Her på siden finder du praktisk information og fakta om Dubai.


Praktisk info om at rejse i Dubai

Visumforhold og indrejsekrav
For danske statsborgere kræves der ikke visum til De Forenede Arabiske Emirater (Dubai) ved ophold på op til 90 dage. Man får automatisk 90 dages opholdstilladelse stemplet i passet ved ankomst.
Se flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside

Der kan forekomme indrejsekrav til De Forenede Arabiske Emirater såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til De Forenede Arabiske Emirater.

Særlige indrejseregler til De forenede Arabiske Emirater (Dubai) i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til De forenede Arabiske Emirater (Dubai). Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den bedste rejseperiode er fra november til og med marts, hvor temperaturen er behagelig og ikke for varm. I sommermånederne kan temperaturen komme op på 40-50°C, hvilket gør det nærmest ulideligt at opholde sig udenfor.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i De Forenede Arabiske Emirater (Dubai) er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Se klimatabel over vejret i Dubai her.

Transport
Bus og metro:
Den offentlige transport i byerne Dubai og Abu Dhabi er effektiv og billig og består af busser, metro samt vandbusser. De fleste ansatte taler engelsk, så det er nemt at få hjælp og vejledning. Du betaler med et rejsekort, som du køber i supermarkeder eller på de større stationer.

Taxa:
Du finder masser af taxaer i de større byer, som er en nem og sikker måde at komme fra a til b. Alle taxaer kører per lovkrav på taxameter.

Billeje:
Vejnettet i De Forenede Arabiske Emirater (Dubai) er godt, og derfor er landet velegnet til at tage på kør-selv-ferie i. Billeje er generelt billigt og alle større udlejningsfirmaer har depoter i lufthavnene. Opholder du dig kun i de større byer, så kan det ikke betale sig at leje bil - her er det billigst med offentlig transport eller taxa. Men drømmer du om at udforske landet på egen hånd eller tage på roadtrip til Oman, så er denne transportform den mest effektive.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider og chauffører. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i, hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger eller på Visit Dubai's guide for drikkepenge


Fakta

Hovedstad: Abu Dhabi
Sprog: Arabisk
Klima: Tropisk ørkenklima
Valuta: Dirham (AED)
Religion: Islam


Information om Dubai

Tag på opdagelse med familien i den lokale souq (marked), nyd de gode badestrande, oplev den imponerende udsigt over Dubai fra toppen af Burj Khalifa, nyd en romantisk middag på et dhow cruise, overnat med beduinerne i ørkenen, nyd en vandpibe med de lokale eller tag på shopping i storbyernes enorme shoppingcentre. For de eventyrlystne er det muligt at leje bil og udforske en anden side af ørkenstaten: snorkel blandt farverige fisk og koraller ved Fujairah, mærk stemningen i Sheikh Zayed Grand Mosque, nyd de fantastiske strande ved Dibba, udforsk det enorme kamelmarked i Al-Ain, oplev solopgang over Al Jahili Fort og tag en svømmetur i Hatta Rock Pools.

Jysk Rejsebureau er specialister i at skræddersy rejser til De Forenede Arabiske Emirater (Dubai). Vi kan hjælpe med ørkenture, tur til toppen af Burj Khalifa, dhow cruises, billeje, overnatninger på alt fra familieresorts til luksushoteller, transport og meget mere.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top