Tag en pause fra Torinos tøjbutikker på de eksklusive cafeer ved byens gamle arkader, hvor de byder på traditionel, italiensk kaffe. Eller tag på fodboldferie og oplev Torino F.C. eller det verdenskendte hold Juventus F.C. Her er noget for enhver, og Torinos tempererede klima gør byen til en oplagt feriedestination hele året.

Kirker og kongeslottet
Duomo di Torino er Torinos katedral, som mest af alt er kendt for at opbevare det sagnomspundne Jesu ligklæde. Ligklædet gemmes i Cappella della Sacra Sindone (Det hellige klædes kapel) og vises kun frem ved særlige anledninger. Kapellet er koblet til Torinos smukke, gamle kongeslot. Mange medlemmer af kongefamilien, som boede på slottet, er begravet med Superga-basilikaen. Denne basilika ligger hævet over byen på Supergabjerget med en fantastisk udsigt over travle Torino. Bag basilikaen vidner et mindesmærke om et tragisk flystyrt, hvor hele det daværende fodboldhold Torino F.C. omkom lige ved denne kirke i 1949.

Fodbold
Torino har en stolt fodboldtradition, som giver genlyd i alle byens gader. Her er italiensk gelato og sprøde pizzaer opkaldt efter de lokale klubbers helte. Hvad end man holder med Torino F.C. eller Juventus F.C. byder Torino på hjemmebanekampe på henholdsvis Stadio Olimpico Grande Torino eller Juventus Stadium.

Tilnavn: Italiens Detroit

Indbyggere: 882.000

Areal: 132 km²

Klima: Tempereret

Highlights: Arkaderne, Duomo di Torino, Kongeslottet, Supergabjerget
Torinos kongelige palads
Udsigt over TorinoRiver Po og broen Isabella i Torino
Til top