15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 20.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Din rejse starter med ankomst til Guatemala City, og herfra bliver du kørt direkte videre til Antigua, hvor du har tre overnatninger. Opholdet i Antigua byder på en guidet rundtur til de største seværdigheder i byen, og resten af tiden er på egen hånd, så du i eget tempo kan opleve den charmerende by. Fra Antigua går turen mod vest til Atitlán søen, hvor de næste dage skal tilbringes. Tiden her byder på et besøg på en kaffeplantage, så du kan opleve hvordan ægte, guatemalansk kaffe bliver til - og mon ikke der bliver mulighed for også at smage lidt på varerne.
Efter nogle dejlige dage ved Atitlán, rejser du videre mod nord, op i højlandet, hvor du vil opleve et sceneskifte fra dybe søer og imponerende vulkaner til den frodige jungle. Du overnatter i den lille, hyggelige by Lanquin, og herfra er der ikke langt til én af de største seværdigheder i området, nemlig Semuc Champey. Husk badetøjet, da det er oplagt at tage en dukkert i de naturlige pools der bugter sig ned gennem junglen.
Når man rejser i Guatemala, kan man ikke komme udenom levnet fra mayaernes storhedstid, og netop dette vil du i særdeleshed komme til at opleve i næste by på ruten, Flores. Herfra er der arrangeret en tidlig morgentur ud til Tikalruinerne, der ligger inde i den guatemalanske jungle.

Efter dit besøg i Flores er det på tide at sige 'på gensyn' til Guatemala og sætte kursen mod Belize. Fra Flores er der kun en ca. 4 timers køretur til Belize City, hvorfra du sejler til Caya Caulker, som er sidste stop på rejsen. Her skal du nyde tre dage ved stranden inden du atter vender næsen mod Danmark, efter en oplevelsesrig rejse til Guatemala og Belize.

Få information og fakta om Guatemala og Belize
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Guatemala og Belize

Bedste rejseperiode

Du kan besøge Guatemala hele året.
Oktober til maj er den tørre sæson.
Fra og med juni til og med september er der regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel. Forvent en køligere temperatur end normalt.

For Belize gælder det, at den tørre sæson ligger fra november til april, mens maj til oktober betegnes som regntiden.

Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den mexicanske golf og Yucatan halvøen.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark - ankomst Guatemala City/Antigua
I dag er der både afrejse fra Danmark og ankomst til Guatemala, da du flyver mod urets retning på vejen hertil. Forvent ankomst til Guatemala City sen eftermiddag/tidlig aften. Efter ankomst vil du blive hentet i lufthavnen i Guatemala City, og kørt til smukke og betagende Antigua, der ligger en lille times kørsel væk. Her venter dig tre overnatninger på et centralt beliggende hotel eller posada, så du får den bedste start på din egen rejse rundt i fantastiske Guatemala.
2. dag: Guidet rundtur i Antigua
Du vågner op til din første hele dag i Guatemala, og Antigua er måske en af de smukkeste kulisser du kan starte din rejse i. Her er en næsten eventyrlig stemning med brostensbelagte gader og farverige huse. Byen er et must på enhver rejse til Guatemala og du vil også hurtigt opdage, at du langt fra er den eneste rejsende der har taget turen hertil. Men på trods af de mange besøgende har Antigua formået at holde fast i den guatemalanske sjæl. Din første dag byder på en guidet rundtur til de største seværdigheder i denne smukke, charmerende by. Din engelsktalende guide vil bl.a. tage dig forbi Plaza Central, La Merced og La Catedral. Entré til de to sidstnævnte er inkluderet i turen - resten betales lokalt. Turen tager ca. tre timer og resten af dagen er på egen hånd. (M)
3. dag: Kaffetur ved Antigua
Guatemala er kendt for sin lækre kaffe og i dag vil du opleve hvordan den bliver til, på en tur til en kaffeplantage i nærheden af Antigua. Du vil være ledsaget af en engelsktalende guide. Det guatemalanske højland lægger jord til noget af verdens bedste kaffe og stedet er et lille kaffekooperativ, hvor flere farmere arbejder sammen om at producere den organiske kaffe. Du er tilbage i løbet af eftermiddagen på dit hotel og resten af dagen har du på egen hånd i Antigua. (M)
4. dag: Antigua til Panajachel, Lago Atitlán
I en collectivo (turistbus) køres du i dag de små 3 timer fra Antigua til Panajachel, ved søen Atitlán. Området her er kendt for sin magiske stemning og tiltrækning - ikke mindst pga. den vilde udsigt til vulkaner i stort set alle retninger. Du ankommer til dit hotel sen eftermiddag og resten af dagen/aftenen er på egen hånd. (M)
5. dag: Panajachel på egen hånd
Dagen i dag er til fri disposition. Tag en kajaktur på søen, hop på en mountainbike, sejl til San Pedro La Laguna, eller, hvis du rammer de rigtige dage, hop på en bus til Chichicastenango og besøg det største marked i Latinamerika - der er åbent torsdage og søndage. (M)
6. dag: Halvdagstur ved søen Lago Atitlán
Denne morgen henter din guide dig på dit hotel og der venter dig en oplevelsesrig dag på en af Centralamerikas smukkeste søer. Du sejler over søen med færge, en tur på ca. 45 min, til byen Santiago de Atitlan. Her har du en times tid til udforske byens kirke og kloster inden du sejler tilbage med færgen. (M)
7. dag: Panajachel til Lanquin
Du siger 'på gensyn' til Atitlán og hopper på en collectivo, der venter på at bringe dig fra 'Pana' til Lanquin. Det er en længere tur på ca. 9 timer, så husk at købe lidt snacks og drikkevarer til vejen. Bemærk, at din transport til Lanquin stopper ved et opsamlingssted i landsbyen, og herfra skal du på egen hånd komme til dit overnatningssted. (M)
8. dag: Dagstur til Semuc Champey og Kanba-hulen
Den smukke og rå natur udgør en stor del af enhver rejse til Guatemala, og denne rejse er ingen undtagelse. Dagen i dag byder på en dagstur til Kanba-hulerne, som er fyldt med spektakulære, endeløse limstensformationer, og et alter fra mayatiden som indianerne brugte til ofringer. Kanba er endnu ikke udforsket til fulde, så man kender faktisk ikke til omfanget eller dybden af hulerne endnu. Bagefter kan du køle af ved Semuc Champey - en 300 meter lang, naturlig limstensbro, i forskellige niveauer, midt i den frodige, guatemalanske jungle. Her kan du bade i de naturlige pools, der forsynes med lækkert, klart vand fra bjergene. Efter dagsturens afslutning er resten af dagen på egen hånd. (M)
9. dag: Lanquin til Flores
Du begiver dig i dag længere mod nord, til Flores - en lille by på en ø midt i en sø. Byen er lille og fredelig, rummer masser af charme og har desuden et godt udbud af restauranter. Turen til Flores tager 5-6 timer og resten af dagen/aftenen er på egen hånd. Bemærk, at du selv skal finde ned til opsamlingspunktet i Lanquin, inden din videre tur til Flores. (M)
10. dag: Guidet tur til Tikalruinerne
Du kan ikke komme uden om mayakulturen når du besøger Guatemala. Det betyder også, at et besøg ved Tikalruinerne ved Flores er et must. Du skal derfor tidligt op i dag for at komme ud til ruinkomplekset, som befinder sig ude i den guatemalanske jungle. Fordelen ved en så tidlig tur er, at du samtidig får lov til at opleve junglen vågne op til dåd. Det betyder fuglesang og brøleabernes karakteristiske råben, alt imens du går blandt de prægtige mayaruiner, der er et levn fra en imponerende oldtidskultur. Nogle ruiner kan endda bestiges, men vær altid forsigtig - sikkerheden er ikke den samme som i Danmark. Turen inkluderer transport fra Flores og tilbage, engelsktalende guide, samt frokost. Drikkevarer skal selv medbringes. Efter dagsturens afslutning, er resten af dagen på egen hånd. (M)
11. dag: Flores til Belize og ”rastafari-øen" Caye Caulker
Det er på tide at sige 'på gensyn' til skønne Guatemala og sætte kursen mod et helt nyt land, nemlig Belize. Efter 11 dage fyldt med oplevelser, er det nok tiltrængt at slappe af og fordøje de mange indtryk du har fået på rejsen. Og det gøres da bedst på en dejlig lokal ø i Caribien. Derfor skal du i dag hele vejen fra Flores, via Belize City, til Caye Caulker, hvor du kan se frem til tre nætter på et hotel. Du hentes ved dit hotel i Flores og køres over grænsen til Belize til havnen i Belize City og videre til Caye Caulker med speedbåd. Efter ankomst er resten af dagen på egen hånd. (M)
12.-13. dag: Caye Caulker på egen hånd
Caye Caulker er en hyggelig ø med en lokal vibe med et stort udvalg af lokale spisesteder, og du fornemmer hurtigt øens afslappede rastafari-stemning. På Caye Caulker finder du flere små badestrande som er blevet lavet over de seneste år, idet øen oprindeligt ikke havde hvide badestrande, da korallerne omkring øen går helt op til strandbredden. Der findes desuden flere berømte dykkersites fra øen som tæller Blue hole, Half Moon Wall og mange flere. Havet omkring Caye Caulker er et stort farverigt akvarium som gør det til et oplagt sted at snorkle blandt eksotiske fisk, og måske ser du en havskildpadde hvis du er heldig. Dagene går med afslapning ved stranden, vandsportsaktiviteter og en lækker drink i hånden. Tiden her er helt på egen hånd, så du kan bruge den på lige dét, som du har allermest lyst til efter en begivenhedsrig rejse. (M)
14. dag: Fra Caye Caulker til Belize City og hjemrejse til Danmark
I dag siger du 'på gensyn' til Centralamerika og begiver dig tilbage til fastlandet og Belize City lufthavn, hvorfra du flyver tilbage til Danmark. (M)
15. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter en fantastisk rejse til Guatemala og Belize.

Overnatninger

3 overnatninger på hostal/posada i Antigua
3 overnatninger på hostal/posada ved Lago Atitlán
2 overnatninger på hostal/posada i Lanquin
2 overnatninger på hostal/posada i Flores
3 overnatninger på hostal på Caye Caulker, Belize

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, men du kan opleve at de inkluderede ture og transfers med collectivos vil være med andre, internationale rejsende.

Oktober - maj

Pakkeliste

 • Tøj til både varme og kølige dage
 • Badetøj og håndklæde
 • Solcreme
 • Vandresko/-støvler
 • Dagsrygsæk

Prisen er inklusiv

 • Flybillet, Danmark - Guatemala City // Belize City - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Guidet rundtur i Antigua, med engelsktalende guide
 • Kaffetur i Antigua, med engelsktalende guide
 • Halvdags bådtur på Lago Atitlán
 • Dagstur til Semuc Champey og Kanba hulerne, med engelsktalende guide
 • Solopgangstur til Tikal ruinerne, med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Oplevelser ikke nævnt i programmet
 • Transport ikke nævnt i programmet
 • Overnatninger ikke nævnt i programmet
 • Gebyr ved grænseovergang fra Guatemala til Belize
 • Færgebillet fra Belize City til Ambergris Caye og retur til Belize City Lufthavn
 • Drikkepenge - i Guatemala er det god skik at give drikkepenge til guiden efter endt tur

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top