Besøg Paris på en frostklar vinterdag, hvor du kan søge ly på en hyggelig café med croissanter og macarons. Se det oplyste Eiffeltårn stråle om kap med den klare stjernehimmel på en romantisk forårsnat. Gå en tur langs Seinen på en varm sommerdag eller vær den første til at opdage efterårstendenserne på en shoppingferie ved løvfaldstid. Paris er fantastisk året rundt og for alle.

Île de la Cité og turistattraktionerne
Midt i Seinen og Paris’ centrum ligger øen Île de la Cité, hvor byen oprindeligt blev grundlagt i middelalderen. I dag huser øen den kendte kirke Notre Dame og du kan se over til Paris’ smukke vartegn Eiffeltårnet. På listen over Paris’ seværdigheder er også det velbesøgte museum Louvre, samt gaden Champs-Elysées der leder vej til Triumfbuen.

Le Marais
Gå ikke glip af Marais! Marais er et af Paris’ mest charmerende, urbane områder. Her er mangfoldigt og afslappet med brostensgader og levn fra middelalderens Paris. Barerne er hippe, og områdets mange små butikker har alt, hvad hjertet begærer fra kunst til fransk vin og himmelsk bagværk.

Tuileries- og Luxembourg-haven
Fra de storslåede Tuileries-haven (Jardin des Tuileries) og Luxembourg-haven (Jardin du Luxembourg) til de talrige gårdhaver og kirkegårde er der rig mulighed for et grønt åndehul i Paris. De førstnævnte er bestemt et besøg værd, så pak en baguette og en god flaske fransk vin, og så er der picnic.

Coulée verte René-Dumont
Hævet ti meter over Paris’ hektiske storbyliv strækker den grønne sti Coulée verte René-Dumont sig over næsten fem kilometer, og giver dig en anderledes parkoplevelse. Parken kaldes også blot Coulée verte eller Promenade plantée og er altså en gå-sti afskærmet fra trafikken af træer, buske og bænke. Under dine fødder ligger hyggelige små butikker og kunstgallerier, så måske du er nødt til at gå strækningen endnu engang i gadeniveau.

Tilnavn: Lysets by eller kærlighedens by

Indbyggere: 2,2 millioner

Areal: 105 km²

Klima: Tempereret kystklima

Highlights: Eiffeltårnet, Marais, Coulée verte René-Dumont, Tuileries- og Luxembourg-haven
Paris
ParisParis
Til top