Her på siden finder du praktisk information og fakta om Japan.


Praktisk info om at rejse i Japan

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 90 dages turistvisum ved ankomsten til Japan, hvis de kommer med fly. Ved ankomst over land får man ligeledes 90 dages turistvisum. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Japan. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Alle rejsende anbefales at registrere sig på Visit Japan Web mindst 6 timer før ankomst, via dette link. Dette betyder at du kan benytte "fast track" ved immigrations ved indrejse.

Der kan forekomme indrejsekrav til Japan såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Japan.

Særlige indrejseregler i Japan i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Japan. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Japan er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Japan kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.
Det japanske klima er tempereret med fire markante årstider: Forår (marts-maj), sommer (maj-september), efterår (oktober-november) og vinter (december-februar). Eneste undtagelse er det subtropiske klima på Okinawa-øerne i syd. Forårs- og efterårsmånederne byder på behagelige temperaturer, klart vejr og generelt mindre regn. Om sommeren stiger luftfugtigheden og temperaturen, så her kommer en del mere regn, og i slutningen af sommeren rammer tyfonsæsonen. Vinteren i Japan er kold, og du skal forvente, der kommer regn og sne, men også frostklare dage som vi kender fra den danske vinter.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Japan her.

Overnatning
Under et besøg i Japan må man ikke snyde sig selv for den utraditionelle og til tider lettere klaustrofobiske oplevelse at overnatte på et ”kapsel hotel”. Her er et ”værelse” kun 1x2x1 meter, det er nærmest blot et hul i væggen, men stadig er der ofte fundet plads til både lys, radio, blæser og tv. Stederne bruges gerne af lokale forretningsmænd, som ikke kan nå hjem og sove, inden de igen skal møde på kontoret. Derfor har du også mulighed for at købe nyt friskt undertøj, en ny skjorte eller et nyt slips. Der er fælles badefaciliteter, men dette kan være en oplevelse i sig selv, da der ofte findes store, varme bade pools.

En anden overnatningsmulighed, som skal prøves, er ryokan’s - her bor man på traditionel vis. Der findes ingen senge, men der soves på en ”futon,” som ligges ud på det specielle japanske tatami-gulv. Ryokans er den originale måde at overnatte på i Japan, det er lidt dyrere end budget hoteller og hostels, men det er en særlig oplevelse. Mange steder er maden inkluderet i prisen, og man får den serveret på værelset, hvor man indtager den iført den udleverede kimono - her er der garanti for gode fotos.

I japan er det fleste hotelværelse meget små. Der må oftest ryges på hotellerne så husk at bestille værelse som er non-smoking.

Hvis man er på budget er der mulighed for at bo på hostels.

Transport
Tog:
Tog den mest effektive måde at rejse på i Japan. Railpass for 7,14 eller 21 dage kan kun købes hjemmefra.

Billeje:
Japan er også et rigtig godt land at tage på roadtrip i, der er super gode veje, og alle køre rigtig godt.
Er man et par stykker, behøves det heller ikke bliver dyre end at rejse med Rail passet.
Dog skal man være opmærksom på, at deres motorveje koster ca. 1,5 kr per kilometer at køre på.

Bus:
Busser er generelt lidt billigere end tog, specielt natbusser, men det tager væsentligt længere tid, og det er stadig dyrere end at bruge Japan Rail Pass.

Færge:
Japan har også et omfattende netværk af færgeruter, der er et fint alternativ til tog. Færgerne er billigere end togene, men også langsommere. Til gengæld kan man så spare pengene til en overnatning på de længere ruter. På færgerne er der ofte ikke restauranter og derfor kan det være en god ide at medbringe din egen mad.

Fly:
Indenrigsfly er dyrt men effektivt på de længere strækninger. Et tip kan være at tage de tidligste (dvs. kl. 06:00) afgange mellem storbyerne. På disse afgange er billetten næsten ligeså billig som til natbussen, men det kan være svært at komme til lufthavnen med offentlig transport kl. 05:00 om morgenen. Fly er et hurtigt, men lidt dyrere alternativ til den ellers billige og meget effektive togtransport. Det kan anbefales at benytte sig af at flyve på de længere strækninger, f.eks. til/fra Okinawa.

Drikkepenge
Det er ikke nødvendigt at give drikkepenge i Japan. Vi anbefaler dog at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: Tokyo
Sprog: Japansk
Klima: Tempereret i midt & nord, og tropisk i syd
Valuta: Yen
Religion: Shinto/buddhisme


Information om Japan

En rejse i Japan er som en rejse i tiden
Japan har på halvtreds år udviklet sig fra at være et lukket feudalsamfund til et højteknologisk demokrati. Landet rummer en stor variation af meget forskellige og endeløse indtryk.

I det ene øjeblik er det som at komme tilbage til det gamle og sagnomspundne "Solens rige", med geishaer, templer, og lamper og døre lavet af papir, mens man i det næste øjeblik føler sig hensat til fremtidens overfyldte, højteknologiske storby, som med de nyeste gadgets og neonbeklædte skyskrabere overrasker i sin futuristiske form.

Et land i balance
Japan er på mange måder et fascinerende land, som tilbyder en meget bred vifte af attraktioner, med alt fra historiske og kulturelle skatte til moderne og futuristisk seværdigheder, smukke skove, bjerge og bounty øer. Når man opholder sig i Japan oplever man et velfungerende, farvestrålende og futuristisk land med en stor grad af perfektionisme, struktur og ydmyghed.

Et højteknologiske samfund, hvor gamle ædle traditioner ikke er blevet glemt i farten. Sushirestauranterne, sake'en, sumoen, bonzaien, samuraierne og kimonoerne er blevet opdateret, så alt lever op til nutidens eller fremtidens vilkår. Præcision og nøjagtighed er en dyd. Alt er diskret, alt er detaljeret, alt er rent.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top