KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Lad sommersolen varme dig op i en park eller søg ly for forårets og efterårets lunefulde vejr på en overdækket kanalrundfart eller en af de utallige hyggelige cafeer. Amsterdams frisindede kultur i red-light-distrikt og med hash-legalisering på de såkaldte coffeeshops lever side om side med finkulturen på de mange museer. Amsterdam er for alle.

Museer
Amsterdam er kendt for sine talrige, spændende museer. Her er moderne kunst på Stedelijk Museum, samt verdenskendte kunstsamlinger med blandt andre den nederlandske Rembrandt på Rijksmuseum. Hvis du ikke kan få nok, huser Amsterdam Rembrandt-museet og den omfattende samling af Vincent van Gogh-malerier og -tegninger på Van Gogh-museet. Men Amsterdam byder også på andet end kunsthistorie blandt andet i Anne Franks hus. Her gemte den unge, jødiske pige Anne Frank sig under nazismens invasion af Holland, og i dag er huset et velbesøgte museum, som fortæller en gruopvækkende krigshistorie.

Dam-pladsen
Midt i Amsterdams hjerte ligger Dam-pladsen med en spændende historie på flere hundrede år. Her ligger det fortryllende kongeslot Koninklijk Paleis van Amsterdam, og overfor tårner et smukt nationalmonument til minde om de døde i anden verdenskrig sig op. I dag er pladsen hele Amsterdams samlingspunkt på mærkedage.

Tilnavn: Nordens Venedig

Indbyggere: 860.000

Areal: 219 km²

Klima: Tempereret kystklima

Highlights: Kanalrundfart, Rijksmuseum, Rembrandt-museum, Van Gogh-museum, Dam-pladsen

Amsterdams kanaler med farverige gamle huse
Amsterdam Rijksmuseum, HollandAmsterdam, HollandAmsterdam skyline med kanaler i forgrundenCykler på en bro ved kanalerne i Amsterdam, Holland
Til top