17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 24.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter i smukke Antigua, med en guidet gåtur rundt til de største seværdigheder i byen. Herfra bevæger du dig mod Guatemalas andenstørste by, Quetzaltenango, via charmerende Chichicastenango, hvor du har mulighed for at opleve det største (og mest farverige) marked i hele Centralamerika. Under opholdet i Quetzaltenango bliver fysikken testet for første gang, når du skal bestige Chicabal vulkanen. På toppen af den finder du en smuk kratersø, der betragtes som en helligdom for de lokale mayaere. Af samme grund er det også forbudt at tage en ellers fristende svømmetur i søen.
Din rejse fortsætter til den magiske sø Atitlán, der ligger omgivet af vulkaner i alle retninger. Her skal du bo i byen Panajachel, men opholdet byder på en kulturelt rundtur til to af de andre byer, der ligger ved bredden af den smukke sø. Fra Atitlán skal du et kort smut tilbage til Antigua, for derfra at køre længere nordpå i Guatemala, til den lille by Lanquin. Her er der arrangeret en dagstur ud til Semuc Champey og Kanba, der ligger midt i den frodige, guatemalanske jungle. Tag badetøjet med, da du her får rig mulighed for at tage en forfriskende dukkert i de naturlige pools.
Sidste stop på rejsen er Flores, og herfra begiver du dig ud på et flerdagestrek gennem junglen, ud til mayakomplekset ved El Zotz og ikke mindst de berømte Tikalruiner. Selve trekket varer fire dage og du camperer hver nat. Turen stiller krav til fysikken, da terrænet varierer meget og det i forvejen kan være udfordrende at vandre i et varmt og fugtigt klima. Til gengæld får du en stor oplevelse, som kun de færreste rejsende i Guatemala får.

Få information og fakta om Guatemala her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Guatemala her

Bedste rejseperiode

Du kan besøge Guatemala hele året.
Oktober til maj er den tørre sæson.
Fra og med juni til og med september er der regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel. Forvent en køligere temperatur end normalt.

Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den mexicanske golf og Yucatan halvøen.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark - ankomst Guatemala City/Antigua
I dag er der både afrejse fra Danmark og ankomst til Guatemala, da du flyver mod urets retning på vejen hertil. Forvent ankomst til Guatemala City sen eftermiddag/tidlig aften. Efter ankomst vil du blive hentet i lufthavnen i Guatemala City, og kørt til smukke og betagende Antigua, der ligger en lille times kørsel væk. Her venter dig to overnatninger på et centralt beliggende hostel, så du får den bedste start på din egen rejse rundt i fantastiske Guatemala.
2. dag: Antigua og guidet gåtur
Du vågner op til din første, hele dag i Guatemala, og Antigua er måske en af de smukkeste kulisser du kan starte din rejse i. Her er en næsten eventyrlig stemning, med brostensbelagte gader og farverige huse. Byen er et must på enhver rejse til Guatemala og du vil også hurtigt opdage, at du langt fra er den eneste rejsende der har taget turen hertil. Men på trods af de mange besøgende, har Antigua formået at holde fast i den guatemalanske sjæl. Dagen i dag byder på en guidet gåtur rundt i byen, hvor du bl.a. vil komme forbi Central Plaza, rådhuset og kirkerne La Merced og San Francisco. Resten af dagen er på egen hånd. Brug tiden på at snuse til dig af farverne og stemningen i byen - eventuelt med en kop lækker, guatemalansk kaffe i hånden. (M)
3. dag: Antigua til Quetzaltenango
Fra smukke Antigua bevæger du dig længere ind i højlandet, mod Quetzaltenango. Byen er den andenstørste i Guatemala, næst efter Guatemala City. På vejen hertil gøres stop i byen Chichicastenango, hvor du vil have mulighed for at opleve det største og mest farverige marked i hele Centralamerika. Vær dog opmærksom på, at markedet kun holder åbent om torsdagen og om søndagen. Opholdet i Chichicastenango byder desuden på et besøg på en traditionel mayakirkegård og det er også i Chichicastenango at du kan opleve mayaernes hellige Tzolk'in kalender, som stadig, den dag i dag, er forbundet med en masse mystik. Du ankommer til Quetzaltenango hen på eftermiddagen. (M).
4. dag: På eventyr til Chicabal vulkanen
I dag skal du trekke til toppen af Chicabal vulkanen, der ligger en lille times køretur sydvest for Quetzaltenango. Vulkanen er ret speciel, på grund af kratersøen på toppen. De lokale mayaer betragter stedet som en helligdom og tager ofte turen til toppen af vulkanen for at udføre shamanistiske ceremonier. Netop af denne grund er det derfor ikke tilladt at bade i kratersøen. (M).
5. dag: Quetzaltenango til Panajachel
I dag går turen videre med shuttlebus til Panajachel, beliggende ved den smukke Atitlán sø. (M)
6. dag: Tur på Lago Atitlán
Atitlán søen ligger omgivet af vulkaner i alle retninger og stedet er helt utroligt smukt. Dagen i dag byder på en bådtur fra Panajachel til byen Santiago Atitlán, hvor du har mulighed for at gå på opdagelse. Du tager herefter selv en båd tilbage til Panajachel, når du har lyst til at vende tilbage. (M)
7. dag: Panajachel til Lanquin
Der står transport på programmet for i dag, da du skal tilbagelægge den lange vej fra Panajachel til Lanquin, i det centrale Guatemala. Turen tager i omegnen af 7 timer, så husk en god bog og lidt mad og drikke til turen. Bemærk venligst, at din transfer til Lanquin slutter ved et opsamlingssted i landsbyen Lanquin. Herfra skal du selv stå for transporten helt hen til dit overnatningssted. (M)
8. dag: Dagstur til Semuc Champey og Kanba hulen
Den smukke og rå natur udgør en stor del af enhver rejse til Guatemala, og denne rejse er ingen undtagelse. Dagen i dag byder på en dagstur til Kanba hulerne, som er fyldt med spektakulære, endeløse limstensformationer, og et alter fra mayatiden, som indianerne brugte til ofringer. Kanba er endnu ikke udforsket til fulde, så man kender faktisk ikke til omfanget eller dybden af hulerne endnu. Bagefter kan du køle af ved Semuc Champey - en 300 meter lang, naturlig limstensbro, i forskellige niveauer, midt i den frodige, guatemalanske jungle. Her kan du bade i de naturlige pools, der forsynes med lækkert, klart vand fra bjergene. Efter dagsturens afslutning er resten af dagen på egen hånd. (M)
9. dag: Lanquin til Flores
Du begiver dig i dag længere mod nord, til Flores - en lille by, på en ø, midt i en sø. Byen er lille og fredelig, rummer masser af charme og har desuden et godt udbud af restauranter. Turen til Flores tager 5-6 timer og resten af dagen/aftenen er på egen hånd. Bemærk, at du selv skal finde fra dit overnatningssted og hen til opsamlingspunktet for din videre transport il Flores. (M)
10. dag: Flores til Cruce dos Aguadas og start på El Zotz trekkingtur
Dine oplevelser i dag starter lige efter en tidlig morgenmad, med en transfer til Dos Aguadas samfundet, hvor din flerdages trekkingtur til bl.a. El Zots og Tikal starter. Efter ankomst til Dos Aguadas, vil du hjælpe dine guides med at klargøre udstyret inden selve trekket starter. Første del af turen er på ca. 20 km (omkring 6 timers vandring) og leder dig gennem den frodige, grønne jungle, til det beskyttede biotop El Zotz. Her vil du også besøge det arkæologiske område af samme navn, samt mayapyramiden 'El Diablo'. Niveauet for trekket er moderat, så det stiller visse krav til din fysik. Turen kan kun tages fra november til juli, da dette er udenfor regnsæsonen. Overnatning: På trekket camperes der to nætter i primitive telt lejre to nætter. (M,F,A)
11. dag: El Zotz trekkingtur
Oplev en magisk solopgang ude ved El Zotz og se samtidig flagermusene søge tilbage til deres hule, efter en aktiv nat. Herefter er der morgenmad og et besøg ved El Diablo pyramiden. Hen på eftermiddagen begiver du dig 18 km (omkring 5 timer) til fods til El Yesal, hvor der vil være aftensmad og overnatning. Overnatning: På trekket camperes der to nætter i primitive teltlejre to nætter. (M,F,A)
12. dag: El Zotz trekkingtur - Budget hotel uden for nationalparken ved Tikal
Efter morgenmaden vandrer du de ca. 18 km (omkring 5 timer) imod Tikal, som er hjemsted for nogle af Guatemalas nok mest kendte ruiner. Nationalparken er på Unescos Verdensarvsliste og man mener, at området har været beboet fra omkring 700 f.Kr., til omrking år 900 e.Kr. Efter moderat til hård trek i løbet af formiddagen ankommer du til dit budget hotel uden for nationalparken og i nærheden af Tikal. Her kan du komme i bad og resten af dagen er du egen hånd. Såfremt du ønsker at se solnedgang ved Tikal kan din guide være behjælpelig med at arrangere det. Denne oplevelse er ikke inkluderet i prisen og kan tilkøbes lokalt. (M,F).
13. dag: Tikal ruinerne ved solopgang og tilbage til Flores
Denne morgen vil du besøge Tikal ruinerne, som er et af de største, arkæologiske områder i hele Mesoamerika. Besøg de forskellige ruiner og lær om den fascinerende mayahistorie. Hen på eftermiddagen siger du farvel til de andre deltager og din guide, og du køres tilbage Flores. (M)
14. dag: Flores til Antiqua
Du afhentes på dit hotel og kører til lufthavnen i Flores, hvorfra du tager en kort indenrigsflyvning til Guatemala City. Her bliver du afhentet og kørt til Antigua, hvor du har to dage på egen hånd. (M)
15. dag: Antigua
Nyd den sidste dag i Guatemala på egen hånd i hyggelige Antigua. (M)
16. dag: Hjemrejse til Danmark
I dag er det på tide at sige 'på gensyn' til Guatemala og atter sætte kursen mod Danmark. Skulle du ikke have fået nok af Guatemala - eller af Centralamerika generelt - så vil der selvfølgelig være mulighed for at forlænge din rejse. Tal med din rejsekonsulent om de mange muligheder du har. (M)
17. dag: Ankomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter en fantastisk rejse til Guatemala.

Overnatninger

4 overnatninger på posada/hostel i Antigua
2 overnatninger på posada/hostel i Quetzaltenango
2 overnatninger på posada/hostel i Panajachel
2 overnatninger på posada/hostel i Lanquin
2 overnatninger på posada/hostel i Flores
2 overnatninger i telt, på El Zotz trekket
1 overnatning på posada/hostel ved Tikal

Bemærkninger

VIGTIG information omkring El Zots trekket:
På størstedelen af trekket vil heste hjælpe med at bære al campingudstyret. Det er dog ikke muligt at have hestene med på den sidste del af turen, så her skal du selv bære dit udstyr. Derfor anbefaler vi også, at du tager en lille trekkingrygsæk med, og kun medbringer det mest nødvendige på turen. Din baggage vil blive leveret til hotellet i Tikal inden du ankommer dertil.

På grund af det varme og fugtige klima i den tropiske jungle, opfordrer vi til at du medbringer den rette påklædning, gerne i åndbart og hurtigtørrende materiale, som også har UV beskyttelse. Derfor er bomuld ikke den bedste løsning til formålet. Lange bukser og T-shirts med lange ærmer er desuden at anbefale, da du kan risikere at komme i kontakt med planter med torne, som kan udløse en allergisk reaktion ved berøring med huden. En solhat og solcreme er også nødvendigt at medbringe.
Grundet længden af trekket og det varierede terræn, anbefaler vi at du medbringer lette vandrestøvler, som er vandafvisende og åndbare. Bjergbestingningsstøvler eller tennissko er ikke anbefalelsesværdige. Tag desuden gerne nogle gode vandresokker med, som kan absorbere lidt af varmen og hjælpe til at du ikke får vabler.

Se desuden huskelisten for flere god råd til hvad du skal medbringe på rejsen.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd.

Oktober - maj

Pakkeliste

 • Tøj til kølige dage og aftener
 • Solhat eller kasket
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Vandresko/-støvler (det anbefales ikke at bruge hverken tennissko eller alt for tunge vandrestøvler til vandreturen)
 • Lille vandrerygsæk
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Insektspray
 • Håndsprit
 • Let regn- eller skaljakke

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Guatemala City // Flores - Guatemala City - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Guidet gåtur i Antigua, med engelsktalende guide
 • Guidet tur til Chicabal vulkanen, med engelsktalende guide
 • Bådtur på Lago Atitlán
 • Dagstur til Semuc Champey og Kanba hulen, med engelsktalende guide
 • Guidet tredages vandretur til El Zots, med engelsktalende guide
 • Solopgangstur til Tikalruinerne, med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Entré til oplevelser der ikke er nævnt ovenfor
 • Lufthavnsskatter på indenrigsflyvningen, Flores - Guatemala City (ca. 3,00 USD/person)
 • Drikkepenge til chauffør og guider

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top