KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Her lever en fantastisk kulturarv side om side med de hidsige bilister og højtråbende gadesælgere. Overalt taler duftene af græsk mad til din appetit, så tag endelig en pause fra solen på en taverna med billige gyros, frisk feta, velmarinerede souvlaki, cremet tzatziki og saftige kalamata oliven. Og så giver Athens kæmpestore havn Piræus adgang til alle de lækre, græske øer, hvis du får nok af storbyen.

Akropolis
Centralt i Athen tårner det ikoniske Parthenon-tempel på Akropolis sig op over byen. Heroppe ligger flere templer og ruiner med deres historier fra fortidens Athen. Der er en fantastisk udsigt over den hektiske og autentiske græske hovedstad. Akropolis er egentlig navnet på selve klippeforhøjningen, og der findes mange akropoliser i Grækenland. Akropolis i Athen er i sagens natur meget populær, så prøv at undgå de mest turistede timer – Eller nyd blot synet af Akropolis’ templer om aftenen, hvor de lyser smukt op i mørket.

Plaka
Plaka er en hyggelig bydel i Athens historiske centrum, lige nedenfor Akropolis. Bevæg dig væk fra de travle, brede veje og ind på de smalle brostensgader, hvor blomsterranker skygger over de mange små butikker og tavernaer.

Det gamle olympiske stadion
Panathinaiko Stadion, Panathinaikoen eller Kallimarmaro. Det smukke, gamle OL-stadion i midten af Athen har mange navne. Stedet er blevet brugt til sportsbegivenheder siden oldtiden, og blev brugt til de første, moderne olympiske lege i 1896. Bygget i hvidt marmor med mange tusinde tilskuerpladser står sportsstadionet i dag som en fryd for øjet og den sports- eller historieinteresserede.

Tilnavn: Civilisationens vugge

Indbyggere: 664.000 (dog næsten 4 mil. i metropolområdet)

Areal: 39 km²

Klima: Subtropisk middelhavsklima

Highlights: Akropolis, Plaka og Panathinaiko Stadion
Parthenon tempel ved Akropolis i Athen, Grækenland
Athen, GrækenlandVingård i GrækenlandOliven, GrækenlandAthen, GrækenlandAkropolis i Athen, GrækenlandAmfiteater ved Akropolis i Athen, Grækenland
Til top