Kaffen er brygget på italiensk manér og duften smelter sammen med den rene bjergluft. Italiens største sø er det rene ferieparadis, og den rolige stemning smitter af på alle søens gæster. Plask rundt i det lune vand dagen lang, kun afbrudt af en gåtur til den nærmeste isbutik, hvor den italienske gelato aldrig skuffer. Om aftenen lyser de små byer op i mørket og byder indenfor på hyggelige restauranter og pizzeriaer. Tag en dag på vandet med de mange sejlbåde eller kør ud til de romantiske vingårde i det idylliske vinmarkslandskab.

Gammel arkitektur på Sirmione
Kystbyen Sirmione er fantastisk! Byens historiske centrum ligger på den smalle Sirmio-halvø pakket ind i Gardasøens azurblå vand. Allerede ved indgangen til den gamle bydel tårner den meget velbevarede fæstning Castello Scaligero sig op og ligner noget, som er taget ud af et eventyr. For enden af halvøen ligger de fascinerende ruiner af en romersk villa, Grotte di Catullo, som til alle tider er et besøg værd.

Monte Baldo
Tag en svævebane til bjerget Monte Baldo 1700 meter over havniveau. Her er udsigten over Italiens største sø fortryllende, bjergluften er ren, og der er rig mulighed for vandring i det grønne landskab. Svævebanen går fra den hyggelige by Malcesine, som du bestemt ikke skal være ked af at komme forbi. Malcesine har en rig historie især omkring deres smukke slot, der, ligesom slottet i Sirmione, hedder Castello Scaligero.

Isola del Garda
Som taget fra et postkort ligger den billedskønne Isola del Garda ud for Gardasøens vestkyst. Den grønne ø er Gardasøens største og gemmer på en lang, spændende historie fra Romerriget til en lang periode med pirateri. I dag er Isola del Garda privatejet af familien Cavazza, som byder gæster på rundture på både øen og i øens prægtige kendetegn, den historiske Villa Borghese-Cavazza.

Klima: Tempereret

Highlights: Sirmiones historiske centrum, Monte Baldo, Isola del Garda
Gardasøen
Til top