Imellem de mange historiske oplevelser byder Rom på autentisk og afhængighedsskabende italiensk mad og drikke på restauranter med facader klædt i vinranker. Focaccia, caprese, spaghetti carbonara og så tiramisu med caffe macchiato til at slutte af. Rom tager sig godt ud på alle årstider med en varm sommer, lunt efterår, mild vinter og et solrigt forår.

Colosseum og Trevi-fontænen og de andre attraktioner
Rom byder på en overflod af verdenskendte, historiske attraktioner. Amfiteateret Colosseum står stolt på trods af forvitring og fortæller historier om antikkens Rom og gladiatorkampe. Det samme gør den kæmpestore plads Forum Romanum, som var en central plads i antikkens Rom, og i dag er plastret til med arkæologiske fund som templer, smukke søjler og en stor triumfbue. Det storslåede springvand og klassiske postkortmotiv Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe er også på listen over attraktioner, du er nødt til at se.

Vatikanet
Verdens mindste land ligger i midten af Rom. Det er den uafhængige stat Vatikanet, som er den katolske kirkes pavesæde. Det er muligt at komme hertil som turist, hvis du vil opleve Peterskirken og Peterspladsen optil.

Trastevere
Lige syd for Vatikanet ligger den hyggelige bydel Trastevere. Blomsterkasser hænger fra vinduerne og skygger over de smalle, brostensbelagte gader. Her er en fed stemning, som du ikke må gå glip af på din tur til Rom. Besøg de boheme-prægede butikker og cafeer, og bliv endelig ude efter mørkets frembrud, hvor nattelivet blusser op på Trasteveres mange barer.

Villa Borghese
Den store park Villa Borghese er fantastisk! Som var du trådt ind i et eventyr omsluttes du af rindende fontæner, smukke skulpturer og subtropiske planter. Parken er stor nok til at indeholde både et rytterstadion, en lille sø og kunstmuseet, Galleria Borghese. Endnu større er parken Villa Doria Pamphili, som pletvist er smukt anlagt med små stier og fontæner, og ellers bare byder på rigeligt med tumleplads i den trænge storby.

Tilnavn: Den evige stad

Indbyggere: 2.870.000

Areal: 1.290 km²

Klima: Subtropisk middelhavsklima

Highlights: Colosseum, Forum Romanum, Trevi-fontænen, Den Spanske Trappe, Vatikanet, Trastevere, Villa Borghese og Villa Doria Pamphili

Rom
Marked i Rom, ItialienSkt. Peters Plads i Rom, ItalienRestaurant, Rom, ItalienColosseum i Rom, Italien
Til top