Søg
Søg
Safdarjungs mausoleum i Delhi, Indien

Information og fakta om Indien

Indien er kaotisk og eventyrligt, uoverskueligt og nærværende - et bombardement af sanseindtryk, som næsten kræver overnaturlige evner for at få det hele med. Ud og ind mellem hinanden vrimler kvinder i farvestrålende sarier, mænd med turbaner, dyttende biler, grønne autorickshaws, slidte cykeltaxier, æsler, kameler og hellige køer.

Fakta

Hovedstad: New Delhi
Sprog: 18 officielle sprog. Hindi og engelsk er de mest anvendte.
Klima: Tropisk til tempereret
Valuta: Indiske rupees
Religion: Hinduister, muslimer, kristne, sikhister, buddhister m.fl.
Usminkede Delhi og storslåede Taj Mahal
Drik en kop sød chai ved en gadehandler i Delhi, eller gå i biografen og se en Bollywood-film i Mumbai. Indien byder også på storbyliv - på den meget indiske måde - men storbyer, det er der i hvert fald! Landet har over én milliard indbyggere, og i byerne ser man tydeligt, at Indien er et kontrasternes land. Her bor nogle af verdens rigeste mennesker - og mange af verdens fattigste. En rejse til Indien er et usminket indblik i en helt anden verden. - Og så må man for alle hindu-guders skyld ikke gå glip af verdensvidunderet, det mægtige Taj Mahal.

Sandede, frodige, sneklædte Indien
Indiens natur er mindst ligeså afvekslende og spændende som kulturen. Her er både sandede ørkener, frodige skove, hvide sandstrande og sneklædte bjergtinder. Er man til trekking, klatring eller rafting, bør man sætte kursen nordpå til Indisk Himalaya, der med sit udfordrende terræn kan få pulsen op hos de fleste. Skal pulsen ned, kan man i stedet tage sydpå til Goa, der med sine smukke strande og en rest af hippiestemning er garant for en afslappet badeferie.
Indien har også et rigt dyreliv, som man for eksempel kan udforske i tigerparkerne Bandhavgarh eller Corbett.

På eventyr i Rajasthan
I Rajasthan-provinsen bliver 1001 Nats Eventyr til virkelighed, når man ser kvinder med gyldne næseringe og flagrende slør, og imponerende paladser med høje tårne og buttede kupler. Oplev blandt andet romantiske udsigter over den blå by, Jodhpur, eller den lyserøde Jaipur. Tag en pause fra det støjende byliv og nyd en kamelsafari i den fredfyldte ørken. Gå på opdagelse i de mange forte og paladser, eller på indkøb på bugnende markeder. Eller mærk det krible i fødderne af spænding, når man med bare tæer træder ind i det hellige rottetempel Karni Mata.

Praktiske informationer om at rejse i Indien


Klima og bedste rejsetidspunkt
Du kan rejse i Indien året rundt, men klimaet veksler meget fra Himalaya i nord til Thiruvananthapuram (også kendt som Trivandrum) i syd. April og maj er generelt de varmeste måneder, og i de nordlige provinser omkring Delhi kan temperaturen komme helt op over 45 grader.
Regntiden rammer det sydvestlige Indien i maj og dækker de følgende måneder store dele af landet - dog ikke Rajasthan-ørkenen og provinserne helt i nord. Indtil monsunregnen hører op i begyndelsen af oktober, regner det kraftigt et par timer om dagen. Vil du trekke i Himalaya-bjergene i nord, er de bedste måneder i sommerferien fra juni til august.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Indien er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Indien kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Penge
Medbring Visakort og en reservebeholdning af USD i kontanter. Der er i løbet af de seneste fem år kommet rigtig mange ATM’er (kontantautomater) i landets større byer, så det er ikke længere nødvendigt at medbringe rejsechecks.

Visumforhold
OBS! Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Danske statsborgere, der ønsker at rejse til Indien SKAL have visum på forhånd – det kan ikke fås ved ankomst. Den indiske ambassade i København udsteder turistvisum med seks måneders gyldighed - vel at mærke seks måneder fra den dag det udstedes, og ikke fra den dag man ankommer til Indien. Visumet kan søges med single, double eller multiple entry - afhængigt af om du ønsker at drage ind og ud af Indien flere gange på samme rejse.

Bemærk, at alle børn uanset alder SKAL have eget pas ved indrejse til Indien.
Se flere oplysninger på www.visumformular.dk og visum til Indien

Transport
Rickshaws:
I byerne er den billigste transportform rickshaws (cykeltaxier) eller autorickshaws. Aftal prisen på forhånd; normalt mellem en tredjedel og halvdelen af, hvad rickshawwallaen forlanger.

Tog:
På lange stræk kan det anbefales at tage toget fremfor bussen. Det bevæger sig roligere, har fine sovepladser og giver én bedre mulighed for at strække sig. Indien har iøvrigt verdens største jernbanenet; det er 60.000 kilometer langt og transporterer 11 millioner passagerer dagligt.
Post- og eksprestogene er hurtigst, fordi de ikke stopper ved hver en lille flække. På de fleste eksprestoge findes fem klasser, samt sovevogn. Sleeper (sovevogn) er normalt at fortrække, specielt på de lange stræk. Undgå den nederste køje, hvor kupéens passagerer sidder i dagtimerne.
Generelt er det billigt at tage toget, og så er det her, at man for alvor møder indere på hjemmebane - man har ikke været i Indien, hvis ikke man har været ude at køre i tog. På nogle strækninger kan det være svært at få plads, så køb helst billetten et par dage i forvejen.

Bus:
På de korte stræk er busserne oftest en mere fleksibel løsning, fordi de som regel har flere afgange og på mange strækninger, specielt i bjergene, er der ingen jernbanenet. Lokalbusserne giver et fint billede af Indien og den indiske kolorit, men kan være en både opslidende og nervepirrende kulturformidler. På de bedre ekspresbusser, skal man til gengæld regne med at blive holdt aldeles vågen af de luksuriøse video- og musikanlæg, som mange af busserne er udstyret med.

Fly:
Indien er så stort, at det kan være nødvendigt at flyve, hvis man skal nå vidt omkring på kort tid. Indenrigs flybilletter i Indien kan købes gennem Jysk Rejsebureau.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.india-tourism.com – det indiske turistråds hjemmeside med opdaterede rejseinformationer og nyheder.
www.indianrail.gov.in - Indian Railways officielle hjemmeside, hvor du kan finde aktuelle togtider og priser for afgange over hele Indien.

Gratis rejseforedrag

Indien: 27-03-2018 18:00:00 : 10800
Aarhus
27. marts 2018 kl. 18:00

Indien

Indien: 19-04-2018 18:00:00 : 10801
Aarhus
19. april 2018 kl. 18:00

Indien

Indien: 22-05-2018 18:00:00 : 10802
Aarhus
22. maj 2018 kl. 18:00

Indien

Se mere her

Servicecenter

Indien, Delhi Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter Delhi, Indien

Servicecenter

Sydindien Få hjælp og service til rejsen
Servicecenter, Sydindien
Til top
Find os på: