16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 18.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Lær spansk og bliv frivillig på et ophold i Santa Teresa - en junglesurflejr dybt inde i den tropiske skov, hvor du kan få undervisning i spansk og lave frivilligt arbejde i projekter, der hjælper lokalsamfundet og naturen. Du har også mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, bl.a. vandreture, så du kan udforske og nyde Nicoya-halvøens smukke bagland og få en fornemmelse af biodiversiteten og det unikke dyreliv i denne særlige del af verden.

Du kan læse mere om frivilligt arbejde og projekterne under frivilligt arbejde i dagsprogrammet nedenfor. Ønsker du specifikt at arbejde frivilligt med dyr, er det også muligt gennem en af vores andre samarbejdspartnere i Costa Rica.

Du bor under hele opholdet på Jakera Jungle Surf Camp - et jungleparadis med swimmingpool omringet af tropisk skov og med Costa Ricas magiske dyreliv som tætteste naboer, bl.a. røde egern, brøleaber og små kolibrier. Herfra er der fem minutters gang til hyggelige caféer, barer og butikker samt kilometerlange paradisstrande. Der vil være andre frivillige, som du kan være sammen med under spanskundervisningen og det frivillige arbejde, så der er rig mulighed for at skabe nye venskaber og tage sammen på eventyr i weekenderne, når I har fri. Der findes masser af aktiviteter i og omkring Jakera Jungle Surf Camp, som yoga, white water rafting, ridning, surfing, kajakture, snorkling, hvalsafari og meget mere.

Dette rejseforslag inkluderer flybillet mellem Danmark og Costa Rica t/r (inkl. bagage), lufthavnstransfer, en overnatning i San José, transfer til og ophold på Jakera Jungle Surf Camp, morgenmad og frokost i hverdagene og brunch i weekenderne, 2 x 45 minutters spanskundervisning i hverdagene og to til tre timers frivilligt arbejde fire dage om ugen.

Det er muligt at tilkøbe et længere ophold med frivilligt arbejde og spanskundervisning. Du kan også kombinere dette rejseforslag med et længere ophold i Costa Rica og/eller fortsætte din backpackerrejse rundt til andre lande i Central-, Nord- eller Sydamerika. Er du interesseret i det, kan du kontakte vores rejsekonsulenter, så I sammen kan skræddersy rejsen efter dine ønsker.

Få information og fakta om Costa Rica her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Costa Rica her

Bedste rejseperiode

Du kan rejse i Costa Rica hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan også sagtens besøges i denne periode.

Vær opmærksom på at tropiske storme påvirker områderne ud til Stillehavskysten og til den caribiske kyst fra juni til november.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Costa Rica er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Costa Rica kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt. Derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til San José
Afgang fra Danmark til Costa Rica, hvor du ankommer samme dag. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hostel i San José. Resten af aftenen er til fri disposition.
2. dag: Fra San José til Jakera Jungle Surf Camp ved Santa Teresa
I dag går turen til Jakera Jungle Surf Camp ved Santa Teresa. Du bliver afhentet på dit hostel og kørt til campen, hvor du har dagen til at møde campens ansatte og de andre frivillige og nyde at slappe af ved poolen.
3-14. dag: Spanskundervisning og frivilligt arbejde
De næste mange dage går med spanskundervisning og frivilligt arbejde i hverdagene. Spanskundervisningen starter oftest efter morgenmaden med 2 x 45 minutters lektioner fra mandag til fredag. Derefter er der frokost, og så er det tid til to til tre timers frivilligt arbejde i fire af fem hverdage. I weekenden er der fri, og her kan du booke lokale aktiviteter som f.eks. yoga, white water rafting, rideture, surfing, kajakture, snorkling og hvalsafari. Du vil møde en masse andre frivillige og backpackere, der opholder sig på Jakera Jungle Surf Camp, så du kommer aldrig til at kede dig. Om aftenen kan du lave mad i fælleskøkkenet, og der vil nogle aftener være fællesspisning i campen. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du kan arbejde med som frivillig under dit ophold. Vær opmærksom på at nogle projekter er sæsonbestemt, og vi kan derfor ikke garantere, at alle projekter gennemføres under dit ophold. Det afhænger af, hvad lokalsamfundet har brug for, hvor der er brug for din hjælp samt vejrforholdene. Læs mere om projekterne her:
 • Beach Conservation: Hjælp Santa Teresa-livredderne med at vedligeholde strandene og holde dem fri for affald (der ikke kun ser uskønt ud, men også kan forårsage skade på mennesker og dyreliv). Arbejdet omfatter at fremme livredderspørgsmål med hensyn til strandsikkerhed og etikette gennem skiltning, præsentationer og samtale med strandens besøgende samt organisering af oprydning med fokus på genbrug.
 • Blue Flag Initiative: Dette regeringsstøttede initiativ har til formål at belønne lokalsamfund, der overholder retningslinjerne for bevaringspraksis. Ved at få tildelt "Det Blå Flag” opnår lokalsamfundene international anerkendelse for deres strand og kan tiltrække flere turister og investeringer.
 • Recycling: I dette projekt samarbejdes der med lokalsamfundene i området for at skabe nye genbrugsstationer og indsamlingssteder for især plastaffald. Projektet har allerede bygget to genbrugsstationer, der har reduceret det normale affald med 30 % eller mere. Der er fokus på at fjerne skrald på strandene og i lokalsamfundet. En gang om ugen går turen til Bionics Depo i Cobano for at hjælpe dem med at rense, organisere og pakke plastikken til forsendelse til USA, hvor det genanvendes til sko, t-shirts, byggeklodser og en lang række forbrugsvarer.
 • Tropical Forest: Vores hovedfokus er skovenes vigtigste ressource - vand! Du hjælper med vedligeholdelse og forsyning af vores træplanteskole; plantning af nøje udvalgte planter, indsamlede frø og løbende støtte af nyligt plantede træer for at sikre deres vækst. Vi støtter de lokale vandvogtere, som patruljerer flodsystemerne i Santa Teresa ved at hjælpe med at rapportere enhver forurening samt indsamle affald fra vandløb, før det skylles ud i havet og kan forårsage skade på dyrelivet. Derudover arbejdes der med at vedligeholde vandrestier, der giver besøgende adgang til dette smukke område. Det er også en fantastisk mulighed for at lære om biodiversiteten af flora og fauna i denne særlige del af verden.
 • Jakera Club: Jakera Club handler om at hjælpe børnene i Santa Teresa-samfundet. Vores aktiviteter drives af internationale og lokale frivillige og omfatter sport, kunst og håndværk, engelskundervisning samt miljø- og socialbevidsthedsaktiviteter. Udenfor skoletiden og i weekender kan du hjælpe med f.eks. at lære børnene at surfe og undervise dem på stranden i forurening og naturbevarelse.
 • Hiking: Hver onsdag udforskes junglen på en vandretur. Den første uge er en to timers jungle-river trek langs floden, der løber ved Jakera Jungle Surf Camp og ind i den frodige tropiske skov, der omgiver campen. Onsdag i uge to går vandreturen til flere smukke vandfald og floder, der vælter og snor sig gennem regnskoven og ud i Stillehavet. Formålet med disse vandreture er, at du som frivillig forstår, hvordan hele økosystemet fungerer. Der er et stort udvalg af flora, herunder træer med specifikke medicinske anvendelser, som du også vil lære om under vandreturene.
15. dag: Videre på eventyr i Costa Rica eller hjemrejse fra San José
Det er desværre blevet enden på dit eventyr på Jakera Jungle Surf Camp. Du kan vælge at forsætte på egen hånd rundt i Costa Rica eller booke en transfer tilbage til San José for at påbegynde din hjemrejse tilbage til Danmark. Det er også muligt at forsætte rejsen til et andet land i Central-, Syd- eller Nordamerika.
16. dag: Ankomst til Danmark
Tidspunktet for ankomst til Danmark er afhængig af det valgte flyselskab.

Overnatninger

1 overnatning på hostel i dormværelse i San José
13 overnatninger på Jakera Jungle Surf Camp i dormværelse i Playa Santa Teresa

Jakera Jungle Surf Camp har fælleskøkken, hvor du kan tilberede aftensmad, der ikke er inkluderet i dit ophold. Derudover ligger det smukt i junglen, og der er swimmingpool på stedet, hvor du kan slappe af og bade, når du har fri.

Bemærkninger

Som frivillig skal du være fleksibel og have et åbent sind med hensyn til programmet og projekterne, da der kan opstå situationer, som er uden for vores kontrol. Sådanne situationer kan kræve, at du bliver placeret på et andet projekt end det, du oprindeligt har valgt. Vi vil selvfølgelig altid gøre vores bedste for at opfylde dine ønsker, men du bør være forberedt på, at lokale forhold ikke altid er helt så forudsigelige i denne del af verden.

Frivilligt arbejde og interkulturelle rejser deler et fællestræk: Jo mere du lægger i det, jo mere får du ud af det. Dette program er designet til den proaktive rejsende, der er parat til at tilpasse sig det lokale miljø og dets aktuelle behov. Planlægningen og aktiviteterne i vores program kan ændre sig og tilpasses med kort varsel. Tilpasninger skyldes oftest ændringer i de lokale forhold, som vi mener er en del af det, der gør oversøiske programmer til et interessant eventyr og en ekstremt lærerig oplevelse.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Projektet starter to gange i måneden året rundt - kontakt en rejsekonsulent for at få specifikke startdatoer for din ønskede rejseperiode.

December - april

Pakkeliste

 • Evt. kikkert
 • Pandelampe
 • Håndklæde
 • Evt. eget snorklingsudstyr
 • Regnjakke
 • Gode sko og sandaler

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - San José t/r (inkl. bagage)
 • Lufthavnstransfer
 • 1 overnatning i San José på hostel i dormværelse
 • Transfer fra San José til Jakera Jungle Surf Camp
 • 13 overnatninger på Jakera Jungle Surf Camp i dormværelse
 • Morgenmad og frokost i hverdagene og brunch i weekenderne under opholdet på Jakera Jungle Surf Camp
 • 2 x 45 minutters spanskundervisning i hverdagene
 • 2-3 timers frivilligt arbejde fire dage om ugen
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Udgifter til aktiviteter som f.eks. yoga, white water rafting, ridning, surfing, kajakture, snorkling, hvalsafari, m.m. - kan arrangeres og tilkøbes lokalt
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top