Det tropiske klima med høj fugtighed og megen regn gør, at der både kan vokse regnskove og mangroveskove, som giver et alsidigt dyreliv. Her findes flere truede dyrearter, blandt andet araen og jaguaren.

Skildpadder
Den vildtvoksende jungle stopper brat, og palmer og buske erstattes med sand. Her løber de nyudklækkede skildpaddeunger om kap ned til vandkanten, og efterlader små spor i sandet. Tortuguero Nationalpark er hjem for fire forskellige skildpaddearter, herunder den grønne skildpadde og den meget sjældne læderskildpadde. Der er rig mulighed for at se skildpadderne fra juli - oktober, når du bevæger dig rundt, og du kan også tage på en guidet skildpadde-yngle-tur om natten og følge de små skildpadders vej til havet. Denne tur kan kun bookes lokalt i nationalparken via dit overnatningssted. Det anbefales dog ikke at bade i havet på grund af de voldsomme bølger og hajbestanden.

Sejltur
På en bådtur kan du sejle op og ned ad Nationalparkens mange kanaler, floder og laguner. Her kan du komme helt tæt på dyrelivet og støde på alligatorer, blødskildpadder og et hav af krebsdyr og ferskvandsfisk. Der er også mulighed for at leje en kajak eller en kano, så du kan nyde oplevelsen helt uforstyrret. Husk at kigge op! Der er nemlig mange forskellige fuglearter, som flyver rundt om Costa Ricas nordlige, caribiske kyst. Hvis du vil holde en pause på fast grund, kan du passende bruge den på at tage en bid af Nationalparken, bogstavelig talt. Pluk en frisk kokosnød eller smag på den friske chokolade fra en kakaoplantage. Så er du hurtigt opladet og klar på endnu flere oplevelser.

Indbyggere: (Limón Province): 386.862

Areal: 312 km²

Klima: Tropisk. Regnfuldt med høj luftfugtighed

Highlights: Skildpadder, sejltur
Tortuguero Nationalpark
Til top