16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Glæd dig til et forrygende eventyr, hvor du får det bedste af to verdner. Rejsen går gennem Guatemala og Belize, og undervejs får du mulighed for at dykke ned i den spændende mayakultur med besøg på farverige markeder og udflugter til historiske ruiner i junglen. Desuden skal du opleve brostensbelagte kolonialbyer, rygende vulkaner, dybe grotter og flotte vandfald. Ikke mindst skal du slappe af og lade op på en betagende caribisk ø omringet af verdens andet største koralrev.

Din rejse starter i Guatemala City, hvorfra du fragtes direkte videre til hyggelige og farverige Antigua. I Antigua har du tid på egen hånd, så du kan nyde byen eller besøge de omkringliggende vulkaner og kaffeplantager. Fra Antigua går turen mod vest til Atitlán-søen, hvor du tilbringer de næste par dage i smukke omgivelser. Herefter rejser du nordpå til Cobán, hvor du skal på en dagstur til Semuc Champey og Kanba-hulen. Husk badetøjet, da det er oplagt at tage en dukkert i de naturlige pools, der bugter sig ned gennem junglen. Fra Cobán fortsætter du til hyggelige Flores og mayaruinen Tikal.

Efter en spændende rundrejse i Guatemala fortsætter du til Belize. Her tilbringer du et par dage i San Ignacio, som byder på jungle, flere flotte mayaruiner og et adrenalinspækket grotteeventyr, hvis du har mod på det. Efter sådan en omgang kan du læne dig tilbage og nyde ø-livet. Din rejse slutter på ’rastafari’-øen Caye Caulker, som er beliggende midt i det Caribiske Hav. Her skal du nyde tre dage med afslapning, strand, bådtur og snorkling.

Jysk Rejsebureau har på rejsen sørget for alle flybilletter og transfers på land. Derudover er alle overnatninger og flere udflugter inklusiv i prisen på rejsen. Har du andre ønsker til rejsen, kan din rejsekonsulent hjælpe dig på vej. Rejsen kan skræddersyes, så den stemmer overens med netop dine ønsker.

Få information og fakta om Guatemala og Belize.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Guatemala og Belize.

Bedste rejseperiode

Du kan besøge Guatemala hele året. Oktober til maj er den tørre sæson. Fra og med juni til og med september er der regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel. Forvent en køligere temperatur end normalt.

For Belize gælder det, at den tørre sæson ligger fra november til april, mens maj til oktober betegnes som regntiden. Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den Mexicanske Golf og Yucatán-halvøen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Guatemala og Belize er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i begge lande kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt. Derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Guatemala
En forrygende rejse er i vente, hvor du skal opleve hele to lande. Du flyver fra Danmark til Guatemala. Forvent ankomst til Guatemala City sen eftermiddag eller tidlig aften. Du bliver hentet i lufthavnen i Guatemala City og kørt til smukke Antigua, der ligger ca. en times kørsel væk. Her venter dig tre overnatninger på et centralt beliggende posada. Resten af dagen er på egen hånd, så du kan slappe af ovenpå den lange rejse og snuppe en bid mad i Antiguas hyggelige gader.
2.-3. dag: På opdagelse i historiske Antigua
Du vågner op til din første hele dag i Guatemala, og Antigua er måske en af de smukkeste kulisser, du kan starte din rejse i. Her er en næsten eventyrlig stemning med brostensbelagte gader, farverige huse og rygende vulkaner i baggrunden. Byen er et must på enhver rejse til Guatemala, og du vil opdage, at du langt fra er den eneste, der har taget turen hertil. På trods af sine mange besøgende har Antigua formået at bevare sin autenticitet. Den guatemalanske kultur er at mærke over alt, og rundt om i hele byen har du mulighed for at købe flot håndværk og kunst fremstillet af lokale. Du vælger selv, hvad du vil bruge de næste dage på. Snup en spadseretur i historiske Antigua. Find vej til Plaza Central, La Merced og La Catedral – tre af byens ikoniske seværdigheder. Snup et måltid på en af byens mange caféer eller restauranter eller shop souvenirer hos det lille marked. Du kan også søge ud i nærområdet, hvor store oplevelser venter. Det guatemalanske højland lægger jord til noget af verdens bedste kaffe. Besøg et af landets kaffekooperativer, lær om kaffeproduktionen og smag på den lækre kvalitet. Foretrækker du at få pulsen op, kan du prøve kræfter med et vulkanhike. Kast dig over et dagshike til Pacaya-vulkanen eller forsøg dig med et flere dages hike til Acatenango-vulkanen. Jysk Rejsebureau kan være behjælpelige med at booke alle nævnte aktiviteter. Tal med din rejsekonsulent herom. (M)
4. dag: Fra Antigua til Panajachel, Lago Atitlán
I en fælles transfer (collectivo) køres du ca. to til tre timer fra Antigua til Panajachel. Rammer din rejsedag en torsdag eller søndag, gøres der stop undervejs ved det farverige Chichicastenango-marked, som foruden sine tusindvis af farver, byder på salg af alt fra ponchoer til levende kyllinger. Markedet er en stor kulturel oplevelse og også alletiders mulighed for at købe lokale souvenirer. Faktisk har markedet ry for at være blandt de største i Latinamerika. Panajachel er beliggende ved den smukke vulkansø Atitlán. Området her er kendt for sin magiske stemning og store tiltrækning - ikke mindst pga. den vilde udsigt til vulkaner i stort set alle retninger. Efter ankomst til dit hotel har du resten af dagen og aftenen på egen hånd. (M)
5. dag: Fritid ved den smukke vulkansø
Nyd en fuld dag i skønne rammer. Tag en kajaktur på søen, hop på en mountainbike, sejl til hyggelige San Pedro La Laguna, bestig en vulkan, eller snup et dyp eller dyk i den dybe vulkansø. Mulighederne er mange ved smukke Lago Atitlán. Nåede du ikke Chichicastenango-markedet dagen før, kan du eventuelt nå det denne dag. (M)
6. dag: Fra Panajachel til Cobán
Du tager afsked med Atitlán og fortsætter din rejse videre i Guatemala. Denne dag kører du med en fælles transfer fra Panajachel til Cobán, en længere køretur på ca. syv timer. Efter ankomst har du resten af aftenen på egen hånd, så du kan hvile ud ovenpå den lange rejse. (M)
7. dag: Dagstur til Semuc Champey og Kanba-hulen
Den smukke og rå natur udgør en stor del af enhver rejse til Guatemala. I dag skal du opleve netop, hvor smuk naturen er i Guatemala. Glæd dig til en spændende dagstur, som bringer dig til både Semuc Champey og Kanba-hulen. Semuc Champey er en 300 meter lang, naturlig limstensbro i forskellige niveauer midt i den frodige guatemalanske jungle. Her kan du bade i de naturlige pools, der forsynes med lækkert klart vand fra bjergene. Dernæst går turen til Kanba-hulen, som er fyldt med spektakulære, endeløse limstensformationer og et alter fra mayatiden, som de indfødte brugte til ofringer. Kanba er endnu ikke udforsket til fulde, så man kender faktisk ikke til omfanget eller dybden af hulerne. Efter dagsturen returneres du til dit hotel i Cobán og har aftenen på egen hånd. (M)
8. dag: Fra Cobán til Flores
Med en fælles transfer begiver du dig i dag længere mod nord, til Flores - en by på en halvø midt i en sø. Byen er lille og fredelig, rummer masser af charme og har desuden et godt udbud af restauranter. Turen til Flores tager ca. seks til syv timer og resten af dagen er på egen hånd. (M)
9. dag: På opdagelse blandt mayaruiner i junglen
Du kan ikke komme uden om mayakulturen, når du besøger Guatemala. Det betyder også, at et besøg ved Tikal nær Flores er et must. De smukke ruiner ligger begravet dybt i junglen. Her kan du spadsere rundt på det store areal og endda prøve kræfter med at bestige en af mayapyramiderne. Vær forsigtig, hvis du kaster dig over denne aktivitet. I din rejse er der inkluderet en lokal guide og en fælles transfer, som denne dag fragter dig til og fra Tikal. Ved ankomst til Tikal betaler du selv for din indgang. Du kan evt. tage afsted tidlig morgen, så du kan overvære solopgangen fra pyramiden. Fordelen ved en så tidlig tur er, at du samtidig får lov til at opleve junglen vågne op. Det betyder fuglesang og brøleabernes karakteristiske råben, alt imens du går blandt de prægtige mayaruiner, der er et levn fra en imponerende oldtidskultur. (M)
10. dag: Afsked med Guatemala og goddag til Belize
Det er tid til at tage afsked med Guatemala og sætte kurs mod et helt nyt land, nemlig Belize. Med en fælles transfer går turen fra Flores til San Ignacio, en køretur på ca. to timer. Efter ankomst til dit hotel kan du nyde resten af dagen på egen hånd. Snup et dyp i poolen eller find vej ned i byen. (M)
11. dag: På opdagelse i og nær San Ignacio
San Ignacio er en mindre by i Belize beliggende ned til Macal-floden. Det er især området omkring San Ignacio, der gør dette til et interessant stop i Belize. Området er bl.a. kendt for at huse jungle, utallige mayaruiner, underjordiske grotter, betagende vandfald og indbydende floder. Det er op til dig, hvad du vil bruge dagen på. Find vej til de smukke mayaruiner Cahal Pech eller Caracol. Er der lidt af en vovehals gemt i dig, kan du prøve kræfter med Actun Tunichil Muknal. Dette grotteeventyr er en af de mest unikke oplevelser i Belize. På denne tur vandrer og klatrer du ca. tre timer gennem underjordiske grotter omringet af drypsten og til tider jordiske rester fra mayaofringer. For mayaerne var ATM-grotten meget hellig. Vær opmærksom på, at den nævnte udflugt ikke egner sig for personer med klaustrofobi. Er du interesseret i udflugten, kan du tale med din rejsekonsulent herom. (M)
12. dag: Fra San Ignacio til ’rastafari’-øen Caye Caulker
Efter dage fyldt med oplevelser er det tiltrængt at slappe af og fordøje de mange indtryk, du har fået på rejsen. Og det gøres da bedst på en dejlig lokal ø i Caribien. Derfor skal du i dag fra San Ignacio til øen Caye Caulker, hvor du kan se frem til tre nætter på et hyggeligt hotel placeret i vandkanten. Fra San Ignacio fragtes du ca. to timer til Belize City, hvorfra du med speedbåd sejler knap en time til Caye Caulker. Efter ankomst til øen har du resten af dagen på egen hånd. (M)
13.-14. dag: Bådtur og afslapning på Caye Caulker
Caye Caulker er en hyggelig lille ø med en herlig lokal vibe og medrivende rastafari-tendenser. Over alt på øen bliver du bedt om at sænke farten i form af ’Go Slow’-skilte. Disse skilte henvender sig ikke til bilister, for dem findes der ingen af på Caye Caulker. I stedet understøtter skiltene den herskende livsfilosofi på øen; livet bør leves i et roligt og afslappet tempo. På Caye Caulker finder du flere små strande, som er blevet lavet over de seneste år, idet øen oprindeligt ikke havde hvide strande. Der findes også flere berømte dykkersites fra øen, som tæller Blue hole, Half Moon Wall og mange flere. Havet omkring Caye Caulker er et stort farverigt akvarium, som gør det til et oplagt sted at snorkle blandt eksotiske fisk, og måske ser du en havskildpadde, hvis du er heldig. I din rejse er inkluderet en båd- og snorkeltur, så du kan nyde en dag på åbent hav. Resten af tiden har du på egen hånd. (M)
15. dag: Vandtaxi til Belize City og hjemrejse til Danmark
Din rejse gennem Guatemala og Belize lakker mod enden. Med speedbåd fragtes du retur til Belize City, hvorfra en transfer bringer dig videre til byens lufthavn. Fra lufthavnen i Belize City påbegynder du din hjemrejse mod Danmark. (M)
16. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter en fantastisk rejse i Guatemala og Belize.

Overnatninger

3 overnatninger hos Posada de los Bucaros i Antigua
2 overnatninger hos Kamol Bey ved Lago Atitlán
2 overnatninger hos Casa Duranta i Cobán
2 overnatninger hos Peten i Flores
2 overnatninger hos Cahal Pech i San Ignacio
3 overnatninger hos Seaside Cabañas på Caye Caulker

Dette rejseforslag bygger på 3-stjernede hoteller. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutiquehoteller og luksusresorts. Tal med din rejsekonsulent, hvis du har andre ønsker til overnatning.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, men du kan opleve at de inkluderede ture og transfers med collectivos vil være med andre internationale rejsende.

Oktober - maj

Pakkeliste

 • Tøj til både varme og kølige dage
 • Badetøj og håndklæde
 • Solcreme
 • Vandresko/-støvler
 • Dagsrygsæk
 • Evt. eget udstyr til snorkling

Prisen er inklusiv

 • Flybillet, Danmark - Guatemala City // Belize City - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Dagstur til Semuc Champey og Kanba-hulerne med engelsktalende guide
 • Lokal guide og shuttlebus til og fra Tikal-ruinerne
 • Sejl- og snorkeltur på Caye Caulker
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Færgebillet Belize City - Caye Caulker t/r
 • Indgang til Tikalruinerne
 • Gebyr ved grænseovergang fra Guatemala til Belize (ca. 10 USD pp)
 • Drikkepenge (i Guatemala og Belize er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top