Rejseforslagene her på siden er eksempler på rejser til Dansk Vestindien (Jomfruøerne). Du kan få skræddersyet din rejse til Dansk Vestindien (Jomfruøerne) helt efter dine ønsker eller du kan købe et rejseforslag præcis som det ser ud.

Lad dig inspirere af rejseforslagene herunder som Jysk Rejsebureaus rejseeksperter har sammensat, eller kontakt os allerede i dag og lad os sammen planlægge din rejse til Dansk Vestindien (Jomfruøerne).

Viser 3 oplevelser

Nyd de lækre strande på øerne i Dansk Vestindien

Farverige Miami og skønne St. Croix

Start din rejse med et par dage i farverige South Beach, Miami inden du skal til St. Croix og indsnuse den særlige stemning i gaderne med de danske gadenavne og de historiske forter. Der bliver også tid til at nyde øens dejlige strande og slappe af i din hyggelige strandbungalow.
Læs mere
13 dage
DECEMBER - APRIL
fra 15.995,-
Danske gadenavne i Charlotte Amalie

Dansk Vestindien Deluxe

Denne tur er til dig, der vil opleve historien i Dansk Vestindien og samtidig bo i skønne omgivelser på St. Thomas og St. Croix. Du bor på hoteller i nærheden af Charlotte Amalie og Christiansted og samtidig nær en dejlig strand. Begge steder indbyder til afslapning, når du vender hjem efter dagens sightseeing.
Læs mere
12 dage
DECEMBER - APRIL
fra 41.695,-
Mocko Jumbi dans

Historie, kultur og strande

Oplev det bedste af Miami og De Vestindiske Øer. Miami giver dig jetsetter-stemning og ikoniske livredderhuse, mens De Vestindiske Øer sørger for masser af historie, caribisk stemning, kultur og smukke tropiske strande.
Læs mere
13 dage
DECEMBER - APRIL
fra 20.495,-

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Værd at vide om Dansk Vestindien

Få info og fakta om Dansk Vestindien lige her!
weather

Vejret i Dansk Vestindien

Klimaet på Jomfruøerne ændrer sig minimalt i løbet af året. Derfor er hele året det bedste rejsetidspunkt i forhold til vejrforholdene. Den daglige gennemsnitstemperatur ligger fra 25 grader og op til næsten 30 grader.
travel

Bedste rejsetidspunkt

Højsæsonen ligger i perioden fra december til april. Disse måneder er der dårligere vejr i Nordamerika og Europa, hvilket betyder at der er flere rejsende der søger mod varme himmelstrøg og derfor er der flere rejsende på Jomfruøerne.

Når eksotisk ferieparadis og dansk kolonihistorie mødes

Dansk Vestindien, som i dag er en del af amerikansk territorium og går under navnet De Amerikanske Jomfruøer, er en fascinerende øgruppe i det Caribiske Hav, der byder på eksotisk østemning og afslapning i lange baner, der er som et sandt stykke af paradis. Dog vidner de tidligere Dansk Vestindiske Øer også om et unikt kapitel i dansk kolonihistorie, der den dag i dag stadig har sat sit aftryk på omgivelserne. På din rejse til Dansk Vestindien har du rig mulighed for at få et unikt indblik i ø-gruppens brogede historie og farverige kultur og ikke mindst nyde den afslappede caribiske stemning.


Fantastiske Buck Island National Monument

Opdag den gamle kolonihovedstad og det enestående undervandsliv på St. Croix

St. Croix er den største ø i det gamle Dansk Vestindien, og byder på natur, afslapning og dansk kolonihistorie for alle pengene. Byen Christiansted er øens historiske centrum og tidligere hovedstad for Dansk Vestindien. Omgivelserne er præget af kulørte pastelfarvede bygninger fra 1800-tallet, der er opført i en unik dansk-afrikansk stil, og står som en klar vidnesbyrd om Danmarks brogede historie med slave- og sukkerhandel. Blandt højdepunkterne i Christiansted finder du den iøjnefaldende gule militærfæstning Fort Christiansværn, der i sin tid beskyttede St. Croix mod udefrakommende fjender.

Christianssted Fort, St. Croix

Naturen på St. Croix

Naturen på St. Croix er næsten et kapitel for sig selv, især den under vandet. Øen har flere fantastiske strande med gode muligheder for afslapning og snorkling. De bedste undervandsoplevelser finder du dog ved koralrevet ud for den lille nærliggende ubeboede ø ved St. Croix, Buck Island, der er hjemsted for et enestående dyre- og planteliv, heriblandt den truede elkhorn-koral.


Afslapning i hængekøje på St. Croix

Udforsk naturen og de historiske plantager på St. John

St. John er den mindste af de tre beboede hovedøer i det tidligere Dansk Vestindien, men hvad den ikke har i størrelse, har den i storslået natur. Cirka 60% af øens areal udgøres af Virgin Islands National Park, der byder på gode muligheder for vandring i sceniske omgivelser. På St. John har du også mulighed for at gå gennem ruinerne ved det gamle Cinnamon Bay Plantation og Annaberg Plantation og få et unikt indblik i hverdagen på de gamle sukkerplantager fra den danske kolonitid.

Annaberg Plantation, St. John

Ægte caribisk idyl i Cruz Bay

Cruz Bay er hovedbyen på St. John, og det første folk møder, når de går i land på øen. Her kan du opleve ægte caribisk idyl og mange spændende lokale butikker, restauranter og barer. Søger du gode badestrande, finder du det bestemt også på St. John. Især Trunk Bay, der ofte er blevet rangeret som en af ​​de smukkeste strande i verden, er et højdepunkt med krystalklart vand, kridhvidt sand og en unik undervandssti, hvor du kan finde informationer omkring livet under vandoverfladen.

Strande Caribien

Farverigt byliv og spændende pirathistorie på St. Thomas

Øen St. Thomas huser De Amerikanske Jomfruøers hovedstad, Charlotte Amalie, der er rig på kultur og historie. Udforsk de små, hyggelige brostensbelagte gader, shop i de farverige butikker og markeder, fornem øens danske fortid i bybilledet og besøg det gamle Fort Christian fra 1671. På dit eventyr rundt i hovedstaden vil du desuden hurtigt opdage, at alle veje har danske gadenavne.

Danske gadenavne i Charlotte Amalie

Blackbeard's Castle - St. Thomas’ helt store vartegn

De caribiske øer var også det helt store domæne for datidens pirater, og på øen St. Thomas emmer det også af piratstemning med blandt andet et piratmuseum, der fremviser imponerende piratskatte. En af St. Thomas’ helt store vartegn er desuden Blackbeard's Castle, der skuer langt ud over farvandet fra det højeste punkt på Goverment Hill. Ifølge sagnene blev tårnet anvendt af den berygtede pirat Edward Teach, også kendt som Blackbeard, til at få øje på sit næste bytte i farvandet. Det blev dog oprindeligt bygget af den danske kolonimagt til at spotte fjendtlige skibe i horisonten og beskytte Fort Christian.
Sejltogt med sejlskibet BRITA LETH

Oplev den lokale madkultur på de Dansk Vestindiske Øer

De gamle Dansk Vestindiske Øer har en rig madkultur, der indkranser alt det bedste af det caribiske køkken. Prøv blandt andet lækre lokale specialiteter som roti, johnny cakes, kalalu og conch fritters på øernes hyggelige restauranter og livlige markeder. Du må heller ikke gå glip af de friske tropiske frugter og friskfanget fisk. Trænger du til lidt at skylle ganen efter med, bryster øen St. Croix sig også af en stor romproduktion på Cruzan Rum-fabrikken, hvor du har mulighed for at nyde smagsprøver af nogle af det mest lækre og eftertragtede rom i Caribien.

Marked, Vietnam
faq

Hvilket sprog tales i Dansk Vestindien?

Det officielle sprog er engelsk, som tales af mere end 70% af befolkningen.

Hvor ligger de dansk vestindiske øer?

De dansk vestindiske øer, også kaldet Jomfruøerne, ligger i det caribiske hav, 80 kilometer øst for Puerto Rico.

Hvor mange øer er der i Dansk Vestindien?

Jomfruøerne består af tre øer. St. Croix er den største ø, og denne byder på natur, afslapning og dansk kolonihistorie. St. Thomas er den næststørste ø, og her ligger øernes hovedstad Charlotte Amalie. Den tredje og mindste ø, St. John, byder på muligheder for vandring og ægte caribisk idyl i Cruz Bay.

Hvilken valuta bruges i Dansk Vestindien?

Du kan betale med USD på alle øerne.

Kan man leje en bil på øerne?

Ja, og vi anbefaler, at du lejer en bil et par dage på hver ø, da dette er den optimale måde at komme rundt og udforske øerne på. Din rejsekonsulent kan hjælpe med at booke billeje til dig.

Hvornår solgte Danmark de dansk vestindiske øer?

Danmark solgte de tre caribiske øer, der tilsammen udgjorde kolonien Dansk Vestindien til USA i 1917. De tre øer, Sankt Thomas, Sankt Croix og Sankt John kendes i dag som De Amerikanske Jomfruøer eller Jomfruøerne.

Få skræddersyet rejsen til Dansk Vestindien lige som du vil

Hos Jysk Rejsebureau møder vi dig i øjenhøjde. Og vi sammensætter mere end gerne den perfekte rejse til dine ønsker, behov og budget. Her hjælper vores rejsekonsulenter, som selv har rejst i hele Dansk Vestindien, dig med at tilrettelægge og arrangere både aktiviteter og alt det praktiske på rejsen. Du får også masser af gode råd, tips og inspiration til skjulte perler og unikke oplevelser, som du ikke finder i den klassiske rejseguide.

Drøm stort, og book et gratis, uforpligtende møde hos os i dag. Så skræddersyer vi en rejse til Dansk Vestindien sammen med dig.


Til top