Hvor end du går, kan du mærke renæssancens vingesus. Her er livlige markeder og autentisk, italiensk charme. Nyd din morgenkaffe på en fortovscafé i forårssolen eller drik toscansk rødvin på romantisk restaurant en lun sommeraften. Shop efterårets tendenser i de moderigtige butikker eller tag på kulturel vinterferie med besøg i de utallige museer.

Ponte Vecchio
Ponte Vecchio betyder ’gamle bro’, men broen er mere end bare gammel. Den er ikonisk for Firenze. Der er bygget flere butikker henover broen, hvorfra der sælges smykker, souvenirers og kunst. De mange handlende og fotograferende turister gør, at Ponte Vecchio ikke er den nemmeste måde at krydse floden Arno, men helt sikkert den mest spændende.

Museer
Firenze er kendt for sine talrige museer, og det er der god grund til. Blandt de mest velbesøgte er Galleria degli Uffizi (på dansk kendt som uffizierne) med sin prægtige, verdenskendte kunstsamling og lange forhistorie. Forhistorie har også kunstsamlingen på det kæmpemæssige renæssancepalads Palazzo Pitti, og på Galleria della Accademia kan du se Michelangelos David-statue med dine egne øjne.

Kirker
Den smukke arkitektur skyder op overalt i Firenze. Og en del af den skyldes kirkerne. Besøg den henrivende domkirke Cattedrale di Santa Maria del Fiore eller smukke basilika Santa Corce. På et af Firenzes højeste punkter ligger basilikaen San Miniato al Monte i naturskønne omgivelser.

Tilnavn: Liljernes by, Toscanas juvel

Indbyggere: 380.000

Areal: 100 km²

Klima: Subtropisk

Highlights: Ponte Vecchio, Galleria degli Uffizi, Palazzo Pitti, Galleria della Accademia, Cattedrale di Santa Maria del Fiore og San Miniato al Monte.
Ponte Vecchio – Den gamle Bro i Firenze, Italien
Det oser af stemning i de gamle gader, Firenze, ItalienMichelangelo's David og Duomo Katedral, Firenze, Italien
Til top