KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
10 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 9.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen tager sit udgangspunkt i Firenze, hvor du har et par dage til at opleve den smukke og UNESCO bevarede bymidte. Fra storbyen tager du toget ud til den lille landsby San Miniato, som vil fungere som dit udgangspunkt for de næste dages vandretur.

Vandrerejsen forløber på nogle af de mest smukke og klassiske dele af "Via Francigena" - den klassiske italienske pilgrimsvandring mod Rom. Undervejs overnatter du på enkle men komfortable hoteller.

Du skal vandre i en uge gennem hjertet af Toscana over bølgende bakker og smukke skove. Du vil opholde dig i de smukke landsbyer undervejs - inklusiv San Gimignano, som er virkelig betagende med sine middelalderlige tårne. Vandreturen ender i den storslåede Siena, som er gennemsyret af kunst, historie, kultur og gastronomi.

Via Francigena er navnet på pilgrimsruten mellem Frankrig og Rom, hvorfra man derefter gik videre til det hellige land - den bibelske betegnelse for Palæstina.

Du går i gennemsnit 17 kilometer om dagen. Den længste vandretur er 24 kilometer og den korteste 13 kilometer. Overfladen skifter mellem sand, grus, asfalt og brosten. Der er både op- og nedstigninger undervejs. Overordnet set betegnes dette som en let til moderat vandretur.

Allerede før afrejse vil du modtage en online guidebog og rutevejledning, der kan downloades til din telefon. Her vil være interaktive kort, der viser dig detaljerne for dagens vandrerute samt information om hver enkelt vandredag med for eksempel antal kilometer, estimeret vandretid, lidt info om det, du ser på ruten, med mere.

Få information og fakta om Italien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Italien her

Bedste rejseperiode

Klimaet i Toscana er generelt mildt, men med visse forskelle afhængigt af geografi og topografi. Kyst og dale har tendens til at have varmere somre end bakker og bjerge, selvom kysten drager fordel af brisen fra havet. Hovedbyen Firenze oplever generelt godt vejr med relativt milde vintre og varme, solrige somre.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Toscana er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Toscana kan være omskifteligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Firenze, hvor du ankommer senere samme dag. Ved ankomst til Firenze tager du den korte taxatur til dit hotel, der ligger centralt i den gamle bydel
2. dag: På egen hånd i Firenze
Renæssancebyen Firenze er et sandt overflødighedshorn af kultur, arkitektur og gastronomi - og byen gemmer på oplevelser for alle aldre. Floden Arno snor sig gennem den historiske bymidte. Ponte Vecchio-broen balancerer på forunderlig vis over floden. Det er et særligt syn, hvordan de mange små butikker udgør den gamle bro. Hele Firenzes bymidte er fyldt med smukke, historiske bygninger. Faktisk er hele byens centrum UNESCO-bevaret, og på din færden gennem Firenzes smalle gader, føles det som at være taget tilbage i tiden. Santa Maria del Fiore-Katedralen er byens vartegn. Kirkens smukke kuppel var engang verdens største. Med en reservation kan du klatre ad de stejle trapper op til kuppeltaget. Herfra har du udsigt over alle byens tage. Gå på opdagelse i Uffizi-gallerierne, der huser nogle af verdens mest kendte kunstværker (husk at få din rejsekonsulent til at booke billetter på forhånd). Er du ikke til museer, så kan det anbefales at tage nogle frisksmurte panini med i Firenzes smukke Boboli Park. Firenze er fyldt med gode madoplevelser. Overalt i byen finder du små trattoria’er og ikke mindst madmarkedet Mercato Centrale. Her vil du finde grønthandlere med frisk frugt, boder med hjemmelavet pasta og slagterbutikker med lufttørrede skinker hængende fra loftet. Til frokost kan du følge Italienerne til gaden Via dei Neri. Her finder du de mest fantastiske panini, men forvent at stå i kø – italienerne venter gerne længe på god kvalitet. (M)
3. dag: Fra Firenze til San Miniato
Efter nogle spændende dage i Firenze hopper du på toget til den langt mindre by San Miniato. Togturen tager cirka 1 time. Den lille by ligger smukt placeret over det toscanske grønne landskab, og har historisk betydning med sin strategiske placering på toppen af bakkerne. For din tur fungerer San Miniato mest af alt som startpunktet for din trekkingtur. Du indlogeres på et lokalt hotel, hvorfra du selv kan gå på opdagelse i den gamle stad. (M)
4. dag: Vandring fra San Miniato til Gambassi Terme
Dagens vandretur er faktisk en af ​​de længere under rejsen. Du går i dag 24 kilometer på en del af ruten, der anses for at være usædvanlig og særligt smuk. Du vandrer langs stier flankeret af egetræer, olivenlunde og vinmarker. For det meste vandrer du væk fra større veje og gennem det klassiske toscanske landskab med sine bølgende bakker og smuk panoramaudsigt. Du passerer Chianni, hvor du kan stoppe og se den smukke, lille kirke. For at nå Gambassi Terme går du til slut op ad en bakke - og efter ankomst og indkvartering kan vi anbefale, at du besøger et af ​​byens kurbade og varme kilder. (M) Anslået vandretid: 6 timer, 24 kilometer
5. dag: Vandring fra Gambassi Terme til San Gimignano
Dagens vandring er relativt let, så det er muligt at starte vandringen lidt senere, og benytte formiddagen til at gå til San Gambassini Thermal Spa for at svømme i varmt kildevand med mange positive egenskaber. Derefter går du de 14 kilometer til San Gimignano på 3-4 timer, og ankommer i god tid til at udforske denne hyggelige og yderst maleriske lille by. Omgivet af en bymur fra det 13. århundrede og en piazza med middelalderlige huse, er dette indbegrebet af toscansk idyl. Inde i kirken fra det 12. århundrede finder du freskaer fra Ghirlandaio. Brug eftermiddagen og aftenen til at slentre rundt og bare nyde dette 'rigtige' Italien. (M) Anslået vandretid: 4 timer, 14 kilometer
6. dag: Vandring fra San Gimignano til Colle di Val d’Elsa
Efter morgenmad vandrer du mod Colle di Val d'Elsa - vejen passerer adskillige små landsbyer, inden du går ind i Colle di Val d'Elsa, som er en lidt større by beliggende ved floden Elsa. Byen er opdelt i to dele med et moderne distrikt ved floden og middelalderlige kvarterer i den øverste del af byen. Heroppe nydes det toscanske landskab i al sin pragt og den lille kirke heroppe er også et besøg værd. (M) Anslået vandretid: 4 timer, 13 kilometer
7. dag: Vandring fra Colle di Val d’Elsa til Monteriggioni
Dagens vandretur er igen igennem underskønne landskaber. Du vandrer på landeveje, passerer adskillige små kirker og ankommer derefter til den murede, middelalderlige by Monteriggioni, der sidder på en bakke mellem vinmarker og frugtplantager. (M) Anslået vandretid: 4 timer, 14 kilometer ​
8. dag: Vandring fra Monteriggioni til Siena
Du snører skoene og gør dig parat til rejsens sidste vandredag og etape, som går mod Siena - en by gennemsyret af kunst, kultur og gastronomi. I dag går du 21 kilometer, mange på de "hvide veje", som Toscana er kendt for, og som fik deres navn, fordi jorden og gruset er blandet med hvid kalksten. Vejene svinger stadig mellem vinmarker og olivenlunde. Du ankommer til Siena gennem "Porta Camelia" og har derefter resten af ​​dagen til at udforske denne vidunderlige by i dybden. (M) Anslået vandretid: 6 timer, 21 kilometer ​
9. dag: Oplev Siena på egen hånd
Du har hele dagen til at opleve Siena på egen hånd. Gå ikke glip af et besøg på Piazza del Campo, katedralen og Santa Maria della Scala - alt sammen historisk vigtige stop for en pilgrim på tur. Siena har noget for alles smag; Naturligvis er kultur og historie en stor del af attraktionerne, men Siena er også kendt for sin gastronomi med caféer, gelateriaer og restauranter. Har du stadig overskud i benene, så kan du tage på vandreture både i og omkring Siena for at få mere udsigt over landskabet og omgivelserne. (M) ​
10. dag: Hjemrejse til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Toscana for denne gang. Du hopper på toget fra Siena til Firenze togstation - en billet som er inkluderet i turens pris. Fra stationen tager du selv en taxa ud til lufthavnen, som ligger kort derfra. Herfra flyver du hjem til Danmark. (M)

Overnatninger

2 overnatninger på dobbeltværelse på turistklassehotel i Firenze
1 overnatning på dobbeltværelse på turistklassehotel i San Miniato
1 overnatning på dobbeltværelse på turistklassehotel i Gambassi Terme
1 overnatning på dobbeltværelse på turistklassehotel i San Gimignano
1 overnatning på dobbeltværelse på turistklassehotel i Colle di Val d’Elsa
1 overnatning på dobbeltværelse på turistklassehotel i Monteriggioni
2 overnatninger på dobbeltværelse turistklassehotel i Siena

Alle overnatninger er i twin- eller dobbeltværelse med eget bad på familieejede hoteller og guesthouses. Standarden er 2 til 3-stjerner, og de ligger centralt i små landsbyer tæt på din vandrerute. Ønsker du højere komfort kan overnatninger opgraderes mod merbetaling.

Bemærkninger

Hvis du ønsker det, så kan du tilkøbe bagagetransport mellem hotellerne på vandreturen, aftensmad på hotellerne samt privattransfer fra Siena til lufthavnen ved afrejse. Hør din rejsekonsulent til nærmere detaljer og priser.

Den gennemsnitlige vandredag er på cirka 17 kilometer, den længste dag er på 24 km, og den korteste er på 13 km. Terrænet er skiftende, men ikke på noget tidspunkt på ufremkommeligt underlag. Der vil forekomme op- og nedstigninger, og med 5 vandredage i træk bør du sørge for, at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse, så risikoen for vabler minimeres.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag

Gruppestørrelse

Rejsen er individuel

Maj - september

Pakkeliste

 • Elektronisk guidebog
 • Italiensk parlør eller oversættelsesapp på din telefon
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Snacks
 • Vandtæt dagsrygsæk
 • Gode vandrestøvler eller vandresko
 • Svedtransporterende tøj til trekking
 • Gode trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Vandtætte pakkeposer
 • Drikkeflaske
 • Lommelygte/pandelygte
 • Evt. badetøj
 • Evt. vandrestave og kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Firenze t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program med tog
 • Elektronisk vandre-guidebog
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Italien er det god skik at give drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet - det er muligt at tilkøbe aftensmad før afrejse
 • Bagagetransport - det er muligt at tilkøbe før afrejse
 • Lokal turistskat undervejs - varierer meget i pris. Forhør dig nærmere hos din rejsekonsulent

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top