlig tanke bag arkitekturen. Formen og teksturen er nemlig inspireret af jaden. Indenfor har du mulighed for at beundre over 7000 stykker af det krystalliserede mineral, som dateres helt tilbage til 500 f.Kr. Det er verdens største kollektion af jadesmykker fra den præcolumbianske tid, og museet vil helt sikkert give dig et spændende historisk indblik i, hvordan de indfødte costaricanere levede.

Det Nationale Teater
Et besøg på Det Nationale Teater er prikken over i’et. Det er ikke kun bygningens ydre, som er fascinerende. Indenfor fortsætter den overdådige stil med guld, marmor, loftsmalerier og velour. Det Nationale Orkester optræder desuden ofte i teatret.


Indbyggere: 339.581

Areal: 44,62 km²

Klima: Tropisk med regnsæson fra april til november

Highligts: Nationalmuseet, Jademuseum, Det Nationale Teater
Oplev et lokal marked i San Jose
Til top