KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Byen bryster sig af at være pizzaens hjemsted og byder på kulinariske oplevelser på hyggelige fortovscafeer og romantiske restauranter med lokale vine. Du mærker italiensk storbyliv på autentisk vis, da Napolis osende scootere og højtråbende indbyggere ikke lader sig forstyrre af turister. Og så er her tilmed masser af smuk, gammel arkitektur og arkæologi.

Byens historiske centrum og Castel Nuovo
Napolis historiske centrum er fyldt med smukke monumenter, som hver især fortæller om de kolonimagter, der fandtes i antikkens Europa. Disse historiefortællende monumenter har placeret Napoli på UNESCOs Verdensarvsliste. Her skyder den kæmpemæssige middelalderborg Castel Nuovo også op, omringet af smukt anlagte haver og med udsigt over vandet. I Castel Nuovo har der boet konger og dronninger i flere hundrede år, men i dag er borgen et kunstmuseum.

Det Arkæologiske Museum
Italiens nationale arkæologiske museum ligger i Napoli, og byder på en imponerende samling af levn fra Romerriget, Pompeji og renæssancen.

Teatro di San Carlo
Teatro di San Carlo er verdens ældste aktive opera og en af Napolis stoltheder. Bag en beskeden facade byder bygningen på et fortryllende indre med overflod af rødt fløjl, imponerende detaljer, et smukt loftsmaleri og naturligvis store operaoplevelser.

Tilnavn: Pizzaens hjemby

Indbyggere: 972.000

Areal: 119 km²

Klima: Subtropisk middelhavsklima

Highlights: Det historiske centrum, Castel Nuovo, Det Nationale Arkæologiske Museum og Teatro di San Carlo.
Napoli, Italien
Til top