Søg
Søg
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Guatemala
Tidlig morgen i Antigua, Guatemala
Lokale kvinder i Guatemala
Udsigt til vulkaner fra Antiguas gader
Lago Atitlan, Guatemala
Tag en dukkert i de naturlige pools ved Semuc Champey
Aftenhygge ved molen, Flores, Guatemala
Små huse ved bredden af Rio Dulce
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Guatemala
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Guatemala
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Guatemala
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Guatemala
Udsigtstårn ved Semuc Champey

Guatemalas højdepunkter

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 14.595,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 14 dage

På denne rejse til Guatemala vil du opleve landets absolutte highlights, lige fra Antiguas betagende charme og kaffaplantager, over vulkaner ved Atitlán søen, til de fascinerende Tikalruiner ved Flores. Der er indlagt rigeligt med tid til at få oplevelser på egen hånd, så du kan få lige præcis dén tur til Guatemala som du ønsker.

Denne rejse er en klassisk rundrejse i Guatemala. Og det er der selvfølgelig en grund til. På blot 14 dage vil du opleve betagende byer, udsigten til vulkaner, smukke søer, frodig jungle, grotter og naturlige kilder, mayaruiner, og ikke mindst en smilende og imødekommende, guatemalansk befolkning.

Din rejse starter med ankomst til Guatemala City, og herfra bliver du kørt direkte videre til Antigua, hvor du har tre overnatninger. Opholdet i Antigua byder på en guidet rundtur til de største seværdigheder i byen samt et besøg på en kaffeplantage, så du kan opleve hvordan ægte, guatemalanske kaffe. Resten af tiden er på egen hånd, så du i eget tempo kan opleve den charmerende by. Fra Antigua går turen mod vest, mod Atitlán søen, hvor de næste dage skal tilbringes. Her kan du tage på opdagelse rundt på søen til hyggelige landsbyer eller tage på vulkan-trek.
Efter nogle dejlige dage ved Atitlán, rejser du videre mod nord, op i højlandet, hvor du vil opleve et sceneskifte fra dybe søer og imponerende vulkaner, til den frodige jungle. Du overnatter i den lille, hyggelige by Lanquin, og herfra er der ikke langt til én af de største seværdigheder i området, nemlig Semuc Champey. Husk badetøjet, da det er oplagt at tage en dukkert i de naturlige pools der bugter sig ned gennem junglen.
Når man rejser i Guatemala, kan man desuden ikke komme udenom levnet fra mayaernes storhedstid, og netop dette vil du i særdeleshed komme til at opleve i næste by på ruten, Flores. Herfra er der arrangeret en tidlig morgentur ud til Tikalruinerne, der ligger inde i den guatemalanske jungle.
Sidste stop på rejsen bliver Rio Dulce, inden du bliver kørt tilbage til lufthavnen i Guatemala City. Dagene i Rio Dulce er på egen hånd og du kan enten tage på en flodtur eller tage et smut til den stille kystby Livingston. Fra Rio Dulce går turen tilbage til Guatemala City og herfra er der hjemrejse til Danmark, efter en dejlig rejse rundt i fantastiske Guatemala.

Sæson

Du kan besøge Guatemala hele året.
Oktober til maj er den tørre sæson.
Fra og med juni til og med september er der regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel. Forvent en køligere temperatur end normalt.

Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til stillehavskysten, den caribiske kyst, Den Mexicanske Golf og Yucatan halvøen.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Guatemala

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Denmark - ankomst Guatemala City/Antigua
I dag er der både afrejse fra Danmark og ankomst til Guatemala, da du flyver mod urets retning på vejen hertil. Forvent ankomst til Guatemala City sen eftermiddag/tidlig aften.
Efter ankomst vil du blive hentet i lufthavnen i Guatemala City, og kørt til smukke og betagende Antigua, der ligger en lille times kørsel væk. Her venter dig tre overnatninger på et centralt beliggende hotel eller posada, så du får den bedste start på din egen rejse rundt i fantastiske Guatemala.

Dagen i dag er på egen hånd, og du kan med fordel tage en gåtur rundt i byen og finde en hyggelig fortovscafé, hvor du kan indtage en lokal, organisk formiddagskaffe - Guatemala style. Ellers er der også mulighed for at besøge områderne udenfor byen, hvor du bl.a. finder Cerro de La Cruz - et enormt kors, der velsigner hele Antigua, og hvis beliggenhed byder på en fænomenal udsigt ud over byen og vulkanen Aqua i baggrunden. Turen hertil kan tages i taxi, eller du kan begive dig herop på gåben. (M)

2. dag: Guidet rundtur i Antigua
Du vågner op til din første, hele dag i Guatemala, og Antigua er måske en af de smukkeste kulisser du kan starte din rejse i. Her er en næsten eventyrlig stemning, med brostensbelagte gader og farverige huse. Byen er et must på enhver rejse til Guatemala og du vil også hurtigt opdage, at du langt fra er den eneste rejsende der har taget turen hertil. Men på trods af de mange besøgende, har Antigua formået at holde fast i den guatemalanske sjæl.
Din første dag byder på en guidet gåur til de største seværdigheder i denne smukke, charmerende by. Din engelsktalende guide vil bl.a. tage dig forbi Plaza Central, La Merced og La Catedral. Entré til de to sidstnævnte er inkluderet i turen - resten betales lokalt. Resten af dagen er på egen hånd. (M)

3. dag: Besøg på kaffeplantage
Guatemala er kendt for sin lækre kaffe og i dag vil du opleve hvordan den bliver til, på en tur til en kaffeplantage i nærheden af Antigua. Du vil være ledsaget af en engelsktalende guide.
Det guatemalanske højland lægger jord til noget af verdens bedste kaffe og stedet er et lille kaffekooperativ, hvor flere farmere arbejder sammen om at producere den organiske kaffe. Du er tilbage i løbet af eftermiddagen på dit hotel og resten af dagen har du på egen hånd i Antigua. (M)

4. dag: Antigua til Lago Atitlán
I en collectivo (turistbus) køres du i dag de små 3 timer fra Antigua til Panajachel, ved søen Atitlán. Området her er kendt for sin magiske stemning og tiltrækning - ikke mindst pga. den vilde udsigt til vulkaner i stort set alle retninger. Du ankommer til dit hotel sent på eftermiddagen, og resten af dagen/aftenen er på egen hånd. (M)

5-6. dag: Lago Atitlán på egen hånd
Dagene er til egen disposition. Tag en kajaktur på søen, hop på en mountainbike, sejl til San Pedro La Laguna, eller, hvis du rammer de rigtige dage, hop på en bus til Chichicastenango, og besøg det største marked i Latinamerika, der er åbent torsdage og søndage. (M)

7. dag: Lago Atitlán til Lanquin
Du siger 'på gensyn' til Atitlán og hopper på en collectivo, der venter på at bringe dig fra 'Pana' til Lanquin i det nordlige Guatemala. Det er en længere tur på små 7 timer, så husk at købe lidt snacks og drikkevarer til vejen. Ved ankomst til Lanquin indlogeres du på dit hotel, og resten af dagen/aftenen er på egen hånd. (M)

8. dag: Dagstur til Kanba hulerne og Semuc Champey
Den smukke og rå natur udgør en stor del af enhver rejse til Guatemala, og denne rejse er ingen undtagelse. Dagen i dag byder på en dagstur til Kanba hulerne, som er fyldt med spektakulære, endeløse limstensformationer, og et alter fra mayatiden, som indianerne brugte til ofringer. Kanba er endnu ikke udforsket til fulde, så man kender faktisk ikke til omfanget eller dybden af hulerne endnu. Bagefter kan du køle af ved Semuc Champey - en 300 meter lang, naturlig limstensbro, i forskellige niveauer, midt i den frodige, guatemalanske jungle. Her kan du bade i de naturlige pools, der forsynes med lækkert, klart vand fra bjergene.
Efter dagsturens afslutning er resten af dagen på egen hånd. (M)

9. dag: Lanquin til Flores
Du begiver dig i dag længere mod nord, til Flores - en lille by, på en ø, midt i en sø. Byen er lille og fredelig og rummer masser af charme, og desuden finder du her et godt udbud af restauranter. Turen til Flores tager 5-6 timer og resten af dagen/aftenen er på egen hånd. (M)

10. dag: Guidet tur til Tikalruinerne
Du kan ikke rigtig komme udenom mayakulturen når du besøger Guatemala. Det betyder også, at et besøg ved Tikal ruinerne ved Flores er et must.
Du skal derfor tidligt op i dag, for at komme ud til ruinkomplekset, som befinder sig ude i den guatemalanske jungle. Fordelen ved en så tidlig tur er, at du samtidig får lov til at opleve junglen vågne op til dåd. Det betyder fuglesang og brøleabernes karakteristiske råben, alt imens du går blandt de prægtige mayaruiner, der er et levn fra en imponerende oldtidskultur. Nogle ruiner kan endda bestiges, men vær altid forsigtig - sikkerheden er ikke den samme som i Danmark. Turen inkluderer transport fra Flores og tilbage, engelsktalende guide, samt frokost. Entré til Tikal betaler du selv og drikkevarer skal selv medbringes.
Efter dagsturens afslutning, er resten af dagen på egen hånd. (M)

11. dag: Flores til Rio Dulce
Fra én jungleoplevelse til en anden. Turen går i dag til Rio Dulce, som er en flod, der forbinder den største indlandssø i Guatemala med det caribiske hav. Floden bugter sig igennem frodig jungle og fungerer som en vigtig transportåre for de lokale der lever her. (M)

12. dag: Rio Dulce på egen hånd
Din sidste, hele dag i Guatemala kan du bruge på at slappe af på dit hotel eller tage en tur langs floden, ned til den stille kystby Livingston. Her finder du hyggelig stemning og gode strande og det er muligt at opleve den farverige Garifuna kultur, som er udbredt i dette område. (M)

13. dag: Rio Dulce til Guatemala City og hjemrejse
I dag siger du på gensyn til Rio Dulce og begiver dig tilbage til Guatemala City lufthavn, hvorfra du flyver tilbage til Danmark. (M)

14. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter en skøn rejse til Guatemala.

Overnatning:
12 overnatninger på posada eller hotel

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Dette er blot et forslag, og turen kan tilrettelægges præcis som du ønsker. Ønsker du at forlænge rejsen er dette naturligvis også muligt.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag. Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse til Guatemala præcis som du ønsker det, og vores rejsekonsulenter sidder klar til at opfylde dine drømme.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 14.595,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Denne rejse er en individuel rejse, men du kan opleve, at de inkluderede ture og transfers med collectivos vil være med andre, internationale rejsende.

Prisen er inklusiv

 • Flybillet, Danmark - Guatemala City t/r
 • Overnatninger ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Guidede ture ifølge program
 • Entré til katedralen i Antigua, kaffeplantage, Semuc Champey og Kanba hulen.

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Oplevelser ikke nævnt i programmet
 • Anden transport end nævnt i programmet
 • Andre overnatninger end nævnt i programmet
 • Entré til Tikal ruinerne (ca. 20 USD)
 • Drikkepenge til guide og chauffør efter endt dagstur.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: