14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 6.795,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag på backpackerrejse rundt på Island i egen bil. Du har to overnatninger i Reykjavik, kan du sætte kursen, som det passer jer de næste to uger. Rundt på Island finder du et hav af kultur-, natur- og adventureoplevelser. Det er muligt, at tage telt og campere undervejs, eller booke overnatninger på hostels og hyggelig b&b, mens du rejser i landet.

Savner du inspiration, eller råd til rejs-selv-ruter, overnatninger, m.m. til din rejse i Island, så tag kontakt til en af vores rejsekonsulenter med ekspertise i Island.

Få information og fakta om Island her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Island her

Bedste rejseperiode

Det er muligt at rejse til Island hele året rundt. Takket være Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima med kølige somre og forholdsvis milde vintre. Om sommeren ligger gennemsnitstemperaturen på 12-20°C. I denne periode er dagene lange, og i juni og juli måned går solen stort set aldrig ned. I januar ligger gennemsnittemperaturen på -1°C, og her er det muligt at opleve nordlyset danse på nattehimlen.

Vejret på Island er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Island er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Island
Afgang fra Danmark mod Island med ankomst samme dag. Efter ankomst i lufthavnen afhenter du din lejebil og kører til dit hostel centralt i Reykjavik. Her har du to dage på egen hånd.
2. dag: På opdagelse i Reykjavik
Reykjavik omtales som en af Europas hotteste byer og byder på et rigt kulturliv, masser af koncerter, gode restauranter og et livligt natteliv. Det er nemt at udforske byen og dens seværdigheder til fods eller på cykel.
3-13. dag: Billeje, på egen hånd
I dag fortsætter din rejse rundt på Island. Du har egen lejebil i hele perioden, så der er rig mulighed for at opleve det varriede landsskab og den mangfoldige kultur. Island byder også på et væld af fantastiske oplevelser: rid på islandske heste, dyk eller snorkel mellem to kontinentalplader, tag på opdagelse i gletsjerhuler, hvalsafari, nyd en svømmetur i Blue Lagoon, kør på snescooter eller tag på trekking i den vilde natur. Nedenfor kan du kan læse mere om Island og dets syv regioner, som hver især byder på unikke attraktioner og storslåede naturoplevelser:
 • Reykjanes: halvøen er et geotermisk vidunder, som du får helt ind under huden i Blue Lagoon. I området finder du masser af fyrtårne, enorme lavamarker og Keflavík International Airport.
 • Østisland: I Østisland finder du alt fra imponerende fjorde til indbydende fiskelandsbyer, frugtbare dale, storslåede bjerge og Europas største gletsjer Vatnajökull.
 • Sydisland: Regionen byder på en utrolig varieret natur med alt fra gletsjere, gejsere, vandfald, vulkaner, lava-strande og meget mere. Området er et must-do for alle rejsende, da du virkelig oplever kontrasterne i Islands ekstreme natur. Det er også her, du tydeligt kan se grænsen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader.
 • Det centrale højland: området er en utæmmet blanding af stenede ørkener, vulkaner, dale, varme kilder, forrevne bjergtinder og iskapper. Det er muligt at rejse af bjergvejene Kjölur og Sprengisandur i sommerperioden til fods eller med 4wd.
 • Nordisland: I denne region er der storslåede fjelde, fjorde, vådområder og hyggelige landsbyer. Nordisland huser Islands anden største by, Akureyri, som er placeret ved Islands største fjord Eyjafjörður. Universitetsbyen Akureyri er rig på kultur og historie og har en charmerende bymidte med træhuse fra det 19. århundrede.
 • Vestisland: Regionen byder på alt, hvad Island kan tilbyde af slumrende vulkaner, majestætiske vandfald, fjorde, dale, kratere, gletsjere og et rigt dyreliv.
 • Vestfjordene: I denne isolerede del af Island hersker den rå natur og det uspolerede vildnis. Her er et imponerende dyreliv med masser af havfugle og polarræve. I de stejle fjelde kan du opleve små fiskerbygder.
Savner du inspiration og gode rejsefifs, så tag kontakt til en rejsekonsulent.
14. dag: Afrejse fra Keflavik
Bilen afleveres i lufthavnen, hvorefter turen går hjemad til Danmark, hvor du ankommer samme dag.

Overnatninger

2 overnatninger på hostel i Reykjavik.

Det er muligt at opgradere overnatningerne i Reykjavik til hoteller eller b&b.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

April - oktober

Pakkeliste

 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regnjakke eller skaljakke
 • Vandresko
 • Badetøj og håndklæde
 • Evt. vejkort
 • Evt. guidebog
 • Evt. telt, liggeunderland og trangia
 • Internationalt kørekort
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Keflavik t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • 14 dages billeje inkl. ungdomstillæg (fra 20 år), fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Entré til attraktioner/nationalparker
 • Parkeringsafgifter

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top