KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 44.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
JULI-KAMPAGNE: Book din rejse til Sydamerika senest 31. juli 2024 og spar 10% på rejsen i 2025. Læs mere og se betingelser her.

Vi har forsøgt at samle de største oplevelser, du kan få i Sydamerika på én og samme rejse - vi mener selv, at dette er den ultimative Sydamerika-rejse for de eventyrlystne. Rejsen starter på Galapagos, hvor du kommer helt tæt på øernes unikke dyreliv og natur. Efter fire dages cruise fortsætter rejsen til inkaernes hovedstad Cuzco højt oppe i Perus højland. Her venter dig farverige indianermarkeder og charmerende landsbyer i den hellige dal samt den imponerende Machu Picchu-ruin. Fra Cuzco flyver du videre til verdens måske flotteste vandfald, Foz do Iguazu, som du kommer til at opleve fra både den brasilianske og argentinsk side. Rejsen slutter med sambarytmer og badeferie i vidunderlige Rio de Janeiro, der ligger smukt mellem Atlanterhavet og jungleklædte bjerge.

Dette er et rejseforslag, og turen kan udvides med flere dage og stop i Ecuador, Peru, Argentina og Brasilien:
 • Oplev verdens højest beliggende sø, Lake Titicaca
 • Tag på vandretur i Patagonien
 • Udforsk Amazonas
 • Se de enorme kondorer svæve over Colca Canyon
 • Oplev de gådefulde Nazca-linjer
 • Pluk, rist og smag din egen kaffe og oplev det unikke fugleliv i Mindo
 • Tag på overland-tur fra Chiles Atacama-ørken til Bolivias salt-ørken
 • Flyv til Stillehavets eventyromspundne Påskeø
 • Spot vilde dyr i Brasiliens vådlandsområde, Pantanal
 • Nyd store bøffer og god rødvin i Argentinas hovedstad, Buenos Aires

...og meget mere - book et uforpligtende møde med en af vores Sydamerika eksperter

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Ecuador her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Peru her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Argentina her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Brasilien her

Bedste rejseperiode

Turen kan gennemføres hele året. Men når du rejser i bjergrige lande, skal du være forberedt på, at vejret er meget omskifteligt.

Det klareste vejr i bjergene er i tørtiden fra maj - september.

På Galapagos er den tørre sæson fra juni - december. Den er køligere end den våde sæson, og der er ofte overskyet. I perioden juli - oktober kan der forekomme høje bølger, så undgå disse måneder, hvis du har tendens til søsyge. Dagstemperaturen ligger på ca. 20 - 25 grader og vandtemperaturen på ca. 16 - 22 grader.
Den våde sæson er fra januar - maj. Her er vejret varmt og regnfuldt, men havet er ofte roligere. Dagstemperaturen ligger på ca. 30 grader og vandtemperaturen på ca. 22 - 28 grader.
Dyrelivet er unikt uanset hvilke sæson, du besøger Galapagos.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Guayaquil i Ecuador, hvor du ankommer samme dag. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt dit til hotel ikke langt derfra.
2. dag: Ankomst til Galapagos
Efter en god nats søvn tager du i lufthavnen og flyver mod Galapagos. Efter ankomst til øen Baltra, hvor lufthavnen ligger, bliver du hentet og kørt til havnen, hvor du skal påmønstre katamaranen Archipel I, som bliver dit hjem de næste fire dage. (M,F,A) Archipel I er en katamaran med plads til 16 passagerer fordelt i 8 kahytter. Med Archipel I får du en unik sejloplevelse ved Galapagos-øerne. Fordelen ved at sejle med en katamaran, er at den ligger mere stabilt i vandet. Den bruger også kun 1/3 af det brændstof en tilsvarende motorbåd med 16 passagerer ville forbruge pga. vægten. Hvis vejret er til det, er det også muligt at slukke helt for motoren og sætte sejlene, og lydløst glide igennem de spektakulære omgivelser. Der findes både et indendørs- og udendørs spiseområde, hvor måltiderne bliver serveret. Derudover er der et soldæk og et område til afslapning på nettet, der er spændt ud mellem de to skrog. Mandskabet består af 8 personer og en dygtig engelsktalende naturguide. Snorkeludstyr og håndklæder kan lånes gratis på båden.
3.-4. dag: Galapagos cruise på katamaranen Archipel I
En dag om bord på en båd ved Galapagos-øerne starter typisk med morgenmad omkring kl. 7.30. Herefter vil guiden give en kort orientering om dagens program og de aktuelle vejrforhold, inden båden i sikkerhedsafstand lægger til ud for kysten af den udvalgte ø. Af hensyn til dyrelivet sejler du i en lille ”panga” (jolle) ind til selve øen. Når du vandrer på øerne, skal du holde dig til de afmærkede stier og følge din guide under hele turen. Du får sædvanligvis mulighed for to besøg om dagen, et om morgenen og et om eftermiddagen. Hvert besøg varer typisk 2 ½ til 3 timer. Frokosten serveres om bord, mens båden sejler videre til eftermiddagens destination. Efter frokosten er der mulighed for afslapning på dækket inden dagens andet besøg. Nationalpark-reglementet kræver, at alle besøgende har forladt øerne senest klokken 18.00. Middagen serveres om bord på båden ca. klokken 19.00, hvorefter guiden kort vil gennemgå næste dags program. Aftenen er fri til at slappe af, læse en bog, nyde en drink eller gennemgå dagens oplevelser med dine medpassagerer. (M,F,A)
5. dag: Galapagos cruise og Santa Cruz
Fra øen Santa Cruz er det blevet tid til at tage afsked med besætningen og dine medrejsende på katamaranen Archipel I. Du bliver kørt i lufthavnen og sætter kursen mod inkaernes hovedstad Cuzco i Peru. Der er en overnatning inkluderet på lufthavnshotel i Lima. Du kan vælge at forlænge dit ophold med et par ekstra overnatninger på resort eller guesthouse i Puerto Ayora. (M)
6. dag: Ankomst til Cuzco
Ankomst til Cuzco, som er smukt beliggende i Andesbjergene i ca. 3.400 meters højde. På en klar dag er indflyvningen til Cuzco helt fantastisk. I Cuzco bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, hvor du skal overnatte de næste to dage. (M)
7. dag: På opdagelse i Cuzco
Du har denne dag på egen hånd i Cuzco. Du kan f.eks. gå ned til Plaza de Armas, Cuzcos smukke historiske centrum og San Blas, hvor der er masser af liv og aktivitet. Du finder hyggelige markeder, hvor du bl.a. kan købe frisk frugt og souvenirs. Der findes mange gode restauranter, der både serverer lokale og internationale retter. (M)
8. dag: Den Hellige Dal og Aguas Calientes
I dag går turen mod Den Hellige Dal, som ligger lidt uden for Cuzco. Første stop er ved det store indianermarked i Pisac. Her kommer de lokale kvinder i deres farverige kjoler langvejs fra for at sælge deres varer. Du finder et stort udvalg af souvenirs bl.a. farverige ponchoer, huer, handsker og selvfølgelig panfløjter og andre musikinstrumenter. Herefter fortsætter turen til den imponerende inkafæstning i Ollantaytambo, hvor du får en spændende rundvisning og indblik i historien. Fra Ollantaytambo går turen med tog igennem bjergene langs Urubambafloden til Aguas Calientes, hvor den sagnomspundne Machu Picchu ruin ligger. Ved ankomst til togstationen skal du selv gå hen til dit overnatningssted, som ligger ca. 10 min. fra stationen. Du har eftermiddagen og aftenen på egen hånd i Aguas Calientes, hvor du bl.a. kan tage ud og besøge de varme kilder. (M,F)
9. dag: På eventyr ved Machu Picchu og Cuzco
Tidligt om morgenen bliver du mødt af din engelsktalende guide, som tager dig med bussen det korte stykke vej op til Machu Picchu. Din guide giver dig en fire timers rundvisning og fortæller om stedets store historiske og religiøse betydning. Ved siden af Machu Picchu ligger bjerget Wayna Picchu. Wayna Picchu er 2.720 meter højt og ligger 360 meter højere end Machu Picchu. Herfra kan du få en storslået panoramaudsigt over hele ruinområdet. Turen derop tager ca. en time, men det er en hård tur af små stejle trin, og du skal være i god form for at nå toppen. Der må kun komme et begrænset antal besøgende derop om dagen, så hvis du kunne tænke dig denne mulighed, skal du reservere en plads og betale hjemmefra. Ved middagstid kører du med bus tilbage til Aguas Calientes, hvorfra du skal med toget tilbage til Ollantaytambo og herfra med bus det sidste stykke til Cuzco. I Cuzco bliver du hentet og kørt til dit hotel. (M)
10. dag: Cuzco til Iguazú
I dag er der afrejse fra Cuzco (lufthavnstransfer ikke inkluderet) til Iguazú. Ved ankomst til Iguazú bliver du hentet i lufthavnen og kørt ind til byen til dit hotel. Den brusende Iguazú flod krydser staten Paraná i det sydlige Brasilien fra øst til vest. Et par kilometer før Iguazú floden krydser Paraná floden, danner den et af de mest pragtfulde naturskønne steder i verden, nemlig Iguazú vandfaldene. I Iguazú er der i alt 275 vandfald, og nogle af dem er over 80 meter høje, hvilket betyder, at disse vandfald er bredere end Victoria vandfaldene og højere end Niagara vandfaldene. Du kan nyde de mange udsigtspunkter via stier og gangbroer, som er tilpasset landskabet i området. (M)
11-12. dag: På opdagelse ved Iguazú
For at se vandfaldene ordentligt, er det næsten et “must” både at se dem fra den brasilianske og argentinske side. Den brasilianske side giver dig det store overblik, og den argentinske side giver dig et nærmere syn. På den argentinske side kan du komme så tæt på, at du næsten kan række ud og røre ved vandet. Og hvis det ikke er tæt nok på, er der også mulighed for at komme med en zodiac gummibåd helt ind til hjertet af vandfaldet. De følgende dage oplever du faldene fra begge sider i selskab med en guide. (M)
13. dag: Iguazú til Rio de Janeiro
I dag flyver du videre til Rio de Janairo. Ved ankomst til Rio de Janeiro vil du blive afhentet i lufthavnen og kørt til dit hotel ved Copacabana. Resten af dagen er til fri disposition. (M) Rio de Janeiro er en skøn blanding af natur, kultur og mennesker. Overalt oplever du livsglæden, der bl.a. kommer til udtryk i samba, karneval og under en fodboldkamp på stranden ved Ipanema eller Copacabana. (M)
14. dag: Byrundtur i Rio de Janeiro
Efter morgenmaden bliver du hentet af din guide, som vil tage dig rundt i Rio:
 • Nyd udsigten fra byens vartegn, Sukkertoppen (Pão de Açucar), en 396 meter høj granitklippe, der tårner sig op ved kysten nord for Copacabana.
 • Oplev stemningen i bydelene Lapa og Santa Teresa.
 • På Corcovado-bjerget (700 m) finder du den berømte kristusfigur, der smukt breder sine arme ud og velsigner byen og dens indbyggere.
Turen ender tilbage på dit hotel om eftermiddagen. (M)
15. dag: På opdagelse i Rio de Janeiro
Rio bugner af eventyr, og dagen er fri til at udforske byens mange muligheder på egen hånd. Du kan også tage på guidet rundtur i en af byens farvelaer eller slappe af på stranden ved Copacabana. (M)
16. dag: Afrejse fra Rio de Janeiro
I dag går turen tilbage til Danmark efter en eventyrlig rejse til Sydamerikas højdepunkter. Du kan vælge at forlænge turen til andre sydamerikanske lande eller videre rundt i Brasilien. Du tager selv i lufthavnen for at begynde din hjemrejse til Danmark. (M)
17. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af dit flyselskab.

Overnatninger

1 overnatning på turistklassehotel i Guayaquil
3 overnatninger ombord på katamaranen Archipel I (Galapagos Cruise)
1 overnatning på turistklassehotel i Lima lufthavn
3 overnatninger på guesthouse i Cuzco
1 overnatning på budgethotel i Aguas Calientes
3 overnatninger i turistklassehotel ved Iguazú med pool
3 overnatninger på turistklassehotel på Copacabana i Rio de Janeiro

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse starter på udvalgte ugedage en gang om ugen - afhængig af, hvornår der er afgang på Galapagos cruiset. Tag kontakt til en rejsekonsulent for at få flere detaljer om afrejsedatoer.

Gruppestørrelse

Turen laves som en privat tur. Dog vil der være andre rejsende på dagsturene og Galapagos cruiset.

Hele året

Pakkeliste

 • Rejseforsikringspolice på engelsk
 • USD 120 pr. person i kontanter til betaling af nationalpark entré og transitkort ved ankomst til Galapagos
 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Evt. guidebog
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Snorkeludstyr
 • Evt. kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybilletter Danmark - Guayaquil / Guayaquil - Galapagos / Galapagos - Cuzco / Cuzco - Foz do Iguazu / Foz do Iguazu - Rio de Janeiro / Rio de Janeiro - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge programmet.
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 4-dages Galapagos cruise på båden Archipel I inkl. alle ture, oplevelser og med engelsktalende guide
 • 2-dages tur til den hellige dal og Machu Picchu med engelsktalende guide
 • Heldags gruppetur på argentinske side af Iguazú med engelsktalende guide
 • Halvdags gruppetur på brasilianske side af Iguazú med engelsktalende guide
 • Byrundtur i Rio de Janeiro med engelsktalende guide

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Nationalpark gebyr (100 USD - stiger pr. 1 august 2024 til 200 USD) og turistkort (20 USD) pr. person
 • Evt. leje af våddragt
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entré til bestigning af Wayna Picchu (valgfrit - men skal bestilles samtidig med turen, hvis du ønsker denne ekstra oplevelse)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top